linči 312
|
tule pa se morm oglast. se popolnoma strinjam z jan6leon in sazi. svojo zgodbo sem že opisala na neki drugi temi in se zato nimam namena ponavljat. le na krtako naj povem, da je moja pikica rojena z nenačrtovanim carskim rezom, in sicer po več kot 20 ur trajajočem porodu. res da toliko časa niso trajali popadki, vendar je bilo zame vseeno zelo utrujajoč porod, sej več kot en dan nisem zaužila niti pikice hrane, zadnjih dvajset ur pa sem popila le 1 deci vode in bila priklopljena na infuzijo. in ja, to me je noro utrudilo, potem pa še CR (se je bilo kar t5ežko sprijaznit z dejstvom, da porod ni potekal tako kot sem si zamislila, sploh glede na dejstvo, da sem bila prepričana, da pri meni ne bo zapletov, ker tudi sicer v naši družini - moja mami in babice,...- niso imele nobenih težav in so otroci skoraj popadali ven ) no in sem na vsak način hotla dojit, pa moja pikica ni in ni dobivala na teži (sva se z možem opremla tudi z vago ). prvih 14 dni ni šla teža nikamor. res da ne dol pa tud ne gor. in smo začel dodajat. in še kar dodajamo. tudi še sedaj, ko je stara že 2 meseca. se pa še vedno nisem čist sprijaznila, da bo samo na AM in jo skušam še zmeraj dojit, pa čeprav se večkrat vprašam, če je sploh še smiselno, sej je moja dojka zanjo sinonim za spanje . tud že lepo goro denarja sem zapravila za razne pumpe, ker sem pač verjela, da si bom izpumpala dovolj mleka, da jo bom pač nahranila po flaški s svojim mlekom. pa tud to ne gre tako, kot sem mislila. napumpam le med 20 - 30 ml. res pa je, da ne pumpam vsak obrok. ker ne morem. ker moja pupa tud po flaški je po uro, uro in pol. in vmes spi. ampak ne tako, da bi jo lahko dal z rok. ker takoj ko jo odložim se zbudi. in takoj, ko jo vzamem v naročje spet zaspi. in če je na dojki potegne 2-3 krat in zaspi. torej tudi pumpanje ni ravno mogoče pri vsakem obroku, ker enostavno ni časa. in še to. tole dojenje, nas mamica, morda vendarle preveč obremenjuje. po moje pa vendarle ni dobro le za to živet. saj otrok vendarle potrebuje kolikor toliko spočito mamo, ki ima čas, da kaj poje (jaz tudi tega nisem imela, ko je mala na meni visela celih 24 ur na dan dobesedno), pa kak svež zrak je tudi dober za otroka (in tega otrok pri mami, ki vztraja pri dojenju za vsako ceno in ga ima priklopljenega 24 ur na dan, ne zaužije prav veliko oz. sploh ne),... no pa naj še kdo reče, da se ne trudim dovolj. še vedno poskušam in še vedno je želja, zato bo moja mala deležna mojega mlekca pri vsakem obroku, če bo le želela, dokler ga bom imela. in ne, nimam namena obupat. ampak tud slučajno pa se mi ne zdi smiselno trmasto vztrajat pri izključnem dojenju, saj je treba otročku dati mnogo več, kot le hrano za želodček. vse mamice, ki jim dojenje ne steče, naj se nikar ne sekirajo preveč. jaz sem kak dan sicer malce žalostna zaradi tega, ampak, ko se mi moja mala pikica nasmeji in se "pogovarja" z menoj, vem, da od mene dobi vse kar potrebuje-HRANO ZA ŽELODČEK, LJUBEZEN, TOPLINO, VARNOST,...-in žalost v tistem trenutku izgine. ali pa bi bilo, po mnenju tistih, ki trmasto vztrajajo, da je potrebno le dojiti, bolje, da bi mamica bila 24 ur priklopljena na svojega malčka, pri čemer pa bi mamica izpuščala hrano, pa svež zrak,... ter posledično padla v kako depresijo... in ustvaril bi se začaran krog? torej: MATERINSTVO NI ZGOLJ DOJENJE, AMPAK VELIKO VEČ! in tega nikar ne pozabite tiste, ki vam dojenje ne gre
|