niwaj -> Depresija (6.3.2009 10:43:35)
|
Pozdravljene! Sem v 4 mesecu nosecnosti. Nosecnost je bila zazeljena. Vedno sem bila custvena oseba, ampak to kar se mi dogaja v nosecnosti je pa preko meje. Fant opaza da sem v zacetku meseca in do sredine bolj obcutljiva kot ponavadi. Takrat se ponavadi skregava. Spor je lahko cista bedarija, recimo zazdi se mi da je kaksno stvar povedal preostro, ceprav drugace tega sploh opazila ne bi. Takrat se ponavadi zelo skregava, tako hudo da cel dan prejocem, ko je on v sluzbi. Ne morem si pomagat, jok kar lije iz mene. Sploh ne morem trezno razmisljat, mislim na najhujse stvari o sebi in o bebi ki jo nosim. Stvari za katere me je sram da mi sploh lahko padejo na pamet. Spor potem vedno resiva, vendar me skrbi kako lahko tako obnasanje vpliva na bogo, nic krivo bebo. Fant je star 27 let in ima izkusnje z dojencki ko je rodila njegova sestra, jaz pa sem stara komaj 20 in pojma nimam o dojenckih. Samo enkrat sem ga drzala v rokah. Kljub temu da berem o otrocih in si resnicno zelim pridobit samozavest, mi ne uspeva. In tudi fant, ker ima izkusnje mi ni v pomoc, kr njega ni nic strah in deluje tako samozavestno, da imam samo se slabse mnenje o sebi. Zdrava pamet mi kaze da ne more bit tak hudo, ampak ko pridejo solze na plan, jih ne morem zadrzat pod nobenim pogojem. Ker sva se preselila v drugo mesto sem pustila vse prijateljice za sabo in tako mi ob strani stoji in me objema samo fant in mami preko telefona. Bebica je koncno zacela brcat, tako jo imam rada, pa jo ze zdaj prizadevam. Kaj naj naredim da ne bom tako obcutljiva? Kaj naj naredim da se ne boma kregala zaradi bedarij? Stvar je taka, da imava financne tezave, v kratkem se bova selila v drugo stanovanje, mene ubijajo bolecine v krizu , nespecnost in zaprtje zaradi katerega me zelo boli trebuscek pa se obcutljiva sem. Vceraj ko sem mamici razlagala situacijo in me je tolazla, je omenila da mogoce zapadam v depresije. Je iz opisa to res razvidno?! Kaj naj naredim!? Nocem biti depresivna! Ves cas sem OK volje, vesela da prihaja beba, ampak ko se z fantom zrad ene bedarije skregava ne morem pomagat in sem tisti dan totalno na dnu. Sploh ne znam nehat. Kot da se spovedujem prijateljici. Hvala
|
|
|
|