rada bi zacela z gosto hrano... (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


p&b -> rada bi zacela z gosto hrano... (30.4.2005 19:31:25)

in sicer najprej s kuhano jabolko,zdaj pa ne vem ali mu jo naj dam takoj zjutraj ko se zbudi okoli 9 ure,takrat mu dam se AD3 kapljice ali mu naj dam jabolko pri nasljednem obroku okoli 12 ure.
Drugo vprasanje,za zacetek mu dam verjetno samo eno ali dve zlicki:zmeden:,ne vem pa ali pred flasko z aptamilom ali po njej?
Pa se eno vprasanje,kako potem povecati obrok(vsak dan eno zlicko vec?),in kdaj v celoti zamenjati za en obrok brez flaske?

Hvala in LP




Mojca P. -> rada bi zacela z gosto hrano... (30.4.2005 19:45:50)

Nic ni narobe,ce das ze zjutraj, vsekakor je boljse kot popoldan ali zvecer, da ne bi ponoci dezurali zaradi krcov.

Spraznita pol flaske (ce je prevec lacen ne bo imel zivcev za zlico), ko malo potesita lakoto daj dve zlicki jabolka (povecuj iz dneva v dan za zlicko)in spraznita mleko do konca.

Po treh dneh (ce ni reakcij) zacnes z novo stvarjo; prvo pa povecujes za par zlick. Mi smo obrok zamenjali v priblizno 14 dnevih. SIcer pa se nic ne mudi, ker je taka hrana kar sok za male zelodcke in njihovo prebavo.

Sicer pobrskaj tudi malo z iskalnikom, nas je veliko imelo podobna vprasanja (ce bos le nasla). Ce pa bos imela se vedno vpr. pa kar pisi!!:rozica:




BARBARA R. -> rada bi zacela z gosto hrano... (30.4.2005 21:18:26)

Naši prvi poskusi so se začeli s kosilom.Zjutraj se mi zdi čudno če ni mlečni obrok.Seveda po žličko ali dve za začetek, po teh žličkah pa je bilo še dojenje.
Midve sva kar hitro prisli na celi obrok.14 dni sem povečevala za žličko.

:muca:




ZARA -> rada bi zacela z gosto hrano... (1.5.2005 10:40:22)

Vsako novo hrano ponudiš 1 x dnevno v majhnih količinah(1-2 žlički) v bolj tekočem stanju...Uvajaš v razmaku enega tedna,da se mal privadi na nove okuse in da lahko opazuješ reakcije...
Pri Zari je blo tako,da pol nikol ni hotla še mleka pit (oziroma zelo malo) in je vedno jedla samo gosto,al pa samo mleko...in še zdej to prakticiramo...
Ja in potem počasi povečuješ,sej boš vidla kolk...bo sam pokazal...jst sem vedno naredila mal več kot je pojedla...




Stran: [1]