Obujajmo spomine (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Baldi -> Obujajmo spomine (29.4.2005 18:27:49)

Se še spomnite te reklame

http://www.putfile.com/media.php?n=radenska

Hja, to so bili časi. No, saj zdaj nam tudi nič ne manjka kajne:sloncek:
A kdo kaj pogreša tisto obdobje rajnke juge:zmeden2:.

Anonimen -> Obujajmo spomine (29.4.2005 18:34:26)

:)-:)-:)-:)-Baldi,ja po nekaterih zadevah so pa res bili to lepi časi,ne povsem no.
Ampak pogrešam staro disko muziko to bumbanje zdej mi gre na živce.

Anonimen -> Obujajmo spomine (29.4.2005 18:34:52)

Jaz čisto nič.

india -> Obujajmo spomine (29.4.2005 18:36:08)

Baldi, ja pogrešam določene zadeve...predvsem to,da ni bilo vse z juga tako drago, da ni blo treba stat na meji,ko si hotel na morje, da nisi rabil deviz za na morje, da te niso gledali kot tujca, da si lahko svobodno šetal po malo večjem ozemlju in da ni blo sovraštva med ljudmi na tako majhnem ozemlju.
Pa tudi ljedje se mi zdi, da so bolje živeli, povsod, po celi jugi. Tržišče je bilo večje,....

A nam je kaj manjkalo????:zmeden2::zmeden2::zmeden2::zmeden2::zmeden2:

Anonimen -> Obujajmo spomine (29.4.2005 18:37:26)

Kaj Splišni ti tako nikamor ne greš,pa pol ne pogrešaš dobro muzko;)pa kokto pijačo naše mladosti:ups:bolj moje kot vaše.Pa stanovnje si lahko dobil,pa službo tud,če si hotu bajto zgradit si se mirne duše lahk zapufal.....pomisli no malo,lepo prosim:)-;)

Baldi -> Obujajmo spomine (29.4.2005 18:48:09)

Ja spet ena tema, ki lahko razdeli folk na dva tabora.
No tamladi se verjetno niti ne spomnijo dobro teh časov. npr.v obdobju Milke Planinc so nas starši prevažali z avtomobili z parnimi ali neparnimi številkami. Pri nas smo imeli na srečo dva avta, fička in kadeta. En je imel parno, drugi pa neparno številko. To je bilo tudi obdobje švercarjev. Se spomnim kako se je švercala kava pa olje,...
Nemška marka je bila pa...

No pa še kaj v nadaljevanju:sloncek:

Anonimen -> Obujajmo spomine (29.4.2005 18:49:19)

Oh dragi ljudje, kako ozko razmišljate. Pa mi, ki si danes ne moremo kupiti stanovanja ali na kredit zgraditi hiš, odplačujemo vse tiste nekdanje podarjene kredite. Pa ne bom o tem, ker jezna ratam.
A potem se tudi strinjate s tem, da če nisi govoril tega, kar se je od tebe pričakovalo, si šel najmanj v zapor, če že nisi bil ubit? A to je prav, da če nekdo ramišlja drugače od tebe, se mu dogajajo raznorazni otoki in zapori? Ma ne, res ne bom o tem.

Anonimen -> Obujajmo spomine (29.4.2005 18:57:26)

Jest sem omenila Splišni sam nekatere in povdarila,da ne pogrešam vsega sam določene zadeve;)
Ja se spomnim parnih in neparnih:)-pa šverca tud uiiii kolk smo ga švercal:)-:)-

india -> Obujajmo spomine (29.4.2005 19:00:41)

No, Splišni, se strinjam tudi s teboj, le da je to smer,ki pa je iz osebnih izkušenj ne poznam. Vem,d as eje govorilo ogromno o tem, pa da so morali naši starši prav posebej paziti na svoje jezike, dejanja,...a vseeno vem, da sta moja dva prišprala pol denarja za gradnjo hiše, drugo polovico sta dobila kredit, pa smo kar lepo živeli, ne glede na to, da sta imela delavske plače.
Res pa je, da smo takrat živeli v enih merilih, sedaj v drugih.

Sicer pa, jaz se takrat nisem rabila pritoževat, sedaj pa se tudi ne. Imam streho nad glavo, otroke, hrano, oblačila, nekaj na 4 kolesih, na dopust gremo vsako leto, tako, da nam gre življenje kar normalno skozi.

Baldi -> Obujajmo spomine (29.4.2005 19:07:09)

Ja neva verjamen. Še posebej če si iz Primorske. A ste skoz čez mejo letal.

Zdele sem se spomnu še redukcij. A niso bili romantični večeri ob svečah. TV ni mogla bit prižgana, računalnikov ni blo,...
Pri nas smo ponavadi kartal, igral človek ne jezi se in podobno.

Splišni sej jest tud nič ne pogrešam tistih časov, samo ob taki priložnosti (ta reklama)se ti pa kar film odvrti. Vse pa tud ni blo tako slabo. Se pa strinjam, da danes drago plačujemo vse te silne pufe:grrr:

No, pa sej lahko v vsaki stvari najdeš samo slabe plati. Jest sem bolj zato, da se spomnimo kakšne simpatične. Gotovo imate kakšno na zalogi. Ta slabe pa prišparajmo za drugič:sloncek:

Anonimen -> Obujajmo spomine (29.4.2005 19:07:20)

Jest tud Miška tko kot ti sam na dopuste zeloooo poredko gremo..ni če ni pa ni,nimaš kej:)-

india -> Obujajmo spomine (29.4.2005 19:11:22)

Ja, Neva, saj veš kako je...tudi jaz ne bi hodila na morje, bi se kar k teti v Dalmacijo odpravla, tam živela od solate in pršuta ( domačega :)-:)-:)-:)-), pa po grozdju bi mlatla, ampak, kako naj tja otorke vzamem, če pa Bog tam še ni elektrike in telefona delil, kopajo se lahko v ledeno mrzli reki, trgovine so 40 km proč, mladina je že zdavnaj izumrla:)-:)-:)-:)-

Tako, da tistih 7 ali 10 dni letno bomo pa že zmogli.
Baterije je treba napolnit!:bravo::bravo::bravo:

Ja, Baldi, ti pa imaš spomin...veš, da sem sedaj pogledala debelo: redukcije, parni-neparni...kaj pa depozit na meji?? HIHI, pa uniforme v šoli in dvoizmenski pouk na nižji stopnji!

Anonimen -> Obujajmo spomine (29.4.2005 19:20:50)

Yesss pa smo se spomnli kajne.Ampak jest raje sam dobrih reči taslabe sem pospravla.O kreditih pa tolk,ne vem kako drugi,mi smo do nedavnega plačevali 2 tolarja na mesec tistga nekdanjega kredita:zmeden2:
Tako kot sedaj je bilo tudi takrat slabo in dobro.
Ja Baldi sva šla z možem nabavit čez mejo na kile jagod pa paprik pa korenja v veliko skladišče...pol pa je dragi odpeljal robo po sloveniji...ja se je dalo mal zaslužit,pa še celo pot sem jagode zobala:)-

Baldi -> Obujajmo spomine (29.4.2005 19:21:34)

Ja točno Miska dvoizmenski pouk. Tega današnje generacije več ne poznajo.
Ja zdej pa ne vem, a nas je blo tolk več, kot danes. A je dans več šol:zmeden2:
Ne, ne naši starši so bolj pridno otroke delal.
Ti miska si seveda izuzeta:)-:)-:)-:)-:)-:)-
Sej sem se šestkrat zasmeju:)-

Baldi -> Obujajmo spomine (29.4.2005 19:23:10)

Sem vedu, da si ti že svercala neva. Tistih 29 na 27 podlage mi je zadnjič dalo mislt:)-:)-

india -> Obujajmo spomine (29.4.2005 19:30:29)

Baldi, saj sem tudi jaz švercala, pa nisem tako mlada kot Neva:)-:)-:)-:)-.smo čokolado in olje pa margarino in kave nakupli in pripeljali preko pa prodajali...joj, pa ko se je na Češko po multipraktike hodilo, pa usnjene rokavice in še kaj.

Je moj brat šel enkrat z busom na Češko in kupu za celo familjio čevljev, nakar je prišel domov brez, ker so jim jih na meji vse pobrali:((:((:((:((:((:((

Anonimen -> Obujajmo spomine (29.4.2005 19:30:33)

Ja ane?Si pogruntal,da sem bla v tistih časih glih prav zrela:)-:)-:)-

india -> Obujajmo spomine (29.4.2005 19:31:27)

He, dvoizmenski pouk, Baldi in število otork...meni je ful hecno zdaj,ko so tu blizu 3 šole, pa imajo v prvem razredu po 15 otrok! Nas je bilo pa dva razreda po 32 otork v vsaki od šol!:miska:

Anonimen -> Obujajmo spomine (29.4.2005 19:34:37)

Ja Miška niso šle vse po tvoji poti...premal otrok delajo zato pa šole zapirajo:)-Jest sem svoje dala;):)-

india -> Obujajmo spomine (29.4.2005 19:40:18)

Ja, Neva, si predstavljaš, da so še nekatere moje sošolke brez otrok??? Pa planirajo met čez kakšno leto prvega! No,ko bom jaz babica, bodo one na sestanke v šolo hodile:)-:)-:)-:)-:)-

Anonimen -> Obujajmo spomine (29.4.2005 19:42:11)

Prou jim je so mogle prej mislit.:)-
Sej boš tud ti na roditeljski za vnuke kdaj pa kdaj šla, se boste tam srečale.:)-

india -> Obujajmo spomine (29.4.2005 19:47:09)

Jao, Neva, ne mi grozit!!!!! A se ne bom nikoli šole znebila????:)-:)-:)-:)-:)-:)-
Že zdaj mi je hecno, ko mi moje nekdanje učitlce rečejo, da je moj otrok takooooooo priden,ali pa ko moram svojo bivšo sošolko na oni strani katedra gledat in resno jemat!

Anonimen -> Obujajmo spomine (29.4.2005 19:48:52)

Veš kaj če jest še zmerom v šolo hodim in še bom mi je Katja že obljubila:grrr:boš pa še ti.Tudi Nika ima sedaj dve profesorci ki so ble moje sošolke;)

Baldi -> Obujajmo spomine (29.4.2005 19:52:13)

Uuuu, sta se pa razgovorile.
Jest sem pa ravno :duda: rihtal za spat. Moja :love: jo pa zdaj doji.

Zdele bom naredu še pečene banane, da se z :love: mal posladkava. Vedve pa kr naprej čvekajta. Upam,da se bo še kdo pridružil:ups:

Miska kapo dol za tvojih šest:bravo:Neva zate pa ne vem kolk :duda: si pridelala v socializmu:)-

Anonimen -> Obujajmo spomine (29.4.2005 19:53:38)

Tri Baldi in ena mi je pridelala vnučka.Jest pridem na banane.:)-

Stran: [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>