Ko gre spat kašlja :( (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

Maleal -> Ko gre spat kašlja :( (8.3.2009 15:35:54)

Naša tamala je imela letos že 2x bronhitis,vmes prehlad,virozo,vnetja...zdaj je pojedla antibiotik,danes dobi zadnje vpihe beroduala in flexotide,a je spet začela kašljat,čez dan se kar izkašlja, ji dam prospat ali tropotčev sirup,ko pa gre spat pa je za znoret,se drgne v eno,pred tem ji dam panatus,namažem z materino dušico,dvignem vzglavje,prezračim sobo.Kaj bi še nardila,da bo lažji spanec in je ne bo zbujal kašelj?A ji lahko dam med in smrekove vršičke?Stara je pa 22 mesecev,l.p.

Anonimen -> RE: Ko gre spat kašlja :( (8.3.2009 15:50:57)

Meni pride na misel edino veliko vlage v prostoru in ne pretopel zrak (do 20 stopinj).

NRMM -> RE: Ko gre spat kašlja :( (8.3.2009 21:04:29)

Pisker vrelih kamilic k postelji,ko zaspi.

Čajček -> RE: Ko gre spat kašlja :( (8.3.2009 22:12:31)

Jaz sem pa tu na forumu prebrala, da pomaga čebula. Jo zrežeš in daš v spalnico. Smrdi sicer hudo, ampak pomaga. Naši napadi kašlja so se, seveda v kombinaciji s sirupi in materino dušico, umirili in izzveneli.
Žal se ne spomnim katera je to povedala, ker bi se ji rada iz srca zahvalila.

skuštrana -> RE: Ko gre spat kašlja :( (9.3.2009 7:08:15)

Jaz sem pa tu na forumu prebrala, da pomaga čebula.

Res je. Mi smo imeli strašne probleme 2 zimi nazaj. Na koncu je res pomagala čebula (sirup iz nje, jaz je v sobo nisem obešala, ker bi me mož nekam poslal[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]) in pa kamilične kopeli pod posteljo.

Anonimen -> RE: Ko gre spat kašlja :( (9.3.2009 8:44:31)

ste pa res bogi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Nasemu sem jaz tudi naredila sirup
narezala sem cebulo na kolobarje gor nalila med pa se ene dve plasti,ze cez cca 2uri cebula spusti sok in potem sem mu dala to za pit veckrat na dan.Je pa res,da naslednjic,ko je kasljal nisem tega spravila v njega,ker ko je zavohal to je skoraj bruhal.Je res malo neprijetnega okusa.
Imam se nekaj domacega sirupa iz smrekovih vrsickov,ce rabis....Nam ta ni kaj ekstra pomagal.
Pa inhalacije se.

marty5 -> RE: Ko gre spat kašlja :( (9.3.2009 9:12:50)

Poleg vsega naštetega pomaga Sinecod sirup - deluje na "center za kašelj". Ga dobiš v lekarni, otroški je od 2. meseca dalje.

matkica -> RE: Ko gre spat kašlja :( (9.3.2009 10:08:46)

smrekovi vršički zelo pomagajo.vsaj mojim otrokom so.Ko so  bili majhni so tudi kar naprej kašljali,pa sem jih zdravila z materino dušico in smrekovimi vršički.

s. -> RE: Ko gre spat kašlja :( (10.3.2009 6:44:53)

Seveda pomagajo smrekovi vršički in jih lahko daješ. Pa tisto s kamilicami pod posteljo bo tud držalo.
Če ne pač, vlažilec prostora. Pri moji ssestri se je kašelj končal odkar ga imajo.

pupika -> RE: Ko gre spat kašlja :( (10.3.2009 12:12:58)

Nam je tudi pomagal sirup iz smrekovih vršičkov, naj bi imelo funkcijo izkašljevanja, da se sluz lažje odlušči iz pljuč in hkrati pomiri kašelj. Meni je enkrat farmacevtka predlagala prospan, pa sem mu ga dajala čez dan, pa sem videla, da nam bolj pomaga sirup iz smrekovih vršičkov. Pa čebula, to je res kar pravijo, jaz sem našemu malemu obesila narezano čebulo v bližino postelje in je res boljše spal, nič ni bilo kašlja, še dihal je normalno skozi nos, nekaj časa pa niti dihati ni mogel, ker se mu je zamašil nos.Pa sirup iz čebule tudi kar doma naredim, čebulo narežen na kolobarje in namočim v med, nato mu dam ta sirup kar v čaj in dodam še nekaj meda, da prikrije okus po čebuli.

Stran: [1]