poročilo z operacije (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Želimo si novega člana

Sporočilo

emaa -> poročilo z operacije (30.4.2005 11:43:28)

Punce pozdravljene.

Sem preživela. V ponedljek sem šla noter, ker naj bi imela v torek operacijo, ker pa nas je blo toliko, sem mogl počakat do četrtka:zmeden:. In sem ugotovila, da se mi pomemebne stvari letos dogajajo na take pomemebne datume, valentinovo, dan žena in na roj. dan.
Dva dni sem torej uživala bolnišnično hrano:(, potem malo posta in odvajalo v sredo. Po dveh urah je seveda začelo delovati seveda med enournim obiskom, ki je dovoljen v bolnici, tako da sem letela na WC vsakih 15 minut.
Operacija je potekala brez problema, ko pridem iz operacijske sem pa sestre zmedeno spraševala, če bi me moralo bolet (mojo cimro je na dan operacije fejst bolel), pa so rekle naj bom srečna, če me ne. Potem mi je zdravnica povedala, da so mi odstarnili 1,5 cm pregrado v maternici, levi jajčnik in jajcevod sta bila dokaj v redu, na desni strani, kjer sem imela slepič je bilo pa vse v razsulu. Zaratslin kolikor hočeš na jajcevodu in jajčniku. Jajcevod neprehoedn, zaprt in napolnjen s tekočino, za povrh pa še zraščen z maternico. Odprli so ga odstranili zarastline, povsem ga pa niso mogli ločiti od maternice. To je blo še vse v redu.
Zvečer je nastopil problem, ker nisem mogla na vodo, me ni tiščalo, kar sem spila sem izbruhala. Ob polnoči so obupal in me katerizirali, potem se je pa moj občutek za mehur prebudil in sem šla na WC. Včeraj sem vedla, da ne grem domov, me je pa zdravnik poopldne čist potrl, ko mi je povedal, da s takim stanjem ne bi mogla nikoli zanosit, če pa bi bi šlo naprej zaardi tekočine v jajcevodu, ki bi vse ubila. Skratka časa imam 6 mesecev, da se mi jajcevod ne zapre, če ne pa epruvetlka, pa najverjetneje odstranitev jajčnika in jajcevoda na desni, ker bosta zopet začela ovirati zanositev. Najprej mi je napovedal terapijo z uticami - podobno kot HSG, samo da vbrizgajo antibiotik, da res odmašijo jajcevode. To naj bi mi delali trikrat, danes prvič, ponovitev vsaki drugi dan. Ker pa sem danes spet začela krvavet, so me odpustili. Te terapije mi ne bodo delali, ker je ginekologinja, ki me je operirala rekla, da ni dokazano, da bi pomagalo, bom pa verjetno mogla na HSG čez tri mesece, da se mi zagotovi prehodnost jajcevodov. Sem pa vprašala, če je kaka razlika med majhno in veliko pregrad, rekla je ne, vsako ovira donositev.
Moram pa povedat, da sem mela na intezivni cimro, ki je rodila fantka s carskim rezom, kolk je bil fleten, sem se kar zaljubila, ga je blo tko fino poslušat, ko je jokal. Drugač majo pa na oddelku eno punco, ki pričakuje trojčke, z epruvetko spočete. Bla sta dva zarodka, en se je razpolovil, tako da ima eno in dvojajčne dojenčke. In uspelo jima je v prvo, tako da se čudeži dogajajo.

Zdaj grem malo počivat, vas še kaj berem, fejst bodte punce, ne se kregat, rade se mejmo:rozica::rozica::rozica::rozica:

aljča -> poročilo z operacije (30.4.2005 11:55:12)

Pozdravljena Ema...:rozica::rozica::rozica:
Vesela sem da je ta del za teboj.Sedaj pa hrabro naprej.Veliko počivaj in bodi optimistična.Boš videla da bo vse tako kot mora biti.:rozica::rozica::rozica:
l.p. Alja:metulj::metulj:

tinkamiška -> poročilo z operacije (30.4.2005 11:55:33)

O Ema:rozica::rozica::rozica: Sem bla vesel, pa žalostna, pa spet vesela, ko sem brala tole tvoje poročilo. So te pakr fejst namatrali:rozica:

Če prav razumem imaš zdej 6 mesecev časa, da zanosiš, pa sej to sploh ni slabo, poglej meni je ratalo v drugo, pa ma moj možek kr slab spermiogram, se pravi ni vse popolno, pa je vseeno ratalo!

Zdej počivej, pa sam na sebe zdej misli, da čimprej prideš k sebi. Potem pa lepo:sloncek::sloncek::sloncek: in boš vidla, da bo ratalo:miska::miska::miska:

A lahko potem začneta kr po prvi M?

Ema, stitskam pesti zate, da se boš čimprej dobro počutila in potem, da čimprej rata:miska::miska::miska:

Drži se:rozica::rozica::rozica:

Tinka

emaa -> poročilo z operacije (30.4.2005 12:12:57)

Začneva lahko takoj, ko se jaz počutim dovolj dobro, torej takoj po M štartamo v nove boje

Anonimen -> poročilo z operacije (30.4.2005 13:24:23)

:love::love::love:Emamir za tolk kot si prestala pa bi zdej v kratkem zaslužilla,da se vse zaceli pravilno in,da končno koronaš svoje največje življensko poslanstvo.To ti želim iz vsega srca.:love::rozica::rozica::rozica::rozica::sloncek::metulj::miska:
Lp neva:rozica:

dory -> poročilo z operacije (30.4.2005 14:08:44)

Uf...po vsem prestanem ti zelim,da bi se vse spravilo na prave tire in da bi koncno obcutila vse radosti materinstva...drzim pesti :):rozica:

emaa -> poročilo z operacije (30.4.2005 14:12:24)

Hvala punce

ZARA -> poročilo z operacije (30.4.2005 16:32:20)

Pozdravček še od mene,me veseli da je že za tabo!!

Pia73 -> poročilo z operacije (30.4.2005 17:14:52)

Veseli me, da je že vse za tabo! Sedaj pa hitro okrevanje in akcija! :sloncek:

Tole zdravljenje z uticami pa mislim, da prakticirajo samo še v Trbovljah. Jaz tega ne bi dovolila, ker je staromodna metoda in ni dokazano, da bi pomagala. Moji prijateljici so to delali, pa se v MB temu niso mogli prečudit. Kot, da je sama hotela,... :zmeden2: Tu na forumu pa so to delali punci z nickom čebelica-trot in kolikor sem seznanjena ji tudi do sedaj še ni uspelo. Odločitev je seveda tvoja, to je samo moje mnenje,...

Pa srečno,.... :rozica::rozica::rozica:

emaa -> poročilo z operacije (30.4.2005 17:50:57)

saj mi utic ne bojo delali, sem dobila danes ponovno krvavitve, pa me je G, ki me je operirala odpustila, ona je bila proti uitcam, delat jih je hotel dr. Jurca. Zdaj mi jih ni treba delat, hvala bogu, me je včeraj čist potrlo, k mi je rekel, da bi mogla bit noter še do srede, tko sem pa že dons doma:bravo::bravo::bravo:

ameli -> poročilo z operacije (30.4.2005 17:51:52)

Ema, sedaj pa hitro v akcijo:sloncek::sloncek: in ni :hudicek:, da vama v šestih mesecih ne uspe.
Najprej pa seveda počivaj:rozica::rozica::rozica:

pika74 -> poročilo z operacije (30.4.2005 18:42:08)

Ema sam da je vse za tabo - zdej ti pa želim samo velik sreče, da se v naslednjih 6 mescih prime :duda:

:miska::miska::miska::miska::miska::miska::miska::miska::miska:

PiaM -> poročilo z operacije (30.4.2005 19:18:40)

Tudi jaz ti želim, da čimprej okrevaš in se podaš veselo :sloncek: v nove boje za :duda: in da vama čimprej rata.:miska:
:pujs::rozica:

cmokec -> poročilo z operacije (30.4.2005 22:39:51)

Ema, vesela sem, da je operacija za tabo. Sedaj pridno počivaj, da boš čimpreje fit. S tvojim se pa pridno lupčkajta in mojčkajta, pa bo. Upam, da besede "novi boji" zate ne bodo obstajale več. :rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica:

Natka1 -> poročilo z operacije (1.5.2005 7:56:41)

Boš videla bo še vse dobro.

Držim pesti zate in verjemi, da bo. :angel::angel:

Natka

VITA74 -> poročilo z operacije (1.5.2005 8:56:00)

Živjo Ema,
ves čas dopusta sem mislila nate in srčno upala da je operacija uspešno za tabo... Kljub vsemu se je vse srečno izteklo in sedaj v nove boje a ne punce :bravo: za naše :duda: :duda: :duda:
BTW glede nato da si bila v Trbovljah v bolnici, od kod pa si če nisem preveč firbčna???
SREČNO :rozica: :rozica: :rozica:

andreas -> poročilo z operacije (1.5.2005 9:51:39)

ojla, želim ti čimprejšnje okrevanje potem pa spet v akcijo za naše sanje:)-. Imej vero in upanje in ljubezen. Tega nam ne more vzeti nihče, če mi tega ne dovolimo. Upanje umre nazadnje. LP A.:rozica:

emaa -> poročilo z operacije (1.5.2005 9:55:02)

Blaboma sem iz Domžal, v Trbovljah pa ni čakalne vrste. Bolnica je čisto v redu, še posebej sestra Vida, se fajn nasmeješ, hrana pa tipika - bljak.

girly -> poročilo z operacije (1.5.2005 16:39:01)

važno, da je že za tabo. zdej pa hitro :sloncek::sloncek::sloncek: , takoj po :hudicek:, da bojo nove :nosecka: me nami :bravo:

pa eno :rozica: zate in pohvala za tvoj optimizem, kljub težkim dnevom, ki so za tabo in tiste, ki te še čakajo

srečno :muca:

Nannn -> poročilo z operacije (2.5.2005 17:57:28)

oooo ema se vrnila :bravo::bravo: vazno da si v redu prestala in se vrnila domov...zelim ti da cimprej zagledas :modri::roza:

Sisy -> poročilo z operacije (2.5.2005 21:17:30)

pozdravljena ema

sem ti danes že začela pisat sms pa sem ugotovila da imam na drugi kartici shranjeno tvojo telefonsko.....:( Vesela sem da je vse to za tabo....Takoj ko sem prišla domov z morja sem odprla RR in začela iskat kakšen tvoj post.....;) Super je da te nič ne boli in da se dobro počutiš :bravo: Vseeno pa držim :miska: da vama v pol leta naravno uspe,čeprav nisem čist točno razbrala koliko imata zdej možnosti za naravno zanositev...pa verjetno so ti povedali ne....me zanima.....vsekakor je pa res da sta zdaj miljon svetlobnih let bližje :duda: in to je najpomembneje....

Jaz se že pomalem tresem,v Postojno grem v četrtek 14 dni (19.maja) tko da me že kr malo trema grabi in se skoz sprašujem kaj pa če mi rečejo da je stanje katastrofalno in da se ne bo dalo nič naredit....Ah,pa te moje črne misli.....

No pa še zanima me koliko časa moraš počivat brez recimo športnih aktivnosti in podobno?

Upam da se mi kaj kmalu javiš, lahko kar na služben mail...

dobro okrevaj

papa

S.

Anitka -> poročilo z operacije (2.5.2005 21:55:15)

Ema sem vesela, da si dobro vse skupaj prestala in zdaj ti iz srca želim, da vama uspe v teh šestih mesecih in boš potem lahko drugo leto že občudovala jok svoje :duda:

Sedaj pa dobro okrevaj in pazi, da se ne prehladiš. Ko boš pa pri močeh pa kar veselo :sloncek::sloncek::sloncek:

:miska::miska::miska::miska::miska::miska::miska::miska::miska::miska::miska::miska::miska:

Anitka:pika:

emaa -> poročilo z operacije (2.5.2005 22:32:40)

Sisy mene po operaciji ni boleo, mogoče mal pošpikal pod lopaticami, možnosti so pa tko, tko brez svojih O, lahko pa da se bo kaj postimuliralo, sam kaj, ko mam nasledjni mesec O (oziroma ne O) v fuč jajčniku, delal bomo pa s polno paro, ne glede, ni vrag, da ne rata.

biba77 -> poročilo z operacije (3.5.2005 8:34:26)

Ema, nic obupat in... jaz drzim :miska::miska::miska::miska:, da ne bos 6 mesecev rabila, da zagledas :modri:!

baguSka -> poročilo z operacije (3.5.2005 9:34:01)

:rozica::rozica::rozica:

Ema v mislih s tabo..
Si me spraula u jok.:(

Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>