zmajaz -> RE: ko se partnerja ne strinjata o vzgoji (10.3.2009 16:10:21)
|
Pri nas se večinoma kar strinjamo glede vzgoje - tako midva z možem, kot njegovi starši, s katerimi živimo v isti hiši a v ločenem stanovanju. Drugače se pa jaz ne sekiram kaj veliko, če ta mali kdo dovoli kako malenkost, ki ji jaz ne - saj ona potem itak točno ve, da pri nekomu nekaj sme, pri drugem pa ne in potem tistega, ki ji nekaj dovoli, izkorišča. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Primer: mala je točno vedela, da jo bo babica takoj vzela na roke, če bo že majčkeno positnarila, zato jo je v določenem obdobju tako izkoriščala, da je, kadar jo je čuvala, sploh ni smela niti za trenutek nikamor odložit, ker je bil v tem primeru takoj jok. Pri meni se je pa kljub temu brez problema sama igrala tudi po celo uro, lepo zaspala, ko sem jo dala spat, itd., kar pri babici ni bilo nobenih šans. Mali točno vedo kako in kaj pri kom. Neka huda odstopanja v načinu vzgoje pa vsekakor niso preveč priporočljiva, ker je potem ubogi otrok samo zmeden in na koncu ne več, kaj je prav in kaj ne.
|
|
|
|