nosečnost in zavod (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

Ajda A -> nosečnost in zavod (9.3.2009 8:14:16)

Živjo!

Mene pa zanima kaj se zgodi če zanosim in me delodajalec da na zavod ker je recesija pri nas res naredila svoje. Zanima kaj to pomeni zame? Ali dobivam porodniško in če za izračunam ravno tako vzamejo zadnjih 12 plač?

Hvala

Kerensa* -> RE: nosečnost in zavod (9.3.2009 8:18:12)

Kakšno pogodbo o zaposlitvi pa imaš?

Ajda A -> RE: nosečnost in zavod (9.3.2009 8:20:18)

zaposlena sem za nedoločen čas, ampak me ne bo dal na zavod zaradi nosečnosti, ker sploh še ne ve ampak res zato ker ni več dela.

Kerensa* -> RE: nosečnost in zavod (9.3.2009 8:22:40)

Če si zaposlena za nedoločen čas, potem te zaradi nosečnosti ne sme odpustiti (vsaj ne brez posledic zanj). Če je pa v igri recesija oz. pomanjkanje ali izguba dela (za delodajalca), potem pa tvoja nosečnost nima s tem nobene zveze - potem si pa takorekoč tehnološki višek oz. gre podjetje, po domače povedano, v maloro. S tvojo pogodbo si zaščitena edino toliko, da si med zadnjimi, ki bi bili (oz. bodo) odpuščeni oz. bodo izgubili delo (če bo kdo).

Ajda A -> RE: nosečnost in zavod (9.3.2009 8:24:12)

O hvala k..... Najbol me je skrbel da bom mela nikakvo porodniško. Službo bom pa že našla drugo, nisem zbirčna, pa do takrat ko bom rodila se bo pa mogoče že kaj zrihtal...
Še enkrat tnx:)

Kerensa* -> RE: nosečnost in zavod (9.3.2009 8:26:21)

Če nimaš poslanske plače, bo porodniška v vsakem primeru nikakva [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Ampak dokler imaš veljavno pogodbo o zaposlitvi, ti bodo za porodniško (za izračun) vzeli povprečje zadnjih 12-ih plač. Če boš ostala brez zaposlitve, ti bodo za morebitne manjkajoče mesece vkalkulirali minimalno plačo (za tiste mesece) ali pa nadomestilo z RZZ (če ga boš dobivala - ne vem, koliko časa si zaposlena). Starševski dodatek pa zate ne pride v poštev, ker bi ti prej rodila. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Stran: [1]