Premalo plodovnice (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

tia12 -> Premalo plodovnice (9.3.2009 19:52:23)

Ojla...

Sem nosečka 36. tednov in se ze počasi pripravljam na porod. Imam nekaj vprašanj, za tiste malo bolj izkušene ki ste že rodile. Zanima pa me kako ugotovijo, da je v m. premalo plodovnice??
Kaj narediti v primeru, da ti odteče vode in sploh neveš, da ti je odtekla?(Mogoče malo smešno vendar se je znanki zgodilo ravno to.)

Pa LP,

Anonimen -> RE: Premalo plodovnice (9.3.2009 19:56:48)

Ne vem kako se to lahko zgodi.Moja kolegica je prišla v porodno pa je bila skoraj brez plodovnice.Pa je rekla,da nikoli ni imela mokrih hlačk ali da bi kako drugače opazila.

Anonimen -> RE: Premalo plodovnice (9.3.2009 19:56:51)

Meni so pomanjkanje plodovnice odkrili z ultrazvokom in ker je je bilo res še ful malo (+ visok pritisk) so mi sprožili porod v začetku 38. tedna.

Taanikaa -> RE: Premalo plodovnice (9.3.2009 19:56:54)

IZVIRNO SPOROČILO: tia12

Ojla...

Sem nosečka 36. tednov in se ze počasi pripravljam na porod. Imam nekaj vprašanj, za tiste malo bolj izkušene ki ste že rodile. Zanima pa me kako ugotovijo, da je v m. premalo plodovnice?? Z ULTRAZVOKOM
Kaj narediti v primeru, da ti odteče vode in sploh neveš, da ti je odtekla?(Mogoče malo smešno vendar se je znanki zgodilo ravno to.)...TO PA RES PRVIČ SLIŠIM,KER KOT PRVIČ ČE TI VODA ODTEČE TO POČI-JE KR GLASNO IN ŠE MOKRO[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] (RAZEN RES ČE TI ODTEKA POČASI,PA LAHKO PREVERIŠ K SE KUPIJO NEKI TRAKCI AL NEKI V LEKARNI IN NAREDIŠ TEST),TKO DA TO TI PA NE ZNAM POVEDAT

Pa LP,

tia12 -> RE: Premalo plodovnice (9.3.2009 20:13:21)

Ja to z ultrazvokom je čist vprasljivo. Jaz sem imela zadnji uz v 32 tednu. Kako naj potem ugotovijo če uz sploh več ne delajo?

Taula -> RE: Premalo plodovnice (9.3.2009 20:17:12)

Ne morejo. Sej ko te pregleda (fizično) itak ne čuti koliko imaš ti plodovnice še.

nynna -> RE: Premalo plodovnice (9.3.2009 20:23:40)

Meni je pri obeh zmanjkalo plodovnice (ne vsa, vendar sem morala v porodnišnico), pa nisem vedela kdaj. Nobenega poka ni bilo. Obakrat je ugotovila z ultrazvokom in takoj poslala v porodnišnico. Potem sem dobila malo svojih popadkov pa nekaj umetnih.

Taanikaa -> RE: Premalo plodovnice (9.3.2009 20:41:29)

IZVIRNO SPOROČILO: tia12

Ja to z ultrazvokom je čist vprasljivo. Jaz sem imela zadnji uz v 32 tednu. Kako naj potem ugotovijo če uz sploh več ne delajo?

ja to je res ja..no jst sem bila v porodnišnici že 9 dni pred porodom,pa sem enkrat imela dovolj plodovnice,drugič premalo,pa spet dovolj,dokler se je tvorila ni bilo panike,pa spomnim se da mi je ginekologinja še na rednem pregledu rekla,da če bom imela veliko več izcedka kot običajno (ok.nosečke imajo na koncu itak povečan izcedek,ampak bilo je mišljeno še več izcedka) naj pridem takoj na pregled,ker to je potem uhajanje plodovnice..

čebelca2 -> RE: Premalo plodovnice (11.3.2009 18:51:16)

nimam še izkušenj s porodom in odtekanjem vode, vendar sem nekje (ne vem točno kje) prebrala, da ti plodovna voda lahko odteka počasi oziroma da ti kaplja v majhnih količinah, tako da mokrote niti ne zaznaš, vendar postopoma odteka (dolgo časa) in jo začne primanjkovati.

sinskaT -> RE: Premalo plodovnice (13.3.2009 10:38:40)

Dan pred PDPjem mi je moja G naredila UZ in ugotovila pomanjkanje plodovnice. Čez 2 dni so mi sprožili in ko so predrli mehur, so ugotovili, da je bilo vode še čisto dovolj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]-tko da tudi UZ ni vsemogoč.

Stran: [1]