|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  171 172 [173] 174 175   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarčice 2009
22.4.2009 20:38:16   
piskot
cer.

se moram pohvalit. skoraj cel dan (razen pol ure) smo bili sami. in nam je uspelo vse, pojest kosilo, pojest vecerjo, it v trgovino, skopat oba in se sebe ... matr sem ponosna user posted image .

tanci ojej, nisem ti fous. nas zaenkrat stoji na rolki in ne skace okoli. smo pa rabili en mesec da smo ga prepricali da gre gor. s trmo imamo pa mi tudi veliko opraviti. danes sem razmisljala, da bi zacela kadit user posted image

ursa ana je vedno manj pikasta. smo pa zdaj dobili temenca ... nikad kraja user posted image .

aja, punce, s cim ste se lotile temenc? pri nas jih martin ni imel, pa nimam pojma kako je s tem. zdaj ji mazem z oljem mandeljnovim ene 2 krat na dan, pa gre dol, pa pol se spet pojavi. a moram kupit kaj bolj agresivnega?

cita drzi se user posted image

Martin se je odlocil za petek trinajstega, Ana pa za Valentinovo.

(odgovor članu tanci29)
Neposredna povezava do sporočila: 4301
22.4.2009 20:45:01   
Deja
brkn - ti novi podatki so za 3mesece

piskot - glede temenc...nam so v P rekli, da naj glavico na debelo namažem s hladilnim mazilom za ritko, pustim pol ure, pol pa se naj gremo kopat in naj to fajn s šamponom umijem, potem pa z gostim glavničkom prečešem in res je šlo vse dol... Ker če so temenca ful izrazita mandeljevo olje ne pomaga.

21.6.2008-najlepši dan mojega življenja-postala sem gospa!!!
22.1.2009-smo dočakali našega princa...

http://www.ringaraja.net/sn/personalpage_user.asp?show=3&memID=1108329586

(odgovor članu piskot)
Neposredna povezava do sporočila: 4302
22.4.2009 20:54:24   
birdy
Katjuša, jst bom pršla ke v Dramlje in te po riti (pa ne po nagi, za to naj tvoj možek poskrbiuser posted image ). Jst mislm, da ti v svoji glavi še nisi čist razčistla glede dojenja in tega a si zarad tega dobra al slaba mama... Pa nej ti jst razčistmuser posted image  Odlična mama si, pa če dojiš al pa ne. Pa ni važn zakaj ne dojiš, to nima veze. Dej res se v roke prim in se končno zavej da si dobra mamicauser posted image user posted image
Barbara, kaj to ena zdravnica govori, sory če je tvoja mami, ampak tole je mem. Je res, marsikatera bi lohko dojila in se ne potrudi dovolj. Ampak veš kaj je ta trud? Mučenje mamice, been there, done that (pri Neli). Ampak jst sem takrat živela pri starših in nisem mela nobenga gospodinjstva za vodt. Tiste k ga pa majo pa tazga tempa enostaven ne zmorejo, tud jst ga ne bi v tem primeru. Obstaja pa nek procent mamic k dejansko nimajo mleka, to pa siguren drži.

Moji otroci - moja sreča
Neli- 4.8.2007
Kristi- 8.2.2009
Lev- 3.12.2010

(odgovor članu Deja)
Neposredna povezava do sporočila: 4303
22.4.2009 20:58:40   
Katjusa
Punce mi2 z možekom sma celo polopdne kosila.... sem čist crknjenauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Nikoli nebi mogla bit jezna na vas prav RADA VAS IMAM in če sem prej mogoče imela burno reakcijo okol dojenja je to sma zato k sem vam folšuser posted image user posted image user posted image user posted image ne resnično me boli pri srcu in vedno ko vidim besedo dojenje dobim solze učkeuser posted image user posted image user posted image ne morem si kej in vem da otrokom nič ne manjka pa vendar me tko stiska pri srcu, da vam ne znam povedat. se pa zavedam, da vam lahko zauopam in četdi me katera "okrega" me z dobrim namenom in nikoli nič ne zamerim.... tud z balonchy sme mele parkrat kak nesporazum ampak ko vidim njen post ga z veseljem poreberemuser posted image user posted image user posted image user posted image tak, da punce komot s epogovarjate o dojenju sam takrat pač men mal solzike prtečejo in rabim kako vzpodbudno besedo.....
Vem, da me ne morete vse razumet in da ste si ene rekle če bo bo če ne pa ne.... ampak jst pa ne morem pa če se še tako prepričujem....

zdej grem pa otroke nafutrat pa spat dat potem se pa tipkamo....

Cita, ti nas nikoli ne obremenjuješ zato smo skupaj, da si pomagamo. želim ti vse naj naj in da se ti stvari razpletejo kot si želiš.... me pa zanima kaj si dobla po pošti, če ti ni prehudo o tem pisat.

temence mi smo jih z navadnim otroškim oljem mazal pred kopanjem.... pa so šla dol pa laseki tud.... no benjamin jih še nima ga pa vedno po kopanju ful namažem z oljem

(odgovor članu Deja)
Neposredna povezava do sporočila: 4304
22.4.2009 21:01:09   
Urša08
Cita kaj naj ti rečemuser posted image user posted image user posted image user posted image upam, da čim prej rešite težave z Laurinim očetom user posted image

Piskot a si poskusila s šamponom od Mustele. Mi smo mel pr Nejcu sranje s temencami in sem kupla šampon proti temencam, ki tudi preprečuje nastanek, imajo pa še neko drugo stvar prav za odstranjevanje temenc. Sedaj pa Žigu tud umivam laske kar z mustelinim šamponom, ki preprečuje nastanek temenc in jih zaenkrat še nima (trkam).

Mi smo šli popoldan mal v šoping, je blo treba hladilnik mal napolnit. No hladilnik je napolnjen, račun pa malce izpraznjenuser posted image . Otročka sem dala spat in sedaj me čaka še pospravljenje kuhinje ter kavč user posted image user posted image user posted image

lahko nočko pa se jutri tipkamo

(odgovor članu birdy)
Neposredna povezava do sporočila: 4305
22.4.2009 21:15:55   
kaja02
ojla cita, kolumbo- a sta kaj lačni?user posted image , kako napredujeta?

Kaja, 9.1.2002
Leja, 2.8.2008

(odgovor članu Ajvy)
Neposredna povezava do sporočila: 4306
22.4.2009 21:17:34   
IZVIRNO SPOROČILO: kaja02

Cita je dans mela torticouser posted image user posted image user posted image user posted image ja kr gre...pa sej bom shujšala že od živcevuser posted image user posted image user posted image pa ti kako kaj???

Sanje nikoli ne zasovraži pa četudi se ne uresničijo...

Laura 26.07.1999
Lia 06.02.2009

(odgovor članu kaja02)
Neposredna povezava do sporočila: 4307
22.4.2009 21:19:04   
tanci29
piškot-mi mamo tud šampon od mustele...sam Hana nima temenc, erik jih je pa mel malo ne veliko...men je ta šampon ful dober pa še ful lepo mi diši...tale rolka je bla na začetku pri nas ful zanimiva in je skos gor stal še po stanvanju smo ga mogl vozit, zdej se je pa očitno že naveličal..pa pridna da si vse porihtalauser posted image user posted image

urša-ampak s kuhno pa ni nikol konca, kr naprej je neki za pospravt...super za šoping malo manj za izpraznjen račun

katjuša-sej ni nobena huda nate, pač poveš kako se počutiš takrat ko je tema dojenje, te malo vrže ampak sej je hitro dobro ane...vsaka ma svoje finte nimaš kajuser posted image

birdy-a ti jo boš šla pa kar po ritiuser posted image ...zdej pa ne vem a ti dojiš al ne...

cita-o bogica Lia...upam da vam tole pomaga kar ste dobili za v ušeska...kako pa si ti mamica...sej nam ne težiš kaj ti je...kmalu se potolaži če ti bo pa kaj lažje nam pa komot zaupaš kaj te tako hudo matra s telim tvojim bivšim

našadva tamala tud že ninkata..jest sem sesuta do konca dons, me kar oči že bolijo tolk sem zaspana..morm še eno obleko zlikat pa srajcouser posted image ..i heat that

(odgovor članu Urša08)
Neposredna povezava do sporočila: 4308
22.4.2009 21:21:29   
tanci29
IZVIRNO SPOROČILO: cita

Cita je dans mela torticouser posted image user posted image user posted image user posted image ja kr gre...pa sej bom shujšala že od živcevuser posted image user posted image user posted image pa ti kako kaj???

mmmm tortica tole je pa še bolš kt če nisi na dietiuser posted image ...pov bi jo jedla pa še kolumbo je dons zvezdo omenjala...najbolja torta na svetu

cita ne bit tolk žalostna plizzzz

(odgovor članu cita)
Neposredna povezava do sporočila: 4309
22.4.2009 21:28:20   
kaja02

o sem pozabla, da maš danes OH, a čokolado si že polizala?- jst si dam duška, pa jo skor pol ure ližem, čokoldao mislimuser posted image

tortic pa ne jem, si raje kak kos pice privoščim

Kaja, 9.1.2002
Leja, 2.8.2008

(odgovor članu cita)
Neposredna povezava do sporočila: 4310
22.4.2009 21:31:05   
birdy
Tanci, jst dojim jauser posted image  Sem taka k Katjuša, če ne bi mogla dojit bi bla čist povoženauser posted image

Cita, pa kaj tale tvoj bivši hoče? Jst upam in držim pesti da se ti dobr porihta vse skupuser posted image user posted image user posted image user posted image

Moji otroci - moja sreča
Neli- 4.8.2007
Kristi- 8.2.2009
Lev- 3.12.2010

(odgovor članu tanci29)
Neposredna povezava do sporočila: 4311
22.4.2009 21:31:13   

o sem pozabla, da maš danes OH, a čokolado si že polizala?- jst si dam duška, pa jo skor pol ure ližem, čokoldao mislimuser posted image

tortic pa ne jem, si raje kak kos pice privoščim

čokolado joj veš da sem pozablauser posted image user posted image user posted image

Laura 26.07.1999
Lia 06.02.2009

(odgovor članu kaja02)
Neposredna povezava do sporočila: 4312
22.4.2009 21:33:46   
IZVIRNO SPOROČILO: birdy

Tanci, jst dojim jauser posted image  Sem taka k Katjuša, če ne bi mogla dojit bi bla čist povoženauser posted image

Cita, pa kaj tale tvoj bivši hoče? Jst upam in držim pesti da se ti dobr porihta vse skupuser posted image user posted image user posted image user posted image

Kaj želi lahko rečem le tole uničil bi me rad...to pa zato ker sem enkrat v živlenju srečna...mislim da povem s tem vse

Laura 26.07.1999
Lia 06.02.2009

(odgovor članu birdy)
Neposredna povezava do sporočila: 4313
22.4.2009 21:33:39   
birdy
Sem pa dobs mal žalostna. Z mojim sva dokončno ugotovila da ne bom mogla nadaljevat s študijemuser posted image  Žal nama nikakor ne zneseuser posted image  Tko da po porodniški grem delat če bom kej dubla, upam da bom.

Moji otroci - moja sreča
Neli- 4.8.2007
Kristi- 8.2.2009
Lev- 3.12.2010

(odgovor članu birdy)
Neposredna povezava do sporočila: 4314
22.4.2009 21:35:02   

Sem pa dobs mal žalostna. Z mojim sva dokončno ugotovila da ne bom mogla nadaljevat s študijemuser posted image  Žal nama nikakor ne zneseuser posted image  Tko da po porodniški grem delat če bom kej dubla, upam da bom.

Verjamem da ni fajn tole ker si želiš študirat sej mogoče pa ćez nekaj časa...??user posted image user posted image user posted image

Laura 26.07.1999
Lia 06.02.2009

(odgovor članu birdy)
Neposredna povezava do sporočila: 4315
22.4.2009 21:35:30   
birdy

Kaj želi lahko rečem le tole uničil bi me rad...to pa zato ker sem enkrat v živlenju srečna...mislim da povem s tem vse

Cita, drži se. Maš krasnga partnerja, dve lepe punce, nej te to pokonc držiuser posted image user posted image

Moji otroci - moja sreča
Neli- 4.8.2007
Kristi- 8.2.2009
Lev- 3.12.2010

(odgovor članu cita)
Neposredna povezava do sporočila: 4316
22.4.2009 21:37:05   
Pupka
Katjusa moja draga mislim da te zelo razumem glede dojenja in občutka ko nekdo hodi po tebi medtem ko je tvoj otroček lačen in ne veš kaj bi naredil. Ko sem rodila prvič sem mela 18 let in pol. In v porodnišnici sem bila nekje 14 dni ker ko bi mogla it domov so mu odkrili uroinfekt. Dojenje se ni vzpostailo ker je tamali samo spal, ko se je zbudil je pa takoooo jokal da je groza... Ni zagrabil, ni vlekel bil je pa lačen- vsak dan bolj.  Trudila sem se- res! Sem ga na vse možne načine probala prebudit in obdržat budnega da bi papcal pa ni šlo. Kasneje sem si mleko črpala da sem mela vse spokane bradavice. Bolelo je nenormalno. Jokala sem zraven, ker ni manjkalo dsti in bi začela tečt kri, ne mleko. Ni šlo, ni teklo in gotovo. In nikoli ne bom pozabila obrazov medicinskih sester. Brez besed so mi očitali kako nesposobna sem, včasih je padel še akšen komentar. Ponoči sem se tresla od strahu ko sem zvonila da prinesejo mlekca za mojga pikeca. Vsakič je pršla sesta s takim  očitajočim pogledom, ki ga ne bom pozabla nikoli. Ko ti s pogledom govori: kaj se pa spravljaš met otroke, če  nisi sposobna za to. user posted image user posted image Zdaj je blo a čist drugače- user posted image je vlekel kot zmešan. Prijel je tako lepo in zizal da ga je blo užitek gledat. Tako srečna sem bila... Pa ne za dolgo... Ker je dobim zlatenco in sva šla v bolnico in nisem smela dojit 24 ur (to se je kasneje raztegnilo še za kakih 12), hranjen pa je bil na 2 uri po flaški. In ko sem ga spet lahko pristavila... Kot da mam drugega otroka. Ni zagrabil, ni vlekel... In ker se mleko še ni začelo niti prav ustvarjat so "mlekarno" potem hitro zaprli. Smo se mantrali. Je vlekel- ni teklo. Lačen je bil in jokal. Ampak tokrat sem si pa rekla da moj user posted image ne bo lačen, pa če bomo dijili ali pa ne. Je zrastel prvi, bo pa tudi drugi. In kar se dojenja tiče- ČE NE GRE- PAČ NE GRE. In ni ga človeka ki ima pravico očitati ženskam ki ne morejo dojiti. Dojenje je posebna umetnost, ki se je ne da naučiti.

No, sem mal nategnila tole user posted image Sam me jezi, ko kdo karkoli očita tistim ki ne dojijo. user posted image

Izobrazba ni dovolj, treba je tudi razumeti!

(odgovor članu Katjusa)
Neposredna povezava do sporočila: 4317
22.4.2009 21:37:48   
birdy

Verjamem da ni fajn tole ker si želiš študirat sej mogoče pa ćez nekaj časa...??user posted image user posted image user posted image

Upam da kasnej vsaj diplomiram. Seveda bom mogla plačat, pa ne bom na temu faksu... Pa glih k mi je všeč ratuuser posted image

Moji otroci - moja sreča
Neli- 4.8.2007
Kristi- 8.2.2009
Lev- 3.12.2010

(odgovor članu cita)
Neposredna povezava do sporočila: 4318
22.4.2009 21:39:58   

Cita, drži se. Maš krasnga partnerja, dve lepe punce, nej te to pokonc držiuser posted image user posted image

Hvala...res imam dve najlepši punci na svetu...ampak boleče je to da se je ena popolnoma spremenilauser posted image user posted image user posted image solze imam v očeh ko tole pišem kaj lahko nekdo naredi z otrokom ko ni popolnoma nč kriv da nismo skupajuser posted image user posted image user posted image če mi kdo verjame najraje bi nekam šla in ga nikoli več vidla"očeta od Laure"...Ko držim Lio v rokah jo lupčkam in govorim kako jo imam rada in kako imam rada sestrco njeno si mislim zakaj se vse dogaja meni prav meni...

Laura 26.07.1999
Lia 06.02.2009

(odgovor članu birdy)
Neposredna povezava do sporočila: 4319
22.4.2009 21:40:57   
birdy
Pupka, kje si pa to bla da nisi smela dojit?
Ker jst sem tud mela Kristi pod lučko, ampak sem jo za hranjenje ven vzela. Men so še celo rekl da moram čim več dojit.

Moji otroci - moja sreča
Neli- 4.8.2007
Kristi- 8.2.2009
Lev- 3.12.2010

(odgovor članu birdy)
Neposredna povezava do sporočila: 4320
22.4.2009 21:42:40   
birdy
Cita, a Lauro šunta proti teb? Grdo, grdo je otroka za lastne namene izkoriščat

Moji otroci - moja sreča
Neli- 4.8.2007
Kristi- 8.2.2009
Lev- 3.12.2010

(odgovor članu birdy)
Neposredna povezava do sporočila: 4321
22.4.2009 21:43:17   
Pupka
IZVIRNO SPOROČILO: Ajvy

Jst vas pa ne razumem...zakaj ne  bi tekla debata o dojenju....se mi zdi da iz takih debat se najvec koristnega ven potegne, ker je toliko ljudi na kupu z razlicnimi teorijami in izkusnjami......in prav otrocje se mi zdi ,da nekogarsnje mnenje pomeni napad za nekoga drugega.....pa dejte ga nehat srat......svoboda podelitve mnenj pomeni ,da lahko poves tisto kar mislis in to ni enako temu da nekoga obsojas ker je drugacen in ker dela drugace...potemtakem se ne bi pogovarjale tukaj ze toliko casa...se vam ne zdi...glede na to ,da smo tako razlicne......
a zdej se bomo pa vsakic ko se ne bomo strinjale, nehale pogovarjat.....dejte no....kam pa bomo prisle.......

user posted image user posted image user posted image Mnenje ni napad na drugače mislečega. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Ajvy)
Neposredna povezava do sporočila: 4322
22.4.2009 21:46:04   
Pupka

Ker jst sem tud mela Kristi pod lučko, ampak sem jo za hranjenje ven vzela. Men so še celo rekl da moram čim več dojit.

Na Ptuju. Blo je pa takole. Tretji dan po porodu je mel povišan hemoglobin in so ga dali pod lučko. Sem ga lahko dojila. POl sem naslednji dan šla domov. Čez 4 dni je pa mel hemoglobima 423, kar je precej visoko. In ker bi lahko bil vzrok v mleku so prekinli dojenje.

(odgovor članu birdy)
Neposredna povezava do sporočila: 4323
22.4.2009 21:48:00   

Cita, a Lauro šunta proti teb? Grdo, grdo je otroka za lastne namene izkoriščat

Moje mišljenje je ja...in naj ne gre k meni pa še kaj...joj občutljiva tema...user posted image user posted image user posted image user posted image

Laura 26.07.1999
Lia 06.02.2009

(odgovor članu birdy)
Neposredna povezava do sporočila: 4324
22.4.2009 21:53:19   
Balonchy
IZVIRNO SPOROČILO: Pupka

Na Ptuju. Blo je pa takole. Tretji dan po porodu je mel povišan hemoglobin in so ga dali pod lučko. Sem ga lahko dojila. POl sem naslednji dan šla domov. Čez 4 dni je pa mel hemoglobima 423, kar je precej visoko. In ker bi lahko bil vzrok v mleku so prekinli dojenje.

Verjetno je imel povišan bilirubin, ne!? user posted image

(odgovor članu Pupka)
Neposredna povezava do sporočila: 4325
Stran:   <<   < Prejšnja stran  171 172 [173] 174 175   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  171 172 [173] 174 175   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Kako je v resnici imeti dva otroka, mlajša...
Pripnite ta dvojni voziček in se pripravite na divjo vožnjo. Dobra je.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?