emaa
|
Punce pozdravljene. Sem preživela. V ponedljek sem šla noter, ker naj bi imela v torek operacijo, ker pa nas je blo toliko, sem mogl počakat do četrtka:zmeden:. In sem ugotovila, da se mi pomemebne stvari letos dogajajo na take pomemebne datume, valentinovo, dan žena in na roj. dan. Dva dni sem torej uživala bolnišnično hrano:(, potem malo posta in odvajalo v sredo. Po dveh urah je seveda začelo delovati seveda med enournim obiskom, ki je dovoljen v bolnici, tako da sem letela na WC vsakih 15 minut. Operacija je potekala brez problema, ko pridem iz operacijske sem pa sestre zmedeno spraševala, če bi me moralo bolet (mojo cimro je na dan operacije fejst bolel), pa so rekle naj bom srečna, če me ne. Potem mi je zdravnica povedala, da so mi odstarnili 1,5 cm pregrado v maternici, levi jajčnik in jajcevod sta bila dokaj v redu, na desni strani, kjer sem imela slepič je bilo pa vse v razsulu. Zaratslin kolikor hočeš na jajcevodu in jajčniku. Jajcevod neprehoedn, zaprt in napolnjen s tekočino, za povrh pa še zraščen z maternico. Odprli so ga odstranili zarastline, povsem ga pa niso mogli ločiti od maternice. To je blo še vse v redu. Zvečer je nastopil problem, ker nisem mogla na vodo, me ni tiščalo, kar sem spila sem izbruhala. Ob polnoči so obupal in me katerizirali, potem se je pa moj občutek za mehur prebudil in sem šla na WC. Včeraj sem vedla, da ne grem domov, me je pa zdravnik poopldne čist potrl, ko mi je povedal, da s takim stanjem ne bi mogla nikoli zanosit, če pa bi bi šlo naprej zaardi tekočine v jajcevodu, ki bi vse ubila. Skratka časa imam 6 mesecev, da se mi jajcevod ne zapre, če ne pa epruvetlka, pa najverjetneje odstranitev jajčnika in jajcevoda na desni, ker bosta zopet začela ovirati zanositev. Najprej mi je napovedal terapijo z uticami - podobno kot HSG, samo da vbrizgajo antibiotik, da res odmašijo jajcevode. To naj bi mi delali trikrat, danes prvič, ponovitev vsaki drugi dan. Ker pa sem danes spet začela krvavet, so me odpustili. Te terapije mi ne bodo delali, ker je ginekologinja, ki me je operirala rekla, da ni dokazano, da bi pomagalo, bom pa verjetno mogla na HSG čez tri mesece, da se mi zagotovi prehodnost jajcevodov. Sem pa vprašala, če je kaka razlika med majhno in veliko pregrad, rekla je ne, vsako ovira donositev. Moram pa povedat, da sem mela na intezivni cimro, ki je rodila fantka s carskim rezom, kolk je bil fleten, sem se kar zaljubila, ga je blo tko fino poslušat, ko je jokal. Drugač majo pa na oddelku eno punco, ki pričakuje trojčke, z epruvetko spočete. Bla sta dva zarodka, en se je razpolovil, tako da ima eno in dvojajčne dojenčke. In uspelo jima je v prvo, tako da se čudeži dogajajo. Zdaj grem malo počivat, vas še kaj berem, fejst bodte punce, ne se kregat, rade se mejmo:rozica::rozica::rozica::rozica:
|