urška13 -> RE: Celjske in okoliške mamice (16.10.2009 22:22:04)
|
IZVIRNO SPOROČILO: alenkaG28 No, ko bom uspela usposobit spletno stran v tej meri, da bo medija player delal posljem link, ker trenutno mam posnetek se kar na kljucku, na facebook ne gre, ker je kobajagi preveliki...no drgac bom pa tko ob petkih na 14 dni mela oddajo ob 16:00 strokovnjak svetuje...prva je 23 tega meseca, tko da bo priloznosti se dovolj... ok, javi, ko bo delalo. sicer pa čestitke za oddajo[sm=bravo.gif] Jaz bi tudi mela 3, pa je moj reku da lahk tud 4 ko bom zaposlena. In tale sluzba ni prav nic lustna stvar, ker se ze 2 leti in pol trudim da bi nekaj dobila pa nic, srec mam se status studenta, da mam vsaj neki ugodnosti. Glede goste hrane pa...pri prvem sem full kopmlicirala in sem ga 6 mesca dojila pol pa kasice itd, in je v sunku nehal jest mlek, pa presel na gosto, sam je izbircen da dol pades. Pri tamali pa sploh nisem komplicirala, niti z uvajanjem, niti s pravili. Prva hrana, ki jo je dobila je bil sladoled :) (tolkok o odgovornosti mene) pri 5 mescih - pac poletje kaj cmo, pol sem pa tisto kar smo mi jedli, ce je pokazala zanimanje, dala. Pa se mi je do vrtca (z 11 in pol je sla v vrtec) dogajalo, da je vsak obrok jedla polno, npr. kosilo. dve sefli juhe, seflo krompirja, solato, kr konkreten konc mesa in se sladico, pa je potem se na polno sla na zizo...je vse, non stop, velika je 87 (pri letu in pol), tezka pa mal manj kot 10 kg. Tko, da iz mojih izkusenj, manj kot kompliciras lazje je pri hrani. Sicer smo pri nas bolj nori na sadje in zelenjavo, kot na mes in ne maramo prevec slano in pikantno, tko da ni bilo potrebno prilagajat hrano. Ce ima katera res kaksne tezave s tem, kako iz dojenja na GH, se lahko oglasi pri moji svetovalki in bosta osebno predebatirali vse variante, kar vcasih je kr tezko...etola link http://eteos.si/index.php/terapije-in-svetovanja/svetovanja.html, je brezplačna pa se full zavzame. Pride pa tud to sredo na ona srečanja, ko jih mam ob sredah. In smo ze pri srecanjih...bom videla kako dolgo bom v mestu na svojih in pol bom priletela k vam...upam, da boste še tam!!! ja, bi rekla, da se pri drugem otroku manj komplicira, ker si pač bolj izkušen. sicer jaz osebno tega ne jemljem kot kompliciranje, ampak se mi zdi čist prav, da se telo postopno navaja na novo obliko hrane. glede na to, da je v naši familiji nekaj alergij, raje uvajam eno živilo naenkrat. čeprav odkar je tak jedec postal, bi mu najraje vse naenkrat dala hi hi[sm=jezicek.gif] sem pa ful vesela, da slišim še za kak tak primer, kot je naš, da se naje gh potem pa še dojit na polno. ker tisti, ki nimajo takšnih izkušenj debelo gledajo, kaj kompliciram, to je pa ja čisto enostavno: odločiš se, da ga ne podojiš, pa je. pajade[sm=smiley2.gif] sicer sem pa danes ful ponosna nase[sm=bravo.gif]: sva izpustila dve dojenji, ker se je nabasal sadja in še potem piščančka in zelenjave. se je že obračal k meni in začel jokat,da hoče na zizo, a sem ga le nekako uspela zainimirat s petjem in pozibavanjem na romanine pesmice in ga uspavala. 2x!!! res dosežek. naš mali je imel pri 6mesecih 9,3kg in 73 cm...sedaj pri 7 pa so se mu lička še bolj napolnila. ga moram stehtat.
|
|
|
|