Anonimen
|
Da vam povem, kaj se mi je zadnjič zgodilo. V sosednji hiši živita mlad par z dojenčkom, ki je 4 dni mlajši od našega Nejca, torej je star 3 mesece. Preselili so se ravno takrat, ko se je otroček rodil. Delovala sta nama čisto OK, mož se je z njim večkrat pogovarjal o tem in onem. Zadnjič pa sem valjda, spet čepela na RR, ko so vsi v hiši že spali. In ravno, ko ugasnem računalnik, zaslišim zunaj neko kričanje. Seveda, babja radovednost, skočim k oknu in vidim, kako se nekdo dere in nekoga zmerja. Šele čez trenutek ugotovim po glasu, da je to naš sosed. Tista uboga mala osebica, ki jo je tresel, pa njegova punca. In on kriči, kur...., pras...., meni pa vsi lasje pokonci. Nakar jo zabriše v živo mejo, takrat pa sem videla, da ni več heca. Kolegica, ki je bila z njo, je ful kričala nanj, naj jo pusti, itd. Jaz pa letim v spalnico po možeka, ga vržem gor. Nekaj časa sva gledala pri oknu, kaj se dogaja. Kričal je na njo, jo stresal, ona pa nič. Hladnokrvno se mu je pustila. Potem jo je vrgel v avto, da je z glavo udarila v šipo. Mejo pa je prestopil, ko jo je dobesedno vrgel na plastično mizo in stole, ki sta jih imela zunaj. Ona pa se ga je nekak oprijela in je zletel z njo. Miza in stoli so se zrušili skupaj, se polomili. V tistem pa tudi moj mož več ni zdržal. Najprej smo si še rekli, da se ne bomo vmešavali v družinski spor. Skočil je ven na balkon in se ful zadrl, naj preneha. Kreten se je malo ustrašil in skočil pokonci. Malo je prišel k sebi. Stopil je do balkona in se opravičil ter nama povedal, za kaj gre. On je delal, edini služi denar pri hiši, in pride zvečer domov in je otrok v hiši sam z varuško, ki jo on plačuje, baba pa se je šla gonit okoli. Seveda mu je film počil, ko jo je še tisti frajer pripeljal na dvorišče. Ko jo je začel pretepati, pa je seveda pobegnil. Valjda, ne? Bistvo je sedaj bilo, da je ona hotela vzeti otroka in iti, on pa ji otroka ni hotel dati. Potem je hotela ostati doma z njim, pa je ni pustil v hišo. Otroček je bil cel čas tega prepiranja, cca. 2 uri v avtu in je spal. On je očitno hotel iti od doma z njim, ko je ravno ona prišla domov. In mislila je, da ga še ne bo doma. No, ženska je bila zelo vztrajna, kljub vsem udarcem, ki jih je pretrpela, je še vedno sikala vanj. Seveda si je izborila pot v hišo, kjer jo je dalje pretepal. Končno je potem kolegica, ki je vse to opazovala in ga skušala umiriti, poklicala policijo. Medtem jo je on že tako pretepel, da jo je nezavestno nesel na kavč. Vendar je, takoj, ko je prišla k sebi, začela sikati vanj znova. Mislim, ženska je bila trdožilava. Midva sva vse le nemočno opazovala z balkona. Tresla sem se tako, da me je kar metalo. Najbolj sem mislila na tega malega otročka, ki je spančkal v mrzlem avtu in hvalabogu ni slišal in videl tega, kar sta starša počela. Potem je res prišla policija. Ker pa je njegov brat policaj, poznajo tudi njega. Eno uro so se pogajali, kdo bo prevzel varstvo za otroka za to noč, pa se niso zmenili nič. Oba sta ga hotela imeti. Midva sva bila že tako živčna, da se je mož razkuril in rekel, da bo ravno zdaj šel tja in rekel, da ga bova midva vzela. No, potem so rešili tako, da so oba pustili doma z otročkom in zagrozili, da ne smejo to noč več dobiti klica od njiju, ker bo otroka vzelo socialno, onadva pa oba v zapor. Ona je torej ves čas sikala v njega in mu celo grozila s tem, da bi ga tisti frajer tako nasekal, če bi ga hotel, itd. Mislim, otroka ima z njim, živi z njim, hkrati pa mu odkrito priznava, da je bila to noč z drugim. Ponavadi so moški pokvarjeni, v tem primeru je bila ona. Namreč, tudi njega je dobila tako, da je varala bivšega z njim. In tudi z bivšim ima 2-letno punčko. Sicer je bila zelo redko pri njej, a še ko je bila, je tavala sama po dvorišču z igračko in nikoli je nisem videla vesela. Sploh ne vem, kdo jo ima ves čas, če ni pri njej. Morala sem deliti to zgodbo z vami, ker sem še danes cela pretresena, da sem bila priča temu. Onadva sta se po dveh dneh odselila nazaj k njegovim staršem, a sta še vedno skupaj. Ne vem, kaj si naj mislim? Ne znam si predstavljati, kaj je v glavi te ženščine. In zakaj ima v vsakem razmerju otroka, da samo trpijo zraven vsega tega?
|