Kaj v porodnišnico? spet... (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Čajček -> Kaj v porodnišnico? spet... (29.4.2005 18:00:51)

Vem, da se je o tej temi že veliko pisalo in govorilo, toda zdaj, ko se približujem ciljni ravnini :)- me je zgrabila panika, kaj naj stlačim v tisto torbo, ki naj bi jo imela pripravljeno že dober mesec, ki naj bi stala v predsobi, itd...:(
Torej, tiste, ki ste že dale skozi preizkušnjo, oz. tiste, ki ste tako pridne, da vas čaka torba v predsobi...a bi bile tako prijazne in mi jo pomagale napolnit :)?
Drugače pa moram povedati, da imam prve "težave" v celi nosečnosti: malo mi zatekajo noge in roke. Predvsem pa desne roke zjutraj ne morem usposobit, sploh ne morem stisniti pesti, čez dan pa me bolijo sklepi, kot pri artritisu. A katera ve kaj op temu?

Hvala in oprostite za nalaganje, se vidi, da sem na porodniškem :)-

tejč -> Kaj v porodnišnico? spet... (29.4.2005 18:21:20)

Živjo, Čajček-soseda, jaz imam rok 15.5.-zato soseda!
No, saj bodo še ostale dopisale, kar bom jaz pozabila:
-copati z debelejšimi podplati za v kopalnico
-mobitel in polnilec
-mp3 z glasbo, ki jo rada poslušaš
-vložki vir 80
-spodnje hlače, modrc za dojenje, lahko mrežaste hlačke(Tosama-5 kom je 625 sit)
-robčki
-nogavice zase in za otročka-lahko tudi rokavičke za otročka, če bo mel dolge nohtke
-prigrizek za atija
-steklenička z vodo na cucelj-primerno, da lahko piješ, ko dojiš zraven
-obroč za plavanje (no, ti ne boš plavala, hihi)
-osvežilni robčki
-robčki za intimno nego ali intimno milo
-šamponi za tuširanje
-glavnik
-ščetka in kalodont
-blazinice za dojenje
-varnostne sponke
-labela
-duda
multi mam blazinice za prsi

Presodi sama, če kaj od tega ne rabiš. Želela sem ti pomagat in sem pač pobrskala po svoji torbi. Imej se lepo.

Boš rodila v Lj?
Srečno.
mateja

Čajček -> Kaj v porodnišnico? spet... (29.4.2005 18:35:18)

No, lepo slišat, da imava rok tako blizu. Bom pa jaz kar v Šempetersko porodnišnico šla.
Najlepša hvala za odgovor in srečno..se pa še kaj bereva, da bova videle katera bo prej :)-

india -> Kaj v porodnišnico? spet... (29.4.2005 20:57:51)

Mogoče še moj nasvet:
- kakšni osvežilni bonboni, za potem,ko boš rodila
- neko lahko literaturo ( revijo)
- kakšno majhno brisačko, ponekod jih manjka
- šampon in tekoče milo
- kremo za obraz in telo
- če imaš GSM na kartico,potem kakšno rezervno kartico
- haljo ( ponekod imajo samo frotiraste)
- copatke za :duda:
- zate kakšne rezervne zokne- nogavice

Če se kaj še spomnim, ti še napišem.

Kar pa se tiče rok, to se je tudi meni dogajalo, to so otekline, izogibaj se soli in kavi!

Pa čimbolje opravi!

špelin@ -> Kaj v porodnišnico? spet... (29.4.2005 21:00:43)

Prigrizek za atija?? :)- Neeeeeeee: prigrizek ZASE :bravo::bravo: Pa resno mislim, ker sem bila sama po porodu noro lačna, večerjo sem zamudila in sem komajk "sfehtala" zavojček prepečenca :ups: , ki se ga potem glodala celo noč 8)

:rozica::rozica::rozica:

pegy -> Kaj v porodnišnico? spet... (29.4.2005 23:10:00)

:rozica:Nevem zakaj tako pretiravati vse kar rabiš je zobna pasta, krtačka ,copati in polnilec za mobitel.

Pa še nekaj srečno:rozica::rozica::rozica:

Anonimen -> Kaj v porodnišnico? spet... (29.4.2005 23:13:26)

Ja, jaz sem tudi samo to rabila, kot pravi Pegy.

PIA 1 -> Kaj v porodnišnico? spet... (30.4.2005 12:28:04)

Čajči,vsa skrb je odveč.Čim manj stvari-le nujno potrebne.Ko boš rodila,ti bo vsaka revija odveč,saj boš ves dan strmela v svojo kepico,katero si devet mesecev čakala,da jo vidiš.Vmes boš še previjala,dojila,se ukvarjala z obiski in poskrbi za čim več spanca.Ne pozabi,da v sobi verjetno ne boš sama in če bo tvoj otrok angelček,kot je bila moja,še ne pomeni,da bo noč mirna in boš spala.Vložke po porodu,vsaj v MB-ju je tako,da jih imaš v omarici od bolnice,kar pomeni,da jih mirno lahko pustiš doma.Tudi spodnje perilo-hlačke,smo me zamenjale za njihove,saj so veliko bolj mehke in udobne.Narejene kot iz nekakšne gaze.Zase vzami le nujno potrebo kot je zobna ščetka,pasta,milo,glavnik,seveda pa ne pozabi na labelo.Doma fantu ali pač komur koli,nastavi stvari za otoka,katere ti bodo prinesli tisti dan,ko bosta odšla domov.Oblekice za bebico imaš itak njihove,svoje rabiš le za domov.Ne nalagaj si nepotrebnega dela.Naj ti pa nekdo po porodu v bolnišnico prinese par pampers pleničk,ker s tem radi škrtarijo.Domov boš odšla naložena kakor da si prišla iz kakšnega potovanja od raznih telegramov+daril in še od bolnice boš prejela sponzorska darila.
Takšen nasvet sem sama dobila od svoje tašče-pa še prav je imela.:rozica:
Veliko sreče...

PIA 1 -> Kaj v porodnišnico? spet... (30.4.2005 12:39:47)

Še nekaj sem se spomnila.Pripravljeno imej pumpico za izbrizgavanje mleka,da ne bo prišlo do nepotrebnih bolečin ali kakoršnih koli drugih zapletov.Doma pa te naj kar čaka hrastovo lubje,za vsak primer,če boš šivana.Ni boljšega zdravila od tega!Pa ne pozabi si mazati bradavic s svojim mlekom,ko boš dojila,ker rade bolijo.:duda:

Čajček -> Kaj v porodnišnico? spet... (30.4.2005 13:07:58)

Hvala dekleta, predvsem Pia 1. Zdaj pa že novo vprašanje: kaj je s tem hrastovim lubjem? A je to za obkladke al za izpiranje??? Mi niprav nič znano.
Prsa pa si že nekaj mesecev mažem s Chiccotovo kremo za prsi, upam, da bo kaj koristilo.
Črpalko za mleko imam tudi že nekaj časa doma, bi jo pa sigurno pozabila vzet s sabo, če me ne bi ti spomnila :bravo: Še enkrat hvala. Zdaj pa grem čakat :)-

PIA 1 -> Kaj v porodnišnico? spet... (30.4.2005 14:51:44)

Hrastovo lubje si priraviš kakor navaden čaj.Lubje daš v vodo,ga deset minut nekje kuhaš,tako da voda vre(mislim da so celo napisana navodila),ga precediš,to vodo vliješ najbolje kar v lavor,dodaš malo hladne vode,da ne boš z ritko poskakovala in not sediš nekje petnajst minut.Lahko si delaš obhladke,si izpiraš,najbolje pa je,da se kar vsedeš noter.Sama sem imela le en šivek,a ne vprašaj me o bolečinah.Po treh dneh namakanja v lavorju sem pa bila kot nova.Poskusi,ne boš razočarana.
Glede Chiccotove kreme pa...Odvečni denarčki.Bepanten je super zdravilo,ne pozabi pa si bradavic po porodu mazati z lastnim mlekom in pustiti kakšno minuto ali dve,da se samo posuši.To počni po vsakem dojenju.

Stran: [1]