8-mesečniki (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Nastya -> 8-mesečniki (10.3.2009 9:53:44)

Kaj vaši otroci delajo oz. kaj zmorejo pri 8 mesecih ?





Gilo -> RE: 8-mesečniki (10.3.2009 10:22:23)

Naša se kotali, obrača iz hrbta na trebušček in obratno na vse strani, plazi še ne, se pa obrača, ko je na trebuščku okoli za 180 stopinj. Sedi še ne čisto samostojno, jo še malo zanaša. Nogice si deva v usta, čeblja, en zobek že imamo pa dudo si da sama v usta, tudi ponoči. Evo, to je to zaenkrat.




dejzi -> RE: 8-mesečniki (10.3.2009 10:30:32)

Predvsem čeblja (ba-ba in da-da, piha buuu ipd.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] ), obvezno maha z rokicami in brca z nogicami, vedno mora imeti v vsaki roki eno "igračo" (ponavadi je to duda in flaška od kapljic[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] ), ki ju potem udarja skupaj, da se sliši pok.
Najrajši je na hrbtu in se potem obrača na bok, na trebuščku pa ne toliko, kvečjemu za par sekund.
Tud naša še ne sedi čisto samostojno (včasih zgleda kot pijanc[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ).
Obvezno pa si sleče hlače in nogavičke ter potem veselo brca nagica.....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/sloncek.gif[/image] in si daje nogice v usta, pa dudo (mi jo vzame iz rok in si jo da v usta), pa flaško...

Zelo rada ima glasbo.....tiste, ki se ji dopadejo, spozna že v prvih taktih, preden se začne besedilo (huda mravljica).

Aja, stari pa smo 7m in 1t.




analucija -> RE: 8-mesečniki (10.3.2009 10:44:48)

naš puza se vstane in hodi ob mizici. ne vem kam se mu tako mudi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




nia5 -> RE: 8-mesečniki (10.3.2009 11:41:47)

Naša je pri 8m (zdaj smo stari 9,5m) samostojno sedela, čebljala, dudo sama dala v usta, plazit pa se je začela malo po osmem mesecu, zdaj pa ob opori stoji in se je začela že spuščat.




danijela in taja -> RE: 8-mesečniki (10.3.2009 13:57:25)

je že samostojno sedela(pri 5,5 mes)...plazit se je začela pri osmih čisto....prej pa malo nazaj pa malo napreja...obračala na vse načine ...sama se je vsedla...šla si je po igračo ali kaj če je bila blizu nje na tleh...nogo v usta...dudo ...sama si je držalo flaško....en čas...žogo je podala tisto malo mehko....te vse igrače na poteg je vlekla...začela am in ta,ma...čebljati...pritiskati na razne stvari če si ji dal....vse je nesla v usta seveda...imela je pet zobkov...tko nekako kar se spomnim zdej smo 19 mes....




radika -> RE: 8-mesečniki (11.3.2009 20:06:04)

naša miška bo čez dva dni 8 mesecev. Govori (mama, ama, baba, be-be, ja-ja, dej), samostojno sedi, kar pomeni, da se sama vsede iz ležečega položaja, se obrača na vse strani, se plazi po vseh štirih, pleza do omare, kavča,... in se postavlja na noge. Priplazi se do omar, predalov, jih odpira, zapira, meče ven stvar, a žal nazaj jih še noče pospravit, ha. je non stop v muvingu tko, da še na wc ne morem v miru it.




Stran: [1]