Kerensa* -> RE: Recesija - kako se spopasti z njo (3.3.2009 16:31:55)
|
IZVIRNO SPOROČILO: pika_poka83 Že kaj pazite pri nakupih, da kupujete le tisto kar potrebujete ali še vedno tako kot ponavadi? Mislim, da še ne pazim pretirano pri nakupih. Še vedno kupujemo npr. Illy, namesto S-Budget-a, je pa res, da že od nekdaj nismo kupovali stvari, ki jih ne uporabljamo, pa če so bile še tako zelo zreklamirane. Na ceno sem vedno pogledala (in to počnem še danes), ampak zdaj niti ne tako zelo zato, da bi videla, če si lahko privoščim, temveč iz čistega firbca, koliko kaj stane. Definitivno pa bi preživela brez treh četrtin stvari, ki jih kupujem. In definitivno bi lahko s tem denarjem kupila kaj pametnejšega oz. uporabnejšega, kakor morda sedaj kupim (npr. plačala položnico za smeti prej, preden kupim Cosmopolitan). Na kakšen način se boste torej spopadli s posledicami recesije, če se boste sploh? Pri nas se trenutno "recesija" pozna toliko, da imamo nekoliko manjši dohodek in nekoliko višje obresti za puf, ki ga plačujem. Razlika na srečo še ni taka, da bi bil kdo lačen. Je pa to edina stvar, ki bi zame pomenila, da je res recesija. V življenju sem že bila lačna in če kaj vem, potem vem to, da bom naredila vse, da ne bom nikoli več. Pa to ne pomeni tega, da ne bom imela vsak dan zrezka na mizi, ampak to, da ne bi imela nič na mizi. Tega ne dopustim več in če bo še kdaj grozilo kaj podobnega - ne, ne vem, kaj bi naredila, vem pa, da ne bi čisto trezno razmišljala. Ko je človek lačen, itak ne razmišlja trezno. Zato ti ne vem odgovoriti, kako bi se spopadla s tem. Najbrž bi naredila kar tisto, kar je rekel McGyver - "Uporabi tisto, kar je pri roki". Torej bi naredila karkoli, kar bi bilo v tistem momentu izvedljivo, da mi na mizo prinese večerjo.
|
|
|
|