Kdaj se začnejo vozit s kolesi? (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

Pikica76 -> Kdaj se začnejo vozit s kolesi? (10.3.2009 11:47:38)

Naš tamali bo kmalu star 3,5 leta, vendar ne kaže pretiranega interesa, da bi poganjal kolo. Lansko leto je dobil tudi traktor na kolesa, vendar pritisne kvečjemu dvakrat, pol se že dere, da je pretežko in ne more. Vidim otroke, ki so čist zagnani kolesarji, pa se sprašujem, kje smo ga biksnili pri našemu?

blaža -> RE: Kdaj se začnejo vozit s kolesi? (10.3.2009 11:50:04)

Naš se je vozil rad že s triciklom, samo smo ga mi poganjali, pol se je z koleščki vozil pri treh letih in brez pri štirih nekje.

No ma kje je problem? Sej ni nujno, da bo " športnik". Sej je res fajn, da se vozijo s kolesom, ma bo že počasi. Eni prej eni kasneje. Vsak otrok bo vozil, ko bo pripravljen. Sej se ne mudi. Mene sploh ne sekira, če se nekateri pri starosti 6 let že vozijo z rolerji, naš se pa še ne zna. Eni prej drugi kasneje.[sm=smiley1.gif]

jasna -> RE: Kdaj se začnejo vozit s kolesi? (10.3.2009 12:01:57)

IZVIRNO SPOROČILO: Pikica76
Lansko leto je dobil tudi traktor na kolesa, vendar pritisne kvečjemu dvakrat, pol se že dere, da je pretežko in ne more.

Takšna vozila in tricikle je veliko težje gonit kot navadno kolo.

Naša fanta sta hitro osvojila kolesa, vendar sta imela interes. Jaz se držim načela - če je otroku zanimivo, mu pomagamo da določeno veščino osvoji. Če pa ga dejavnost ne zanima, nima smisla silit.
Meni se zdi 12 colsko kolo s pomožnimi koleščki najbolj primerno za 3,5 letnika. Za učenje ravnotežja pa skiro (čisto navaden, ki ga lahko uporablja tudi mami in oči[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]).

metuljčica1 -> RE: Kdaj se začnejo vozit s kolesi? (10.3.2009 12:07:30)

Naša je za 3 rojstni dan dobila 12 colsko kolo, no vsaj mislim da je 12 col.Se je že pri 2 letih vozla z manjšim tako da ni bilo problemov.Letos bo stara 5 let in ga še vedno vozi, ampak je zdaj izrazila željo da odstranimo pomožna kolesa, tako da čakamo toplo vreme.

TIA22 -> RE: Kdaj se začnejo vozit s kolesi? (10.3.2009 14:07:03)

Moj je pri 3h letih htel da damo stran pomožne kolice, pa smo jih! Pa se vozi kot "divjak". Ko pa je imel pomožne, pa sem mu jih namontirala tako, da jih ni imel vzporedno z zadnjim kolesom, ampak je moral skozi lovit ravnotežje!

Anonimen -> RE: Kdaj se začnejo vozit s kolesi? (10.3.2009 14:19:57)

naš "tavečji",star je zdaj 3.eta in 3mesece,vozi kolo od lani poleti,se je naučil ko je bil star 2,5leti,pred tem je pa imel lesen poganjalec joey hudora in se je s tem naučil dobro loviti ravnotežje.tamali,aprila bo star 2 leti,bo pa zdaj zrel za poganjalec,ampak če bo skapiral kolo tak kot ostale stvari prej kot jih je taprvi,mislim da se bo letos tut on vozil s kolesom.

al1* -> RE: Kdaj se začnejo vozit s kolesi? (10.3.2009 14:21:06)

Naš je začel vozit brez pomožnih kolesc pri 3,5 letih, imel je 12 colsko kolo. Tavečja pa je bila stara 5 let. Tricikla nista vozila nikoli, oba sta dobila 12 colsko kolo s pomožnimi kolesi tam nekje med drugim in tretjim letom.

end1 -> RE: Kdaj se začnejo vozit s kolesi? (10.3.2009 14:24:21)

IZVIRNO SPOROČILO: Pikica76

Naš tamali bo kmalu star 3,5 leta, vendar ne kaže pretiranega interesa, da bi poganjal kolo. Lansko leto je dobil tudi traktor na kolesa, vendar pritisne kvečjemu dvakrat, pol se že dere, da je pretežko in ne more. Vidim otroke, ki so čist zagnani kolesarji, pa se sprašujem, kje smo ga biksnili pri našemu?

Ja očitno nima volje, bo pa kaj druzga počel. moja je trikolesnk vozila pri letu in pol in zdaj ma tri leta vozi 14 colsko kolo ko nora.  Ji pa ne morem prebrat niti ene pravljice do konca, jo ne zanima, pša mislim da nisem nič biksnla pr tem. Bo že, vsak za nekaj.

ribica. -> RE: Kdaj se začnejo vozit s kolesi? (10.3.2009 18:27:33)

niso vsi za kolo. Naša ni bila in še vedno ni. Sama nikoli ne izrazi želje da bi se vozila, pa ma 5 let in pol. S tricikolom se sploh ni hotela vozit, se ji ni dalo. Potem ko bi se lahko vozila že s pravim kolesom, na pomožna kolesa, je ona sedla na tricikel in se nekaj mučila. Potem je čez nekaj časa ugotovila, da ni tako slabo. Dokler je pridobila na brzini je bila že prevelika za tricikel in se je komaj zložila nanj. Je bolj razmišljujoč tip. Jaz se ne sekiram, taka so pač dejstva. To enostavno ni njena stvar.

Splišni -> RE: Kdaj se začnejo vozit s kolesi? (10.3.2009 18:42:52)

Moj je dobil 12-colsko kolo za 3. RD, pri treh in pol je bil že brez pomožnih koles.
Ampak on je res tak, kot bi se na kolesu rodil. Pod vodo, seveda.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Udb -> RE: Kdaj se začnejo vozit s kolesi? (10.3.2009 20:02:42)

Moj je isti kot tvoj. 2 krat porine pedal in je konec. Pač. Bo že.

viv_ -> RE: Kdaj se začnejo vozit s kolesi? (11.3.2009 8:19:23)

Moja ta velika je sedaj pri 5 letih sfurala brez pomožnih kolesc. Tamalo, 2,5 smo pa posadili na kolo, s kočeščki, pa ni točno vedela, kaj naj počne...

*blu* -> RE: Kdaj se začnejo vozit s kolesi? (11.3.2009 8:35:12)

Naša je stara 2leti in 4mesece in smo ji v 1 teden nazaj kupili 12 colsko kolo. Osvojila ga je v trenutku (zaenkrat s koleščki) in sedaj še v vrtec hoče z njim.

Stran: [1]