ne mara zelenjave (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

annna -> ne mara zelenjave (3.5.2005 9:25:59)

Srari smo 6,5m in nočemo več jesti zelenjave. Sadje obožuje, pa kašice tudi. Sedaj pa ne vem, kaj mu naj dam, ali je lahko tudi večkrat na dan sadje ali bo preveč kisline naenkrat. Zjutraj se dojimo, dopoldan kašica, potem naj bi bila zelenjava ali juhica ki je noče več, popoldan sadje, zvečer pa spet ziza.
Kako ka ve prakticirate pri tej starosti otrok?
Ali se kdaj navadi jesti sadje?

LP

Maxica -> ne mara zelenjave (3.5.2005 9:39:07)

Po moje smo kr vse šle skozi to fazo, ko naši :duda: kakšne hrane nočejo več. Zato nikar ne skrbi-gotovo bo še jedel zelenjavo. Pa nikar ga ne sili z njo, da mu jo čisto ne zameriš.;)Tudi jaz sem že skoraj obupala nad vso to gosto hrano, pa smo stari 9 mesecev. Sem pa ugotovila, da ima izredno rad mlečne izdelke, zato sem mu naredila tako fino sirovo omako in notri spasirala cvetačo in je jedel sto na uro.:bravo: Tako da ti svetujem, da kr potrpiš-vse bo še ok. Probaj pa s sadjem-saj če se še dojita, dobi že s tem več ali manj vse potrebno.

Bejba -> ne mara zelenjave (3.5.2005 11:21:35)

Samo malo se vmešam.
MojcaT, meso je potrebno, ker drugače malček lahko postane slabokrven, zato ti ga je tudi pediatrinja svetovala.

karmy -> ne mara zelenjave (3.5.2005 11:34:23)

jzt tud nism nikoli marala zelenjave... npr. koleraba, cvetaca, gobe,... :grrr:

zdej sm malo nora ampak sm dokaj normalna :)-:)-

rubin -> ne mara zelenjave (3.5.2005 17:12:13)

tudi naš je star skoraj 6,5 meseca pa jemo tako: zjutraj mlečno žitno kašico ali mleko, dopoldan sadno kašico, opoldan zelenjavo, popoldan ponavadi fruhcverge, sadje ali kak bebi piškoti, včasih to tudi preskočimo ker gre zgodaj spat (okol 18.ure) in takrat je spet mlečni obrok (keksolino) ker je ponavadi tako zaspan da se mu ne de niti iz flaške vlečt mleko in zraven raje zaspi. Se mi pa včasih zdi, da ima raje zelenjavo kot pa sadje. Od začetka ga je pojedel celo porcijo, zdaj pa približno polovico.

Stran: [1]