Robidišče / Nadiža ??? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Izleti in počitnice

Sporočilo

ntincica -> Robidišče / Nadiža ??? (8.3.2009 12:56:42)

Pozdravljene, punce,
imam vprašanje, če ima katera kaj izkušenj. Letos se odpravljamo na dopust nekam daleč od množic in vročine v hribe, radi pa bi se tudi kopali, zato se zdi Nadiža idealna izbira. Znanec mi je iz druge roke priporočal apartma v najbolj zahodni slovenski vasi, na Robidišču, ki je le nekaj km stran od reke Nadiže. Menda imajo tudi živali in dokaj novo opremljen apartma, pa še domače dobrote se dobi. Smo se kar ogreli. Preden pa grem v akcijo in rezerviram, me zanima, če ima kdo kakšno izkušnjo s tistim koncem (s tem apartmajem ali kaj drugega v bližini). Smo štiričlanska družina z otrokoma 3 in 5 let.
Vnaprej hvala za podatke! 
T.

marinkaanka -> RE: Robidišče / Nadiža ??? (9.3.2009 13:30:12)

Ja, v robidišču smo pa mi preživeli nekaj dni lani konec avgusta. Najprej me je skoraj kap, ker zdelo res daleč, potem se je pa izkazalo za čisto OK. Res je nadiža blizu, kjer sta otroka prav uživala. Še tamali se je kopal, pa je imel šele enajst mesecev. Je bilo sigurno čez 21 stopinj v tolmunih, pa tudi sicer toplo. Ta velki je bila pa navdušemn nad kamenčki.Apartma je dokaj nov, mi smo najprej hoteli spati v kampu, ampak se shladi ponoči, pa še cenovno sploh ni bilo velike razlike. V apartmaju imaš potem svojo kuhinjo in kopalnico in veliko teraso. Hiša je kot ena kmetija, živijo pa tam lastniki bolj čez poletje. Tudi zaradi kužka niso komplicirali in je bil z nami.

Vas je zanimiva, res je mir. Čisto malo ljudi je še v vasi in veliko živali. Vsako jutro smo dobili kozje mleko, pa še kaj iz vrta. Zadnji dan je sicer liko kot iz škafa, takrat smo šli v Cividale/Čedad, ki je blizu. Res lepo mesto, vreme tam pa čisto primorsko. V vasi imajo še muzej, drugače pa je res zanimiva arhitektura. Tam je še ena kmetija, kjer prodajajo ovčji sir. Okoli vasi so pa pašniki. Pravi raj, smo se spočili.

Mi bomo gotovo še šli, saj tistih koncev še nismo raziskali. Gotovo kakšen vikend že letos. Eni gostje v kampu v Podbeli so nam rekli, da je super iti po nadiži dol čez tolmune, pa veliko kolesarjev je. Jaz lahko priporočam. Aja, prva trgovina je pa kar daleč, ene 6 km, pa še ta je bolj osnovna. Do kobarida je pa ene 20 minut vožnje po mojem spominu.

muška -> RE: Robidišče / Nadiža ??? (9.3.2009 13:45:34)

mi smo bili v kampu Nadiža, je bilo luštno,smo bili pa tudi malo razočarani. V kempu ne dobiš nič za jest, niti ponfrija ne, trgovina v Podbeli se ne more imenovati trgovina, ker razen osnovnih živil nima ama nič, niti mesa nismo mogli kupit, ker ga niso imeli, zelenavo je hodila ena teta prodajat kemp, ampak je imela take cene kot da je zlata .... Narava je pa res lepa!

Podbela -> RE: Robidišče / Nadiža ??? (31.7.2011 12:45:33)

Oddam hišo v vasi Podbela 10 eur po osebi-odrasli.

livia -> RE: Robidišče / Nadiža ??? (1.8.2011 11:11:31)

A to ste bili tu?
http://robidisce.si/eko-kmetija.html

Podbela -> V vasi Podbela (1.8.2011 11:59:46)

Hiša se nahaja v vasi Podbela. Če vas zanima lahko posredujem fotografije. Lep dan.

Stran: [1]