mastitis??? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


san -> mastitis??? (2.5.2005 22:39:14)

pozdravljene

mene pa zanima ce je mozno da se mastitis pojavi tudi kasneje, ne le po prvih mesecih dojenja. moj korenjak ima namrec 15 mesecev, nikoli nisva imela tezav z dojenjem, meni pa se je vceraj pojavila rdeca zatrdlina na zgornji stran dojke in zelo boli, pedvsem na otip.
malce sem ze pobrskala po forumu in nasla kaj mastitis je, ampak ali je mozno da ga imam sedaj? pa se to , vceraj ko se mi je ta zatrdlina pojavila, me je istocasno zacel boleti v krizu in hrbtenici, v glavnem sem cel dan prelezala, se fino potila, pa zeblo me je, vrocine pa nisem imela, no danes zjutraj sem bila malce bolje, le v krizu me je malo zbadalo in dojka je zelo boleca. kaj ve mislite in ali je katera ze imela mastitis tako pozno

hvala in lp




Gina -> mastitis??? (2.5.2005 22:49:50)

Lahko ga imaš, seveda. V tem primeru bi imela joško tudi trdo kot kamen, pa čutiš, da ti zastaja tam mleko. Boli na dotik in tudi, ko otrok vleče. Pa rdeča lisa je tam tudi. Vijolično roza. Ne moreš zgrešit. Saj mastitis je vnetje. Najbrž ga prej stakneš, če se še prepihaš zraven, kar pa tebe zihr je, kot praviš. Včasih mine, če masiraš, pa če otrok pije ven. Aja, moja prijateljica je tudi dolgo dojila, pa je parkrat tudi pri teh mesecih rekla, da ima občutek, kot da bi lahko mastitis dobila, jo je vse bolelo. Jaz sem ga pa obakrat imela prej.




san -> mastitis??? (2.5.2005 23:04:38)

o hvala, tocno te znake imam, le temperature ne, kot sem zasledila je tudi ta lahko prisotna. jaz pri prvi nisem imela nikoli tezav, pa sem jo dojila tri leta in se mal, no zdele je pa kar zoprno. sem ze zacela z masazo in tudi izidor je cez dan lepo pil mleko iz te dojke, ampak sem imela obcutek, da od zgoraj ni slo dosti ven, ker je bila dojka se vedno zelo trda. no upam da bo kmalu minilo

lp s:)




Gina -> mastitis??? (2.5.2005 23:10:57)

Ja, vročino dobiš šele takrat, če bi tole zdaj ne šlo nazaj, ampak na slabše. Samo tisto je pa res grozno, ker si tak kot da bi te vlak povozil, tako obupno se počutiš. Obkladke daj gor, pa malega priklopi, pa bo.




Taša -> mastitis??? (3.5.2005 7:06:28)

Jaz sem imela mastitis po skoraj 10. mesecih dojenja...




špelica -> mastitis??? (3.5.2005 9:22:19)

Ja, podobne izkušnje. Brez vročine, vendar sem jih vsakič sama odpravila!Cel dan sem imela termofor go, kolikor vroč sem prenesla, pa je mleko na koncu samo izteklo ven!Pa masirat zatrdlino in dojit!Bo šlo, samo vztrajat!Če se kaj poslabša, pa takoj k zdravniku!
Veliko uspeha!LP!




Anja167 -> mastitis??? (3.5.2005 20:50:17)

Otrok (baje) najbolje povleče ven, če je proti strani, kjer je zatrdlina, obrnjen s spodnjo ustnico. To bo pri tebi malo težje izvajati, ampak mogoče poskusiš dojiti tako, da si ustrezno obrnjena na vseh štirih nad otrokom, pri čemer pomaga tudi gravitacija.




san -> mastitis??? (3.5.2005 20:58:51)

hvala za nasvete, sem upostevala in masirala pod vroco vodo in z vrocimi obhladki pa je sedaj ze 50 % bolje, upam da bo slo se naprej na boljs. tudi izidor je pridno pomagal, tako da ni vec tako velika zatrdlina, tudi obcutno manj rdeca je in manj boleca na otip.:bravo:

lp s:)




Stran: [1]