Blokada (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

trima -> Blokada (7.3.2009 14:45:57)

Pozdravljeni
 Zanimam se koliko ti lahko vzamejo v banki če imaš blokado na računu?
Imam otroške 2x 198€ in pa porodniške 212€
Ta mesec pa še dobim za 1 otroške 104€ nazaj (ker sem rodila 26.1.2009)
Tako da bo vse skupaj nekje 514€
Ali mi bodo to vzeli vse ?
S tem da imam 2 otroka in še sebe za preživet?

Lep pozdrav: Valerija iz Celja

metkica1 -> RE: Blokada (7.3.2009 15:09:20)

Na računu ti morajo pustit cca 420€.

urška -> RE: Blokada (7.3.2009 19:20:55)

a ni tako, da ti od otroških ne smejo trgat? tako kot od denarne socialne pomoči ne? ne vem, ugibam.

Korina1 -> RE: Blokada (7.3.2009 19:27:46)

Z računa ti z lahkoto poberejo vse do nule. To se je pri nas zgodilo prejšnji mesec.

angel_rebelde -> RE: Blokada (7.3.2009 19:42:21)

IZVIRNO SPOROČILO: Korina1

Z računa ti z lahkoto poberejo vse do nule. To se je pri nas zgodilo prejšnji mesec.

Od socialne,otroških ne poberejo nič, oz.bojda ne smejo!

Korina1 -> RE: Blokada (7.3.2009 19:50:38)

To ne vem, ker ima mož nakazano samo plačo, samo je klical na banko in povedal da bomo sedaj lačni ker so mu vse pobrali z računa pa to njih ne zanima.
Kako je pa z socialno pomočjo in otroškimi dodatki pa ne vem.

uursa -> RE: Blokada (7.3.2009 20:41:57)

Če imaš blokado- izvršbo - ti pustijo 420€ , če imaš dolg do banke, vse poberejo . Otroških , socialne , preživnine ne smejo.

Kerensa* -> RE: Blokada (7.3.2009 20:53:02)

IZVIRNO SPOROČILO: trima
Pozdravljeni
 Zanimam se koliko ti lahko vzamejo v banki če imaš blokado na računu?
Imam otroške 2x 198€ in pa porodniške 212€
Ta mesec pa še dobim za 1 otroške 104€ nazaj (ker sem rodila 26.1.2009)
Tako da bo vse skupaj nekje 514€
Ali mi bodo to vzeli vse ?
S tem da imam 2 otroka in še sebe za preživet?

Lep pozdrav: Valerija iz Celja

Otroških dodatkov ti ne smejo zarubiti nič, niti 1€, pa če imaš nakazan milijon €. Porodniška (če imaš porodniško, ne starševski dodatek) pa je tvoj osebni dohodek in od nje ti lahko vzamejo vse, kar je nad 425€. Če jo imaš ti 212€, ti bo ostala cela. Če imaš starševski dodatek, velja zanj enako, kakor za otroški dodatek - četudi ti ga nakažejo milijon €, ti ne smejo vzeti nič.
Minimalni cenzus 425€ pa lahko, ker imaš otroka, zvišaš za vsakega otroka, ki si ga dolžna preživljati, po cca. 65€ (socialni cenzus). Ker imaš ti 2 otroka in ker imata ta 2 otroka tudi očeta, gre polovica preživljanja njemu (če nisi samohranilka), torej lahko uveljavljaš zvišanje za polovico vsakega, torej skupno za enega, kar nanese vključno s tvojim dohodkom cca. 490€. Če si samohranilka, uveljavljaš oba.
Govorim pa tukaj o blokadi TRR s strani DURS-a oz. sodišča. Če imaš samo minus na TRR (nedovoljen), ti lahko poberejo vse.

Stran: [1]