monty -> RE: Elevit in Omega-3 (4.3.2009 7:26:17)
|
živjo! za kombinacijo elevita in sirupa omega 3 mislim, da je okej, sicer pa vprašaj v lekarni in ti bodo vse razložili. jaz sem tudi jemala neovin in zraven še tifol, po nasvetu farmacevta. kar se tiče pozabljanja tabletk, pa je moje mnenje tako, da je sicer fino če jemlješ dodatke, predvsem folno kislino do dopolnjenega tretjega meseca nosečnosti, da pa če je prehrana pestra imaš vsega dovolj in je to le pikica (še pika ne) na i. mi je pojasnil Pušenjak, da je sicer dokazano, da folna pripoore k ustreznemu zapiranju nevralne cevi, vendar le v okrog 1% lahko preprečimo kar bi se po naravno poti itak zgodilo. dejansko je zelo malo možnosti,da bi s tem karkoli spremenili v razvoju otroka, ja pa še en varnostni mehanizem več in se pač sedaj ko se to ve, predpisuje nosečnicam. in če brez tega ne bi bil možen potem bi kar velik % nas ki smo rojeni pred vso to znanostjo bilo najbrž prizadetih ker malo vprašaj mamo kaj so jemali - nič. tako da brez skrbi, določene se celo samo odločijo, da ne bodo nobene kemije jemale pa je tudi v redu. poskusi pa se spomnit ali pa si jih daj na mesto kjer jih boš vsak dan videla in se boš navadila. lp
|
|
|
|