|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Potrebujem vaše + misli in izkušnje
10.3.2009 10:03:41   
Anonimen
'jutro!

Danes je en tak žalosten dan za mano in potrebujem kakšno vpodbudno besedo ali karkoli. Vesela bom kakšne vaše podobne izkušnje.

user posted image  sem 7t 2d, to je moja druga nosečnost.
3x sem že opazila malo rjavega in rdečkastega izcedka, res malo, ampak bilo ga pa je.
Prihajam iz svojega 1. pregleda pri svoji G in ne vem kaj naj napišem.
Rekla je, da je plodek oziroma celotna ta slikica premajhna glede na mojo nosečnost....
da vrečka se vidi, so pa slabo vidni ali zaznani nekakšni plodkovi odmiki ali nekaj takega...
potem, ko je že hotela končati s pregledom je pa rekla... ne ne, saj se vidi.... no, poglejte tukaj (in je obrnila monitor proti meni) tukaj je, če uporabimo še malo domišljijo nekaj videt in zdi se mi da je to tukaj tudi srček....

rekla je, da če bom krvavela, naj pridem nazaj, drugače pa imam čez 2 tedna spet pregled in takrat bi moral plodek bit seveda večji...

v strahu s solzami v očeh sem jo vprašala, če misli da so še možnosti, pa je rekla ja seveda,... to še nič ne pomeni da ni vse v redu...

Predvidevam, da so sedaj možnosti 50-50 da to detece začne rast.
Malo mi je le čudno kako še ni 100% mogla videt ali srček bije ali ne... meni se zdi, da sem videla na ekranu kako v tej pikici en del (user posted image  verjetno) skače... čeprav vem, da tam na monitorju tudi vse nekako ''skače''.

Ne morem verjet, da se mi to dogaja, sploh ker je bilo z mojo 1 user posted image  vse bp....

tako sem žalostna ker ne vem kaj je z mojo pikico... ali je samo manjša ali je pa res kaj narobe....

Prosim za kakšne pozitivne misli user posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Potrebujem vaše + misli in izkušnje
10.3.2009 10:25:39   
tralala
Joj, kakšno ginekologinjo imaš, malo pacientove psihologije bi morala študirati in ti vliti samozaupanje in optimizem. Če pogledaš malo teme za nazaj boš našla gestacijsko vrečko prazno pri veliko nosečnicah v tako zgodnjem obdobju nosečnosti. Tudi v moji drugi nosečnosti je bila takrat še prazna, pri naslednjem pregledu (čez 1-2 tedna) pa se je lepo videl srček. Prosim, bodi brez skrbi in optimist pa bo vse ok.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
10.3.2009 11:03:09   
Taj
Nič ne skrbi, vse bo še dobro.Tudi meni je primarij v 7. tednuuser posted image na urgenci (tam sem bila zaradi nekaterih drugih težav) rekel, da je plodek premajhenuser posted image user posted image  in da ga bo verjetno potrebno čez teden dni odstraniti. Pa sem šla še isti dan k svoji gin., ki se ji je zdelo vse OK in tako je tudi bilo....Tako zgodaj se preslabo vidi, da bi bila kakršna koli diagnoza dokončna.

Misli pozitivno in verjemi v svojo pikico.

Srečno!!!user posted image

user posted image

Če hočeš biti srečen, bodi!

(odgovor članu tralala)
Neposredna povezava do sporočila: 3
10.3.2009 14:20:55   
Nina00
Lahko pa tudi, da si v resnici kak teden manj noseča in je plodek zato manjši. Pa kot so ti že druge napisale se srček v tako zgodnji nosečnosti pogosto ne vidi.

(odgovor članu Taj)
Neposredna povezava do sporočila: 4
10.3.2009 15:33:52   
anci banci
bodi optimistična:) pri meni se tudi ni videlo v 7 tedu srčka ... čez 14 dni pa je že veselo bil...
Za take negativne diagnoze je še prezgodaj...

(odgovor članu Nina00)
Neposredna povezava do sporočila: 5
10.3.2009 16:18:12   
Lenck

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

'jutro!

Danes je en tak žalosten dan za mano in potrebujem kakšno vpodbudno besedo ali karkoli. Vesela bom kakšne vaše podobne izkušnje.

user posted image  sem 7t 2d, to je moja druga nosečnost.
3x sem že opazila malo rjavega in rdečkastega izcedka, res malo, ampak bilo ga pa je.
Prihajam iz svojega 1. pregleda pri svoji G in ne vem kaj naj napišem.
Rekla je, da je plodek oziroma celotna ta slikica premajhna glede na mojo nosečnost....
da vrečka se vidi, so pa slabo vidni ali zaznani nekakšni plodkovi odmiki ali nekaj takega...
potem, ko je že hotela končati s pregledom je pa rekla... ne ne, saj se vidi.... no, poglejte tukaj (in je obrnila monitor proti meni) tukaj je, če uporabimo še malo domišljijo nekaj videt in zdi se mi da je to tukaj tudi srček....

rekla je, da če bom krvavela, naj pridem nazaj, drugače pa imam čez 2 tedna spet pregled in takrat bi moral plodek bit seveda večji...

v strahu s solzami v očeh sem jo vprašala, če misli da so še možnosti, pa je rekla ja seveda,... to še nič ne pomeni da ni vse v redu...

Predvidevam, da so sedaj možnosti 50-50 da to detece začne rast.
Malo mi je le čudno kako še ni 100% mogla videt ali srček bije ali ne... meni se zdi, da sem videla na ekranu kako v tej pikici en del (user posted image  verjetno) skače... čeprav vem, da tam na monitorju tudi vse nekako ''skače''.

Ne morem verjet, da se mi to dogaja, sploh ker je bilo z mojo 1 user posted image  vse bp....

tako sem žalostna ker ne vem kaj je z mojo pikico... ali je samo manjša ali je pa res kaj narobe....

Prosim za kakšne pozitivne misli user posted image

Draga anonimna,

tudi jaz sem krvavela od petega pa vse do tam nekje skoraj desetega tedna, pa je z pikico vse v redu. Čeprav sem po tistem še dvakrat močno zakrvavela in imam sedaj doma napotnico za v bolnico. Ampak se ne damo. Verjemi, pikice so hude borke in močne, in to, da v začetku sedmega tedna ni takoj našla srčka, sploh ni nič nenavadnega.

Vem, kako se počutiš. Meni je šele po tretjem UZ pregledu (več kot en mesec po opravljenem testu, sem pa res začela krvaveti takoj naslednji dan) izdala materinsko knjižico, in do takrat sem se počutila, kot da niti noče ničesar potrdit, da ne bi bilo potem še huje. No, pa moja pikica kljub vsemu sedaj lepo raste, in počasi me že žgečka user posted image

Drži se in misli le na to, koliko možnosti imaš, da bo vse ok. Verjemi, veliko več jih je, kot pa da gre kaj narobe. Le ljudje smo na žalost tako hecni, da bolj vidimo temno stran, svetle pa ne. To, da pozitivno razmišljaš, je trenutno najboljše, kar lahko storiš zase in pikico.

Svet je takšen, kakršnega vidiš. In vidiš ga tako, kot ga želiš videti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
10.3.2009 18:28:34   
eva Ana
Nič se bat, tud moja, zdaj že bivša G, je bila full hladna do mene, ko sem prišla na prvi pregled. Tud meni je rekla, da neka senca je, da pa ne more nič pravega rečt in tako me je naročila čez 2t na ponovni pregled.
No po 2t, nova G ugotovi, da sem kasneje zanosila in da je plod 2 tedna mlajši (ne po ZM). In tud srček, se je že lepo videl. In sedaj sem v 16t in je že pravi "velikan".
Ne sekiraj se, si pač kasneje zanosila!!!!Nič bat, navijam zate user posted image user posted image user posted image  in tvojo user posted image !

(odgovor članu Lenck)
Neposredna povezava do sporočila: 7
10.3.2009 18:41:20   
čebelca2

pozitivno misli, vse bo ok, sej vidiš da pogosto kej takšnega rečejo pa sploh ne razmišlja zravn. drgač pa vsaka nosečnost je 50:50, men so to  že trije ginekologi rekl, pač neki more zint, kar se izkaže kot dobra reklama za Airways - včasih je bolje molčati kot govoriti. j**** to statistiko... oni ti pa itak računajo starost ploda glede na prvi dan zadnje menstruacije, dejanska starost ploda je lahko tud tri tedne manj, al pa še več... (ker menzo vedno dobiš 14 dni po ovulaciji, vsaj tko mi je G reku).. tko da pride kr neki razlike, al je plodek star 7 tednov ali pa 10t.

vse bo vredu, samo tko razmišlji, verjemi mi, iz lastnih izkušenj vem da je v teh trenutnkih težko, pa tudi to bo kmalu za tabo... želim ti prijetno nosečnost, ter obilo užitkov ki s tem pridejo - velik buši, pa bruhanje, omedlevice... sej si že zihr seznanjena s tem kaj te čaka....user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu eva Ana)
Neposredna povezava do sporočila: 8
10.3.2009 19:40:19   
girly
meni se tudi v 8. tednu še ni videl plodek in utrip srčka, samo GV se je videla. pa smo sedaj prišli že do 32. tedna.nikar ne obupaj, čisto mogoče je, da bo vse ok, da si pač manj noseča kot je G izračunala in je zato pač plodek še premajhen in se ni dobro videl.

srečno!

Kris je najin sonček :)

(odgovor članu čebelca2)
Neposredna povezava do sporočila: 9
10.3.2009 19:47:41   
blaža

IZVIRNO SPOROČILO: tralala

Joj, kakšno ginekologinjo imaš, malo pacientove psihologije bi morala študirati in ti vliti samozaupanje in optimizem. Če pogledaš malo teme za nazaj boš našla gestacijsko vrečko prazno pri veliko nosečnicah v tako zgodnjem obdobju nosečnosti. Tudi v moji drugi nosečnosti je bila takrat še prazna, pri naslednjem pregledu (čez 1-2 tedna) pa se je lepo videl srček. Prosim, bodi brez skrbi in optimist pa bo vse ok.

Se popolnoma strinjam. Bi bla vsaj tiho, namesto, da te straši po nepotrebnem. Bi pač rekla, da se ne vidi še dobro, ker je še prezgodaj in bi te naročila čez par dni.

No ti lepo počivaj , pa misli pozitivno.user posted image user posted image user posted image

Mene je tudi en G prestrašil, da nosim nizko, pa sem bla vsa prestrašena, pa brez potrebe.user posted image

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu tralala)
Neposredna povezava do sporočila: 10
11.3.2009 7:27:05   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Nina00

Lahko pa tudi, da si v resnici kak teden manj noseča in je plodek zato manjši. Pa kot so ti že druge napisale se srček v tako zgodnji nosečnosti pogosto ne vidi.

če se šteje nosečnost od ZM, potem sem danes noseča 7t 3d ( ZM 18.1.).

To pa, da bi zanosila kasneje ne razumem najbolje, saj vem da sem zanosila 1.2. ( 14. dni po ZM, cikluse imam na 28 dni...) ker sva samo takratuser posted image

no, hvala vam vseeno za vzpodbudne misli, ker tudi jaz verjamem da bo vse O.K., samo je ta moja user posted image  malo bolj lene sorte, daleč pa od tega, da ni borka....

če samo povem, da ko sva seksala, pri mojemu sploh ni prišlo do izliva sperme ( po domače rečeno, ni mu prišlouser posted image ), ampak je imel OČITNO spermo še na splovilu, ker je malo pred tem ''spustil'' ven,...
torej se je moja user posted image  morala zelo potruditi, da je prispela do tam kjer je sedajuser posted image , ker je bila njena pot dosti dosti daljša.... user posted image user posted image user posted image

danes sem pač čisto optimistična....user posted image

(odgovor članu Nina00)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
11.3.2009 10:37:28   
čebelca2

no, če si zanosila 1.2. potem si pa 5t in nekaj dni nosečka, to je kr 14 dni manj kot dohtarji računajo... vidiš, sploh ni panikeuser posted image

vse bo dobro, nas pa le obveščaj še naprej, pa srečno!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
11.3.2009 11:37:49   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: čebelca2

no, če si zanosila 1.2. potem si pa 5t in nekaj dni nosečka, to je kr 14 dni manj kot dohtarji računajo... 

ta dan sem res zanosila in sedaj res ne vem, koliko sem noseča.
Mislim, kako pa ostale user posted image  štejete (štejejo) svojo nosečnost?
Kaj ne nosečnice in G enako štejejo?
Od ZM?

(odgovor članu čebelca2)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
11.3.2009 14:10:47   
Nina00
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Nina00

če se šteje nosečnost od ZM, potem sem danes noseča 7t 3d ( ZM 18.1.).

To pa, da bi zanosila kasneje ne razumem najbolje, saj vem da sem zanosila 1.2. ( 14. dni po ZM, cikluse imam na 28 dni...) ker sva samo takratuser posted image

no, hvala vam vseeno za vzpodbudne misli, ker tudi jaz verjamem da bo vse O.K., samo je ta moja user posted image  malo bolj lene sorte, daleč pa od tega, da ni borka....

če samo povem, da ko sva seksala, pri mojemu sploh ni prišlo do izliva sperme ( po domače rečeno, ni mu prišlouser posted image ), ampak je imel OČITNO spermo še na splovilu, ker je malo pred tem ''spustil'' ven,...
torej se je moja user posted image  morala zelo potruditi, da je prispela do tam kjer je sedajuser posted image , ker je bila njena pot dosti dosti daljša.... user posted image user posted image user posted image

danes sem pač čisto optimistična....user posted image

Nosečnost se res vedno šteje glede na ZM, čeprav zanosimo kasneje. A večina nas ne ve tako natančno kdaj in kateri spolni odnos je bil uspešen, zato se šteje ZM. Pri tem pa se smatra, da imaš naslednjo ovulacijo 2 tedna po ZM, kar pa ni nujno res. In prav zato lahko pride do razlike in si dejansko noseča manj. Še posebno glede na tvoj opis vajinega user posted image  se mi zdi to zelo verjetno. Kot si sama že napisala je bila pot daljša. Semenčice pa lahko na tej poti preživijo tudi nekaj dni. To pomeni, da je kasneje prišlo do združitve z jajčno celico, kasneje do vgnezditve,...  Torej kar pogumno in optimistično.

Srečno!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?