Igrača kroglice - nevarnost zadušitve (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Tajska -> Igrača kroglice - nevarnost zadušitve (3.3.2009 19:25:43)

Doma imamo tole igračo. Igrača je namenjena od 6. meseca naprej. Moj otrok se zelo rad igra s to igračo, še posebej z žogicami. Me pa nekaj močno skrbi. Tako kot vsak predmet, gredo tudi žogice k ustom. Zaenkrat ne gredo v usta, kaj pa če jo le spravi notri!? Ne predstavljam si, da se zaradi ene igrače, ki naj bi spodbujala otrokov razvoj, lahko otrok nehote zaduši! Pri tej igrači je namreč fora, da žogice mečeš na vrhu v slončka in potem zaigra glasba, če pa žogic ni, pa ni več te funkcije.
Rada bi vaše mnenje, ali je lahko nevarno. Je bolje, da žogice odstranim?





J.L. -> RE: Igrača kroglice - nevarnost zadušitve (3.3.2009 19:45:32)

dvomim, da bi takšno žogico lahko pogoltnil [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]. če te skrbi, jih pa pač odstrani.




Tajska -> RE: Igrača kroglice - nevarnost zadušitve (3.3.2009 21:09:43)

Saj ne da bi jo pogoltnil, samo da bi jo v usta spravil. Se pa bojim, da potem ne bi mogla čeljusti toliko razpreti, da bi jo dobila ven.




Tisana -> RE: Igrača kroglice - nevarnost zadušitve (3.3.2009 22:43:00)

Pri nas je to storila s pink ponk žogico. Spravila jo je v usta, potem je bil pa cel projekt dobiti jo nazaj ven. Ampak smo jo. Seveda se je drla, ampak ne toliko, da bi sosedi klical socialno [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




Šaki -> RE: Igrača kroglice - nevarnost zadušitve (4.3.2009 8:44:44)

no jz mam podobno zadevo doma.
so pa kroglice take za velikost otrokve dlani.torej jo lahko prime v roko.
pa se hvalabogu zaenkrat še nič ni zgodilo.
ne vem no je kar velika žoga to in pomoje jo bi kar težko dali v usta.
seveda pa previdnost nikoli ni odveč.




2 Sraki -> RE: Igrača kroglice - nevarnost zadušitve (4.3.2009 14:01:12)

Če so žogice res premajhne jih je dobro odstraniti, vendar če so nekoliko večje od pink-ponk žogic, pomoje ni panike. Pri nas je dobil v usta od ta večjega eno žogico in je res zoprno dobit to potem vendar pri večjih žogicah ni panike.




wing -> RE: Igrača kroglice - nevarnost zadušitve (4.3.2009 14:14:30)

Jaz se ne bi hecala s tako igračo pri 6 mesečniku. Dovolj je samo 1x, da si porine žogico v usta. Sicer pa že to, da si sama v dvomih, pove dovolj. Zaupaj svojim pomislekom. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]





Anonimen -> RE: Igrača kroglice - nevarnost zadušitve (4.3.2009 14:25:03)

Pri nas ni nobenih igrač ki imajo vrvice, majhne koščke, ki so odlomljivi, razne majhne žogice... nima niti pliškotov v svoji bližini, ki se cufajo. Glih zdej en dan sem dala stran vrtiljak iz posteljice, ker se preveč steguje proti njemu. 




Stran: [1]