plod (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

nina42 -> plod (29.4.2005 11:06:55)

G. mi je rekla, da je plod malo manjši.
Ali to pomeni, da bo tudi dojenček manjši, ali bo do poroda še zrasel do povprečne velikosti?????:zmeden::zmeden::zmeden::zmeden::zmeden::zmeden::zmeden::zmeden::zmeden::zmeden::zmeden::zmeden::zmeden::zmeden::zmeden::zmeden::zmeden::zmeden::zmeden::zmeden::zmeden::zmeden:

Anonimen -> plod (29.4.2005 11:13:06)

Ne, ponavadi ne gre za to, da je manjši ampak mlajši. Torej je možno, da si noseča malo manj kot si mislila. Le ginekologom se vse zdi jasno in vse tako butasto znajo povedat.

Anonimen -> plod (29.4.2005 11:13:24)

Aja, kolk si pa noseča?

nina42 -> plod (29.4.2005 14:17:20)

pri 9 t je bil-a velik-a 12 mm.
:zmeden:

Anonimen -> plod (29.4.2005 15:28:54)

Nina žal ne vem koliko velik mora biti pri določeni starosti.

Se pa PDP določa v 12. tednu na nuhalni. V tistem času so vsi plodki prbl. enako veliki in je povsem možno, da ti bodo prestavili rok poroda. Meni recimo ga ginekologinja ni prestavila, čeprav so vse meritve kazale do 2 tedna odstopanja. No, pa sem potem tudi rodila 15 dni čez rok.

Jaz na tvojem mestu ne bi skrbela.

corfu -> plod (29.4.2005 21:25:00)

Nikar ne skrbi, mene je ginekologinja zadnji mesec na vsake tri dni pošiljala na ultrazvok, ker naj bi bil moj tako majčken, sploh obseg trebuha je bil majhen, pa stegnenica tudi, tako da me je prav prestrašila, skoz je govorila, da je suhec...pa premajhen, ultrazvok zato tako pogosto, ker se je bala, da ne bo več napredoval, ampak nazadoval v tem primeru bi naredili predčasni porod.

Rodil se je najin sonček, čisto "normalne" velikosti, teže in dandanes prekaša marsikaterega vrstnika mesečnika. Je pravi bučko.

SREČNO!!!

Jessy -> plod (30.4.2005 12:07:02)

http://www.babycenter.com/general/fetaldevelopment/pregnancy/1290794.html

Če ti kaj pomaga!

lp, Jessy

Jessy -> plod (30.4.2005 12:14:29)

http://www.babycenter.com/general/fetaldevelopment/pregnancy/1290794.html

Sem ga skopirala še enkrat, ker zgornjega meni noče odpreti. Mogoče bo pa tega (čeprav je isti.:zmeden:)

bobek05 -> plod (30.4.2005 15:40:44)

Joj, ne se sekirat.. Meni pa so na morfologiji rekli, da je pretežji in prevelik, pa me pošiljali na test za nosečniški diabetis in me 100x spraševali, če sem prepričana, kdaj sem imela 1. dan zadnje M...:hudicek: Pa sem mu 100x povedala, da sem prepričana, ker imam vedno redno itd...

Potem pa mi je moj osebni G rekel, da to čisto nič ne pomeni, da lahko da :duda: zdaj (takrat sem bila v 23t) pač malo prehiteva, da pa se bo kasneje njegova rast umirila...

Tako, da glavo gor... Lahko da je res plod malo manjši, ker je manj star, kot so prvotno mislili, lahko pa da je to samo trenutno in da bo kasneje začel hitreje rasti..

:nosecka: + :duda: 30t 6/7

Stran: [1]