Neagresivni pralni prašek (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Mojc -> Neagresivni pralni prašek (10.3.2009 10:29:54)

No, tudi na to vprašanje sem po iskalniku našla bolj stare odgovore. Saj veste, raziskave in naša modrovanja pa gredo naprej. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Skratka, pri prvem otroku sem kar lep čas prala perilo s "posebnim" praškom. Takrat sem, glede na vaše nasvete tu na forumu, uporabljala tekoči sensitive Persil (se mi vsaj zdi - mamica in dojenček sta bila na plastenki narisana).

Zdaj se znova spravljam k pripravam na prihod dojenčka in se začenja pranje oblekic. Ko sem šla v trgovino po ta prašek, pa sem ugotovila, da ga ne najdem več. No, vsaj ne v takšni obliki, kot se ga spominjam. Našla sem sicer Persil sensitiv tekoči (brez slikice mamica in dojenčka). Saj najbrž je ta ta, ampak ga v dvomu še nisem kupila.

Pa me zanima, kakšne pralne praške je za najmlajaše, po današnjih "standardih" in raziskavah, zdravo uporabljati. Beri: kateri so najmanj škodljivi, agresivni? (o neuporabi mehčalca ni treba pisati, ker ga itak ne uporabljam)
So še vedno primernejši tekoči? Znamka?

Hvala za vsako informacijo.




ZvezdicaZaspanka -> RE: Neagresivni pralni prašek (10.3.2009 10:51:11)

Frosch...neagresiven, zelo razgradljiv...kupujem ga v Muellerju...se pa dobi tudi v drugih trgovinah. Meni je zelo fajn... dojenčka nista imela nobenih izpuščajev po njem, plenice so pa tudi po 1 letu še vedno snežno bele!




dejzi -> RE: Neagresivni pralni prašek (10.3.2009 10:56:06)

Moja je bila na začetku ok, potem pri 5m pa je dobila po telesu nekakšne izpuščaje... Sem takoj zamenjala prašek - zdaj uporabljam Dreft sensitive, pa je ok.




Anonimen -> RE: Neagresivni pralni prašek (10.3.2009 20:36:11)

Jaz že nekaj časa perem z naravnimi pralnimi oreščki in za pralni prašek nočem niti slišati več. Mehčalca tudi ne uporabljam, če se mi zahoče, uporabim eterična olja ali pa kupim tekočino iz bio sestavin, da perilo diši. Za madeže uporabim beli Smac - našpricam in pustim oz. operem, ko perem. Edino za preproge uporabljam detergent Frosch, ki je tudi bolj nagnjen k bio. Sama imam kronični atopični dermatitis in so mi predvsem mehčalci sploh odsvetovani. Ugotovila sem, da je perilo enako oprano, diši naravno in boljši občutek imam, ker ne nosim praška na sebi. Pa še za hčerkino nežno kožico je bolje tako.

Lp




Stran: [1]