Zmrznjena zelenjava (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj

Sporočilo

nina166 -> Zmrznjena zelenjava (9.3.2009 20:47:11)

V skrinji imam še kar nekaj zmrznjene zelenjave (cvetača, brokoli, por...), ki jo morem porabit. Kaj naj naredim iz nje razen zelenjavne juhe. Dajte mi povedat kak fajn recept.

Hvala!

mala navihanka -> RE: Zmrznjena zelenjava (10.3.2009 7:30:13)

Lahko narediš za prilogo!V slani vodi skuhaj zelenjavo,lahko skupaj ali posamezno,ko je kuhano ocedi.V posodo daj malo masla,na maslo daj kuhano zelenjavo po želji poper in kislo smetano (lahko tudi brez)!

Hope2 -> RE: Zmrznjena zelenjava (10.3.2009 8:09:48)

Mesno-zelenjavno mineštro
Kremno juho

bamoocham -> RE: Zmrznjena zelenjava (10.3.2009 8:25:40)

Zelenjavne polpete

Vse sestavine očistimo, narežemo na majhne koščke in skuhamo v slani vodi. Ko so vse sestavine kuhane, jih pustimo, da se ohladijo.
Potem vmešamo jajca, sol, poper. Premešamo in oblikujemo v manjše polpete, ki jih povaljamo v drobtinah. Opečemo na olju in ponudimo.

Tinyka -> RE: Zmrznjena zelenjava (13.3.2009 23:19:20)

Najbolj ajnfah..na maščobi (oliv. olje, nav. olje ali maslo) prepraži mal česna-jaz dam kar onega v prahu, nato fliknem gor zamrznjeno zelenjavo, pomešam, posolim, začinim po okusu. Malo zalijem in dušim. Meni ni boljše priloge. Lahko pa nadaljuješ tako, da dodaš riž-narediš rižotko ali pa dodaš ajdo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

robinzon -> RE: Zmrznjena zelenjava (14.3.2009 7:32:35)

Na maslu popražiš in potreseš s provansalskimi začimbami, ali pa popražiš, poteseš s sirom in gratiniraš v pečici.
Tudi polpete so dobre, dodaš jim lahko še droptine, sir ali ovsene kosmiče.

Stran: [1]