Bili v ZOO Ljubljana (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Blink1 -> Bili v ZOO Ljubljana (30.4.2005 19:28:38)

...in navdušeni:bravo::bravo:

Ful je bil lep dan, nebo brez oblačka, sončno in toplo. Šla je cela "familija": ati, mami, Neja, babi, dedi in botrček.

Ful nam je bilo všeč...živalski vrt, živali. Zelo mi je bilo fajn, ker smo se lahko veliko sprehajali, videli smo veliko živali. res da ni bilo medeja ampak smo pa imeli srečo in ujeli risa, ki je prisopihal iz goščave, slon se je pasel, enako žirafa in kamele...V glavnem, vse živali so nas pričakale.

Moram reči, da sem bila prijetno presenečena:bravo::bravo:

Blink1 -> Bili v ZOO Ljubljana (30.4.2005 19:41:44)

Hmmm....:zmeden2::zmeden2:

Vsak živalski vrt je po svoje mučenje živali....pol naj jih pač zaprejo, pa gremo vsi v Afriko gledat leve in tigre:(

lenika -> Bili v ZOO Ljubljana (30.4.2005 19:50:02)

To je res, vendar je odvisno od tega, kako imajo v ZOO urejeno za živali, kar pa se tiče ljubljanskega ZOO, se pa kar strinjam s trditvijo o mučenju živali.

Anonimen -> Bili v ZOO Ljubljana (30.4.2005 20:13:48)

Mi pa v Lignanu. Bom dala pol fotke pa še kaj več napisala. Super je bilo!

Anonimen -> Bili v ZOO Ljubljana (30.4.2005 20:16:40)

Oj A si videla Ribica kakoje Linjanski zoo čist?
Kaj imajo še ubogega nilskega konja v dva za dva bazenu?Tako se mi je zasmilil:((:((

Anonimen -> Bili v ZOO Ljubljana (30.4.2005 20:26:51)

Nam je bilo full všeč, Tina in Poppi pa imata od januarja še Bollo:) Bom dala pol fotke gor..sam da kej pojem..pa da bo comp prost, ker grejo na Rožnik:)9nebesa
lp,:fis:

PiaM -> Bili v ZOO Ljubljana (30.4.2005 20:37:16)

Mi smo bili v LJ v Zoo pred nekaj leti (3 ali 4?), pa sem rekla da me tam ne vidijo več.Zelo slabe razmere za živali, boljše da ga bi kar dol zaprli.:(:(

Blink1 -> Bili v ZOO Ljubljana (30.4.2005 20:43:47)

Mi je že žal, da sem sploh kaj napisala....:(:(

PiaM -> Bili v ZOO Ljubljana (30.4.2005 20:50:12)

:ups: Ninika, jaz sem pa že mislila da so se stvari malo izboljšale, odkar smo bili nazadnje tam.Ne bodi žalostna, če smo tako reagirale, lepo da ste se imeli vsi lepo, glede živali pa sama tak ne moreš kaj spremenit.

india -> Bili v ZOO Ljubljana (30.4.2005 21:01:23)

Nina, zakaj bi ti bilo žal??
brezveze!
Vsak ima pravico do svojega mnenja. Meni se zdi LJ zoo zelo majhen in reven napram Zagrebškemu, sploh se ga pa ne da z Dunajskim primerjat. Tja se pa res splača it, samo pripravi se na dooooolgo hojo!

Lepo, da izkoristite take dneve, da tudi Neja na zraku uživa!:miska:

Olivija -> Bili v ZOO Ljubljana (30.4.2005 21:30:49)

ej ne se sekirat. ;) Midva sva v zadnjo vzela mojo sestro zraven in je non-stop težila glede živali (nikoli več ne gre z nama). Sej ne rečem, da se imajo super fajn, samo midva tisti trenutek tudi ne bi mogla nič spremenit. Je pa tamala ful uživala in sigurno se bomo spet kaj odpravili. Smo se tolažil s tem, da smo z vstopnino prispeval za hrano.

LP

frutka_ -> Bili v ZOO Ljubljana (30.4.2005 22:24:45)

Ninika super da ste bili!

Tudi sama sem sicer mnenja, da je ZOO na nek način mučenje živali. Ampak tudi če jih ne bi šli gledati bi ZOO stal še vedno tam in živali bi živele v kletkah. Mislim pa, da je večina živali rojenih v ujetništvu tako da taprave svobode najbrž niti niso nikoli okusile.

Kolikor vem pa lepo skrbijo za živali, lepše kot za katerega slovenskega otroka, ki živi v pomanjkanju...

Pa brez zamere in lep večer še naprej!

Skabi -> Bili v ZOO Ljubljana (30.4.2005 22:57:28)

Mi gremo pa jutri!

Seven* -> Bili v ZOO Ljubljana (30.4.2005 23:00:29)

Tudi meni se srce trga, ko vidim zivali v ZOO. Ampak po svoje je pa stvar taksna, da si lahko recemo, da z vsako dodatno placano vstopnico omogocimo zivalim nekoliko lepse zivljenje. Ce bi bil obisk ZOO vecji, bi verjetno ZOO imel tudi vec denarja in bi tudi kletke bile vecje..

Imam pa obcutek, da se je stanje nekoliko izboljsalo, vsaj kar se ZOO ljubljana tice. Vsaj onega zlobnega direktorja so se resili..

ZOO se mi zdi sprejemljiv in bom z otrokom vsekakor sla tja. V cirkus pa nikakor ne.

Anonimen -> Bili v ZOO Ljubljana (30.4.2005 23:05:17)

Mene predvsem moti to..da ljudje kljub neštetim opozorilom hranijo živali. Zadnjič, ko sem bila v ZOOju..eno nedeljo (vrsta za karte do parkirišča) je mama z recimo da 2 letno deklico v vozičku (ali pa malo manj) futrala slonico z NAPOLITANKAMI. Pa ker smo komentirali..se je ženska prestavila 3m stran od nas in še naprej metala napolitanke slonu. Res super zgled otrokom:grrr:

Seven* -> Bili v ZOO Ljubljana (30.4.2005 23:08:39)

Za taksne primere bi morala biti uvedena kazen cca 5 tisoc tolarjev. Bi se nabralo denarja za vecje kletke. So si pa sami krivi, lahko bi naredili biznis in pri vratih prodajali kaksno primerno hrano za zivali, da bi jih obiskovalci lahko hranili.

Anonimen -> Bili v ZOO Ljubljana (30.4.2005 23:17:40)

Saj prodajajo. Mislim, da stane 1000sit:hudicek:

Gina -> Bili v ZOO Ljubljana (30.4.2005 23:41:37)

Mi smo bili 2 dni nazaj. Pa sva se ravno z mojim :love: pogovarjala, kako se levom pa tigrom pa...vidi, da imajo psiho na tleh, pa da je to enako, kot da bi nas v samico zaprli in nas dali na ogled opicam ali kakšnim velikanom.
Ne vem no, saj lepo skrbijo zanje pri nas, samo v principu ne bi smeli nobene živali zapirati takole in omejevati njen življenjski prostor. Ampak kar je je. Vsaj otroci uživajo, ko jih gledajo.

Blink1 -> Bili v ZOO Ljubljana (1.5.2005 8:43:08)

Hmmm bom takole rekla...Meni je bilo všeč. je urejeno, čisto, nekatere živali imajo dovolj prostora (sej nazadnje niso v svojem naravnem okolju.

Orel ima defenitivno premajhno kletko...revež nima niti dovolj prostora za en orng prelet. Tudi levi imajo defenitivno premajhno kletko...pravzaprav bi jih jaz dala na kakšen odprt, ograjen prostor, ne pa da so v kletki...Potem naj jih raje dajo v kak drug ZOO. Mi je pa všeč, da ima na primer ris, kar ograjeno goščavo, ki niti ne liči na kletko...enako gamsi in kozorogi.x

Načeloma pa mislim, da ne bi kaj dosti naredili če bi Zoo v LJ zaprli...na svetu je še milijon ZOO-jev in v vsakem je več živali kot v LJ. In v nekaterih živijo še slabše. Ljubljanskih živali pa ne bi spustili ravno v divjino:ups: Verjamem da se zaposleni v LJ trudijo, da bi živali živele lepo in upam, da je tudi naš obisk kaj pripomorel k temu, da se bodo stvari izboljšale.

Hrano prodajajo pri vhodu ob določenih dneh, jaz pa nisem videla nikogar ki bi hranil živali. razen ene gospe ki je kakaduju tiščala slano ribico, pa je ni hotel:)-

puncica -> Bili v ZOO Ljubljana (1.5.2005 15:54:17)

Sem pisala že nekaj dni nazaj (27. april), ko smo bili v ZOO na praznik in evo danes še enkrat moja izkušnja:

Miljon ljudi (Se vidi da je praznik), cena zasoljena (do 2 leti zastojn, od 2 do 10 let 800SIT, nad 10 let 1200, odrasli 1400SIT, pes 250 sit), dobro da je kr bankomat zraven Najprej čakaš v vrsti za karto potem pa ogled, klopce nobene vse zasedeno, na wc smrdi ko kuga, še otroka nisem tam previjala, sem jo raj kr v vozičku, cene pri tisti gostilnici na sredini zasoljene do konca, igrala brez nadzora, kolk mamice tam pazijo.

Vse je tako nekam pomankljivo, pa ne vem al se sam men zdi al kaj, živali so ful majhne (žirafa, slon, zebra,...) ne vem a sem si samo jaz tako veliko vse predstavljala al so še mladi. Medvedov ni ker jim prenavljajo kletko, lisice so prestavl. Tiger je dobil večjo ogrado, se mi pa smilijo pume pa leopard, lev,... v tistih malih kletkah. Najbojl bogi pa so jastrebi, ki hočjo letet nekam v luft, pa imajo vse zagrajen, pol pa laufajo v tistem malem prostoru Slon je bil čist zarašen, pa ne vem al je to normaln al kako

Ful se mi zdi da je malo živali in ful veliko za hodit v hrib, hodiš 5 min ko zmešan z vozekom in otrokom potem pa prideš na vrh pa ni nič za videt, mogoče eno sovico. Risi se pa itak skrijejo. Tud na začetku ni več tistih žužkov pa tega, kr neki je tam otroški kotiček al kaj.

Voda pri živalih (race, labodi, želve,...) je zelo umazana, prave mlakuže so tam, kaj pa vem, očitno ni računice to zamenjat.

No izlet je bil lep, naša piška vidla nove živalce Jst bol voziček tišala v hrib naš ati pa je Janjo nosil, mal smo posnel, mal poslikal. Bilo je zanimivo in verjetno bomo še kdaj šli, mogoče pa kam drugam, ko piška mal zraste. Za še ne eno letno pupiko, ki ima velike probleme z vožnjo je to čist dost.

Anonimen -> Bili v ZOO Ljubljana (1.5.2005 16:39:22)

Čaki, kakšen nadzor pa naj bi bil na igrišču?:zmeden: Žirafa in slon nista več mladiča, za zebre ne vem. Pa tut tiger ima že skoz tolk velko ogrado:zmeden:

Žužki (ščurki - bljak) so v vivariju pri kačah, kače so še zmeraj vse. Na vrhu so pa gamsi pa kozorogi, ne vem pa, kje so volkovi:zmeden:

Voda je pa res grozna...čist zelena - labodi imajo čist zeleno perje:zmeden:

Ne vem, meni je tut bolj bogi ta naš ZOO...pa kletke so majhne pa vse je bolj tako-tako...včasih mi je bilo bolj všeč..:zmeden:

lp,:fis:

puncica -> Bili v ZOO Ljubljana (1.5.2005 16:55:52)

To z nadzorom pri igrišču sem misla to, da so otroci kr sami tam, Je en 3-4 letnik tečnaril da bi šel tja, pa je mamica sam rekla ja pejt, ona se pa tam pri žirafah naprej pogovarjala, pol sem pa vidla ta igrala me je pa skor kap trofla:(( Ne vem no a pri 3 letih se otroc kr sami pustijo al kako.

Anonimen -> Bili v ZOO Ljubljana (1.5.2005 20:18:32)

Ja no, to nima nč veze z ZOOjem. Pol se pa nesreče dogajajo..pa so vsi drugi krivi, sam staršev ne smemo obtožit...:hudicek:

Blink1 -> Bili v ZOO Ljubljana (2.5.2005 8:52:55)

No evo punce. Sem bila še v Herbersteinu včeraj.

SUPER!!!!!!

Skabi -> Bili v ZOO Ljubljana (2.5.2005 23:27:17)

Ja puncica, pri treh letih se otroc že kar sami spustijo. Mene moj nažene stran. Seveda sem pa še vedno tolk blizu, da lahko hitro rešim situacijo, ko se en meter nad tlemi drži samo še z eno roko...

Stran: [1]