Pralni prašek (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

Anonimen -> Pralni prašek (1.5.2005 23:20:03)

Naš :duda: ima zadnje dni rdeče pike po telesu, neenakomerne, različnih velikosti. Kaže, da ga ne srbi, a ne vem, od česa bi to bilo. Papcamo samo adaptirano mleko, tako da od hrane ni. Edino, kar sva pomislila, bi lahko bil pralni prašek. Razlog za to je v tem, ker na področju ritke, skratka tam, kjer prekriva plenička, nima niti enega izpuščaja.
Zanima me, kateri prašek uporabljate ve? Jaz imam cel čas Ariel in perem z dodatnim izpiranjem in brez mehčalca. Poznate kateri drugi prašek, manj agresiven za dojenčkovo kožo?

kaja11 -> Pralni prašek (1.5.2005 23:22:20)

Mi imamo tekoči Ariel... dodatno izpiranje in brez mehčalca. Sem slišala, da se tekoči praški bolje izpirajo.

MEGY_Patricija -> Pralni prašek (1.5.2005 23:48:15)

Pozdrav vsem ki ste se na portalu.
:sloncek::sloncek::sloncek::sloncek::sloncek::sloncek:
Tudi sama uporabljam tekoci ariel pa tudi nimam nobenih tezav a uparabljam se dodatno mehcalec silan--senzitiv ki je trenutno v sparu v akciji--1.o89.00 pa se trije so vpaketu upam da sem kaj pripomogla:sloncek::sloncek::sloncek::sloncek:

LEP POZDRAV OD MEGY:morje::morje::morje:

Primoza -> Pralni prašek (2.5.2005 8:14:42)

Tudi adaptirano mleko je lahko vir alergije. Najlažje preverite če je vir meleko, da ga zamenjate z drugim ali hipoalergijskim.
Ariel z oznako "mountain spring" vsebuje optična belila, ki čisto nič ne pripomorejo k čistoči oblačil, lahko pa so vir alergij.
Osebno bi prvo zamenjal mleko, počakal par dni na spremmebe, če jih ni pa iskal naprej.

Lunca1 -> Pralni prašek (2.5.2005 8:46:30)

Jaz uporabljam Dash in Lenorjev mehčalec za dojenčke. Do sedaj ni bilo nobenih problemov.

dory -> Pralni prašek (2.5.2005 8:49:08)

Mi imamo ravno tako dash in lenorjeve mehcalce..najrajs imam modrega in rumenega...se dobro,da ni nobenih tezav,ker sem cist mahnjena na disece perilo :)

india -> Pralni prašek (2.5.2005 9:58:51)

Uporabljam Persil ali Weisser Riese, plus mehčalec Silan Sensitive ali Lenor, pa ni imel nikoli nihč nobene alergije. Pa tudi ne izpiram dodatno, ampak dajem na čisto navadno pranje.

Tudi sama bi najprej poskusila menjati mleko,morda je res tu vir težav?:zmeden:

india -> Pralni prašek (2.5.2005 9:59:42)

Pozabila: vedno uporabljam le tokača pralna sredstva!

Mojca20 -> Pralni prašek (2.5.2005 16:02:22)

Ponavadi imam Dash prašek, ravno danes pa sem prvič kupila Ariel Kids, bomo videli kako se bo obnesel.

Mehčalec pa uporabljamo Lenor sensitive.

taob -> Pralni prašek (2.5.2005 17:19:13)

Poskusi zamenjati prašek - slišala sem, da je bil prašek Ariel že večkrat povzročitelj alergij pri dojenčkih. Jaz uporabljam Dash, pa ni nobenih problemov.
Lp,
Taob

Gina -> Pralni prašek (2.5.2005 22:32:44)

Jaz sem v nos. dobila ful pikic po telesu, pa me je srbelo za spraskat do krvi! Sem prav norela od tega. Potem mi pa G reče, tole je pa sigurno od pralnega praška. Pa ji rečem, kako, saj vendar že leta uporabljam samo ariel ali včasih persil. Je rekla, probajte zamenjat. In sem res. Najprej na persil. Isto! Pikice povsod. Potem sem prešaltala na mercatorjev tekoči pralni prašek. Minilo je, kot bi odrezal. Sem za foro dva meseca nazaj probala spet ariel. Spet pikice. Ne moreš verjet. Sem spet pri mercatorjevemu. Ne menjam več.

Skabi -> Pralni prašek (2.5.2005 23:51:46)

tekoči persil, namesto mehčalca pa damo cote za 5 minut v sušilca.

Stran: [1]