jati1234 -> Avtomobilska prevara (9.3.2009 21:15:56)
|
Prodajam avto in seveda imam oglas objavljen tudi na internetu. Pa me kontaktira neka oseba po mailu (v angl. jeziku), ki naj bi prišla delat v Slo na ameriško ambasado in nujno rabi avto. Prosi me, če lahko pošljem dodatne slike (motorja, notranjosti, ...), da bo dala svojemu mehaniku v oceno. Po poslanih slikah (na katerih je na žalost vidna tudi reg. tablica + slika notranjosti servisne knjižice) odgovori, da je avto lepo ohranjen in dobro vzdrževan ter da je zainteresiran za nakup (plača z gotovino), vendar rabi samo še kopijo "registration document-a" (predvidevam, da je to prometno dovoljenje), ker to ambasada zahteva, da odobri denar za nakup. Ob tem se mi postavi en velik vprašaj nad glavo in vpišem v google naslov tega maila. Najde eno špansko stran, ki omenja "car scams". Na tej strani je naštetih ogromno e-mail naslovov, med katerim je tudi ta, ki je meni pisal. Zraven tega naslova pa Golf letnik 2004. Skratka na kopijo prometnega dovoljenja mu odgovorim, da mu jo lahko izročim kvečjemu osebno. Seveda je zopet hitro odgovoril, da je v ZDA...bla, bla, bla... Torej, jasno mi je, da je šlo za prevaro. Zanima pa me, ali je kdo slišal za kaj podobnega in glede na to, da je na slikah vidna registrska številka in da je prevarant dobil tudi kopijo servisne knjižice, ali me lahko kakor koli oškoduje? Ni mi čisto jasno, kaj bi lahko npr. naredil, če bi dobil še kopijo prometnega dovoljenja?????
|
|
|
|