vodene koze (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

mtd -> vodene koze (2.5.2005 11:09:38)

pozdrav vsem,
spet problem:

sem bila zadnjič, v torek, na sprehodu z vozičkom in s Samotom, pa sva bila oddaljena od ene male sosede enih 1 - 1,5 metra, se ga ni nič dotikala, včeraj pa mi njena babica pove, da ima vodene koze!!

Vprašanja: - kako se koze prenašajo (me skrbi, da se jih mali S ni nalezel!!)
- koliko časa je inkubacijska doba - v kakem času lahko izbruhnejo
- a lahko kaj naredim, no, saj vem, če je okužen, je okužen, ne

hvala za odgovore in lp

Pi-kica 1 -> vodene koze (2.5.2005 11:18:20)

Vodene koze so zelo nalezljive in se prenašajo tudi po zraku. Za inkubacijsko dobo nisem sigurna, mislim pa, da je teden do dva. Sicer pa, prej jih preboli, prej se tega rešiš, enkrat jih tako ali tako mora.

LP

Pi-kica

mtd -> vodene koze (2.5.2005 11:21:15)

o, groza, pa to male potem srbi, a ne?
mah, zakaj sva morala se tam ustavit, zdej se pa sekiram:(
še to, ko izbruhnejo, a ma mali vročino?? ali samo izpuščaje al kako to zgleda

lp

Anonimen -> vodene koze (2.5.2005 11:22:22)

Inkubacijska doba 14 dni, vročina ni obvezna, bodi pozorna, če bodo izpuščaji, pa k zdravniku.

Anonimen -> vodene koze (2.5.2005 11:23:14)

Mislim, da je tri tedne inkubacijska doba.

dadica -> vodene koze (2.5.2005 11:25:48)

bodi srečna če jih dobi sedaj ko je mali.Jaz sem jih imela pred dvema mesecema ko sem bila noseča in sem zato izgubila pikico.Drugačće pa je inkubacijaska doba 2-3 teden,jez sem jih dobila točno tri tedne po stiku z okuženim otrokom,s tem da še za njega takrat ko sem bila z njim niso vedeli da ima koze.lp in držim pesti za vaju da bi bilo vse ok

dadica

Anonimen -> vodene koze (2.5.2005 11:27:18)

Pozdrav!
Inkubacijska doba traja od 12 do 21 dni.Močno pa dvomim,da bi sejih nalezel na odprtem.Bolj verjetno bi bilo,če bi bili kje na zaprtem prostoru.
Nevarnost okužbe se začne dva dni prej preden se pojavijo izpuščaji oziroma prvi bolezenski simptomi in traja do sedmega dneva po začetku značilnih izpuščajev.Značilen izpuščaj noric se začne z nekaj rdečimi madeži v velikosti leče,ki se hitro razvijejo v mehurčke,v katerih je tekočina.Izpuščaji močno srbijo.Nekateri otroci imajo visoko vročino.

Lp neva:rozica:

Deja -> vodene koze (2.5.2005 16:36:57)

bolje da jih sedaj preboli, kot pa da bi jih dobil kasneje ko bi bil starejši.
Jaz sem jih imela ko sem hodila v 5. razred. bilo je za znoret. ni bilo dela kože kjer ne bi imela vsaj enega izpuščaja. zaradi njih pa sem bila skoraj 3 tedne doma. da o srbenju ne govorim. brat pa ki jih je dobil od mene in je bil takrat star 5 let - jih je prebolel v dobrem tednu, imel jih je zelo malo.

mammy26 -> vodene koze (2.5.2005 16:52:50)

inkubacijska doba je do dva tedna. Pri nas jih je najprej dobil Blaž en teden kasneje pa še Ana. Na njuno srečo sta jih imela v mili obliki, tako da ni bilo kraspanja in te zadeve, brez vročine in sta vse skupaj prenesla kot da jih sploh nista imela, prav tako pa jima ni ostala nobena opazna kozika.

Tako da je odvisno, res pa je prej jih preboli bolje je.

Stran: [1]