Naty*Taja
|
IZVIRNO SPOROČILO: Gina Ula, že od nekdaj se mi zdiš mama, ki bo šla pri vzgoji v skrajnost. Vseeno mi je, če si demagog, pa obračaš moje besede, pa si predstavljaš pod nečim eno, jaz pa drugo, pa če sklepaš iz nečesa nekaj popolnoma napačnega, menim pa, da vzgajaš popolnoma napačno in da boš posledice itak občutila na svoji koži, zato mi je tudi vseeno zate, mi je pa hudo za tvoje otroke, ful hudo. Jaz bom svojim šolskim otrokom še vedno prepovedala uporabljat take besede, povedala jim bom, da je boljše, da so kaznovani od mene, kot od nekega tujca zunaj na cesti. Menim, da je prav da vedo, kakšne posledice jim nekaj prinese. Vsi, ampak vsi na tem svetu ne govorimo neznancem na cesti za zabavo, da so prasice iz istega vzroka - ker bi nas lahko kdo pretepel, zaradi strahu, ker se bojimo posledic. zaradi tega - tudi Ula. Vsi temeljimo na strahu. Ne le na razumevanju in sočutju,čeprav tudi na tem, ne pa samo na tem. In 4-letni otrok presneto dobro razume vse. Pa a ste iz hruške padle. 4 leta ima!! Vse razume. Imam 4 letnika doma, pa to niso več dojenčki, ki se ne bi zavedali sveta okoli sebe. Je pa svet "po Uli" zadnja leta. Zadnjič je en otrok v šoli prodal drugemu otroku nekaj. Naslednji dan je stvar vzel nazaj, denarja pa ne prinesel. Ko sem mu razložila, kaj to pomeni, če nekomu nekaj prodaš, ap kaj pomeni denar izmenjat za stvar, pa pač vse v zvezi s tem, sem ga prosila, da denar vrne. NI ga vrnil dan, dva, tri... Mama je prinorela v šolo, da govorimo da je kriminalec, da je pa v resnici samo otrok, ki ne ve kaj dela, da je treba vse skup ignorirat in da kaj pa potem, če je stvar vzel in denar, kaj pa mu je drugi otrok to dal . Potem je čez nekaj časa otrok vzel neke igračke od drugega otroka. Za domov. Ni vrnil. Spet smo razliožili, kaj pomeni, če nekomu nekaj vzameš, pa da prosimo, da otroku razložijo te reči, da je dovolj star, da mora vedet, da se to ne dela. Pa je spet mati prinorela, da so otroci še tako majhni, da je to treba ignorirat, da ne smeš otroku reči, da je to kraja, ker to ni kraja....da otroci tega še ne razumejo pri teh letih,... in tako se to dogaja v šoli do kakega 9. razreda. Vmes so v predpuberteti, pa zato neumnosti počno, potem imajo starši za izgovor puberteto, V 7. jim že kapne, d ajih je otrok prerasel. KO imajo opravka s policijo, začno prosit, naj jim pomagamo. Ampak takrat jim tudi šola ne more več. Prepozno je. Vzrok so starši sistema Ula. Vsi imajo iste izpade, kako je treba z otrokom vse nežno in v rokavicah, medtem ko otroku dol visi, kako se mamica počuti ali sošolec lai kdorkoli že. Živijo za svoje užitke in če jim je užitek nekoga v p.m. pošiljat, ga pa. Če jim je užitek nekoga ustrahovat, ga pa. In tako do hudih posledic. Saj pravim. Lani smo enega otroka take sorte pokopali. POkopali! Jokala sem. Bil je fejst fant, smao vzgajan narobe. In ta hip mi je strahotno žal zate, ker ne zmoreš videt in upam in si zelo želim, da imaš doma po naravi prijazne, nežne in plašne otroke, ker samo tako bodo prišli skozi brez posledic. Srečno. Kot pedagoginja, ki se vsakodnevno srečuje z najstniki se popolnoma podpišem pod tole. !!Bravo Gina! In da, starši zganite se pravočasno in spremenite svoje vzgojne prijeme, ker koneckoncev smo mi učitelji v šoli zato, da učimo in ne da kompletno vzgajamo vaše otroke, pa še to nam potem spodbijate!!! Upam, da mi nikoli ne pade na pamet ne sodelovati z učitelji ampak za vsako ceno braniti mojega otroka!! Še posebej, če vem, da gre za dobro mojega otroka!! Kam gre naš svet!