Gina
|
IZVIRNO SPOROČILO: Ankica Kakšnega posebnega praznovanja nimam v planu, razen če bom v porodnišnici , mi je pa lepo, ker mi možek vsako leto prinese rožice, pa hčerki, sosedam, da se spomni na nas. V bistvu je on tisti, ki me je opomnil na to, da moramo biti ponosne nase. BTW: Dan žena niti pod razno ni komunistični praznik, temveč je mednarodni praznik, ki je nastal kot posledica gibanja žensk za enakopravnost. Ta boj je bil dolg, težak, poln poniževanja in odvzemanja dostojanstva. Za to, kar se nam danes zdi samoumevno (predvsem volilna pravica, socialne in ekonomske pravice, pravica do dela, pravna neodvisnost in enakopraven položaj z moškimi), so se naše prednice pred 90 in več leti krepko trudile več desetletij, s protesti, zaporom, javnim izobčenjem. Meni se zdi 8. marec lep praznik in ne razumem, zakaj smo ga same tako zelo razvrednotile in povzele materinski dan? Je pa tako, da se o tem sploh ne govori več. ko sem včeraj otrokom razlagala zgoraj napisano, so se otroci posmehovali in jim je bilo nekaterim fantom všeč, da so bile ženske nekoč fejst zatirane. Mačo stil - neučen od staršev. Prvič se mi je to zgodilo v skoraj 20. letih. Tako daleč smo pripeljali vzgojo in zavedanje žensk o sebi. Otroci se posledično ne zavedajo ničesar. Samo sebe vidijo. nimajo občutka za sočloveka. IZVIRNO SPOROČILO: bumerang Lahko da tebi danes ni hudo, včasih pa ni bilo tako. In za to je nekdo kar veliko pretrpel zato se meni zdi grdo, da se po prazniku pljuva. Lahko se pač reče, da se ne praznuje, da pa je praznik namenjen samo žurom in da nič ne pomeni se mi pa enostavno ne zdi prav. Moški pa imajo svoj praznik že zdavnaj, jožefovo. Se strinjam bumerang. Gita, sploh se pa ne strinjam s tabo. Res smo ženske mnoooogo bolj enakopravne kot moški, vendar nikakor nismo na istem. Ne da smo manjvredne glih, smo pa v lajfu na slabšem v mnogočem kar se ugodnosti tiče. Povprečna ženska še dandanašnji dela precej več kot moški, mislim precej več ur na dan, če vse, kar mora narediti v dnevu sešteješ in težje dobi službo, dela pa za manj denarja. Povprečna ženska ima ogromno reči, obveznosti nad sabo, celo mnogo več, kot so jih imele naše prednice včasih. POvprečna ženska si ne privošči pol toliko hobijev kot moški. Skratka, tudi leta 2009 smo ženske še vedno večinoma v slabši osnovni poziciji kot moški. Skratka, užaljena bi bila, če ne bi dobila rožice za 8. marec. To je čist najmanj, kar si ženske zaslužimo. MIslim prav poseben dan samo za nas.
|