Jst pa rabim pomoč... (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

tinkamiška -> Jst pa rabim pomoč... (29.4.2005 19:21:42)

Sem že pogledala med recepte, pa nisem našla.

A mi prosim lahko katera zaupa kakšen recept za pripravo krapa. Namreč pred časom sem dobila svežega krapa, ga narezala na "kotlete" in ga dala zamrznit.

V nedeljo bomo pekli meso na žaru, pa bi rada dodala še krapa. A ga je treba dat v kakšno posebno "paco" ali ga lahko spečem tako kot morske ribe?

Bom zelo kakšnega nasveta!:bravo:

Tinka

Anonimen -> Jst pa rabim pomoč... (29.4.2005 19:27:58)

Jaz samo to vem, da ga moraš še živega imeti dolgo časa v banji, da se prečisti in meso izgubi okus po blatu. Ampak za to je sedaj že prepozno...

tinkamiška -> Jst pa rabim pomoč... (29.4.2005 19:43:55)

Splišni sem dobila že očiščenega:zmeden: Mogoče so ga pa oni imel v bani:zmeden:

Hvala vseeno;)

Tinka

TNT -> Jst pa rabim pomoč... (29.4.2005 20:53:13)

krap je precej masten, zato priporočam samo žar (rešetko in ne plošče). Jaz bi mu narezal kožo, ga samo s soljo natrl, počasi pekel da se reši čim več maščobe, nato pa med hamanjem klel kje je orada ko jo človek najbolj rabi.

Ni ravno ne vem kaj od ribe...

dober tek (predvsem ob prilogi)

Anja -> Jst pa rabim pomoč... (29.4.2005 21:11:54)

Jaz ga ne bi dala na žar. Kaj ko bi ga pripravila za normalno kosilo? Pečeš ga (natrenega s soljo in stisnjenim česnom) na vročem olju, pol ga pa dolgo odcejaj.

Res je precej masten... Tako, da se fajn pije :)-

Anonimen -> Jst pa rabim pomoč... (29.4.2005 21:39:15)

Odlično, TNT, najboljši odgovor danes na tem forumu ;)

tinkamiška -> Jst pa rabim pomoč... (30.4.2005 10:07:51)

Hehehe, mal ste me nasmejali:) Ja sej bi jst tut raj orado, pa kaj ko sem dobila krapa:zmeden::)-

Je pa res, da tale krap baje ni tako masten, ker je bil ulvljen takoj, ko je zginil led na jezeru in baje takrat še niso mastni:zmeden: Ga bomo pa pekli nasoljenega in počasi, pa ga bomo imeli samo za prilogo:)-

Hvala lepa vsem!

ja pa komaj čakam, da grem na morje, da se bom vsaj kakega brancina najedla:)-:)-:)-

Lep dan želim!

Tinka

Stran: [1]