lino
|
Pozdravljene. Joj, morda sem mal preveč zatežila...se opravičujem. Ampak sej sem zraven napisala, da so stranski učinki, ki sem jih omenila le statistika in se običajno ne pojavijo... Sem pač bolj paničen tip in bi bila verjetno v strahu zaradi njih.javascript:void(AddText(' ')) Glede tega, da si že 7 cm odprt...ja pol verjetno res ne dobiš epiduralne, ker odpret mislim, da se moraš cca. 10 cm in na koncu je bolje imeti v 2 porodni dobi normalne popadke /teh par, da iztisneš otroka), kot pa da ne čutiš-oziroma manj... Drugače pa je imam 2 prijateljici, ki sta rodili z epiduralno in ena ni čutila popadkov oziroma slabo, kar po mojem potrem pomeni, da porodu tudi manj slediš, ne dihaš prav...in lahko zaradi tega traja dlje. Tudi je trajal porod zelooo dolgo, ker se ni dobro odpirala...pa tudi umetni popadki niso o.k. primli... Druga je imela pa carski rez...se mali sploh ni mudilo ven. Seveda je lahko vse to samo slučaj, čeprav sem v vseh člankih in revijah zasledila možnost daljšega poroda zaradi epiduralne...sama pa sem bila v največjih mukah, ko je porod trajal in trajal in sem bila že vsa izmučena in žejna (nismo smeli pit, samo usta smo lahko vlažili) in ne bi trpela še kaki 2 uri...pa nisem imela glih dolgega poroda cca 7 ur. Ampak to je samo moje mnenje in moji strahovi...sej pravim, da bom tudi sama podpisala in upala, da bo narava naredila svoje kot je najbolj prav in mi bo uspelo brez epiduralne, ker čeprav piše da ne škodi so stranski učinki (pri mater bolečina v hrbtenici, močni glavobol...in verjetno torej le ni tako neškodljivo...pa tudi naravni porod je pač taka pozitivna bolečina, ki mine, ko vidiš in potem te nič ne boli glava...) Seveda pa ima ta stvar ta ko dobre in slabe stvari, kot vse na tem svetu (jing-jang)...Imam tudi prijateljico, ki je povedala, da je epiduralna najboljša stvar, ki so jo izumli in nikoli, ponavljam nikoli ne bi rodila brez nje... Vsekakor je odločitev posameznice, pri čemer je najbolj pomembno poznavanje same sebe, svojega praga bolečine, strahov...ker menim, da če te je nečesa strah in nisi 100% te pač telo na nekaj opozarja in če ne kaj drugega se lahko zgodi, da bo psiha negativno delovala... Sicer pa imam osebno itak pritisk 90/60 ali50 in sem brala, da takšne ne morejo imeti epiduralne...se bom pa o tem še pozanimala.
|