marinkaanka -> RE: Robidišče / Nadiža ??? (9.3.2009 13:30:12)
|
Ja, v robidišču smo pa mi preživeli nekaj dni lani konec avgusta. Najprej me je skoraj kap, ker zdelo res daleč, potem se je pa izkazalo za čisto OK. Res je nadiža blizu, kjer sta otroka prav uživala. Še tamali se je kopal, pa je imel šele enajst mesecev. Je bilo sigurno čez 21 stopinj v tolmunih, pa tudi sicer toplo. Ta velki je bila pa navdušemn nad kamenčki.Apartma je dokaj nov, mi smo najprej hoteli spati v kampu, ampak se shladi ponoči, pa še cenovno sploh ni bilo velike razlike. V apartmaju imaš potem svojo kuhinjo in kopalnico in veliko teraso. Hiša je kot ena kmetija, živijo pa tam lastniki bolj čez poletje. Tudi zaradi kužka niso komplicirali in je bil z nami. Vas je zanimiva, res je mir. Čisto malo ljudi je še v vasi in veliko živali. Vsako jutro smo dobili kozje mleko, pa še kaj iz vrta. Zadnji dan je sicer liko kot iz škafa, takrat smo šli v Cividale/Čedad, ki je blizu. Res lepo mesto, vreme tam pa čisto primorsko. V vasi imajo še muzej, drugače pa je res zanimiva arhitektura. Tam je še ena kmetija, kjer prodajajo ovčji sir. Okoli vasi so pa pašniki. Pravi raj, smo se spočili. Mi bomo gotovo še šli, saj tistih koncev še nismo raziskali. Gotovo kakšen vikend že letos. Eni gostje v kampu v Podbeli so nam rekli, da je super iti po nadiži dol čez tolmune, pa veliko kolesarjev je. Jaz lahko priporočam. Aja, prva trgovina je pa kar daleč, ene 6 km, pa še ta je bolj osnovna. Do kobarida je pa ene 20 minut vožnje po mojem spominu.
|
|
|
|