Kateri pralni stroj? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Gospodinjski nasveti

Sporočilo

malania -> Kateri pralni stroj? (2.3.2009 11:11:56)

Živjo!
Z mojim se odločava za nakup pralnega stroja. Ker imava manjšo kopalnico bi kupila manjšega (33cm). Sicer bi nama pasal notr tud 60X60 ampak bi bilo vse veliko bolj na tesno. Zdaj pa ne vem koga izbrati. Gorenjev odpade, ker imajo najmanjšega za 44cm kar je še vedno rahlo preveč za naju. Doma imamo Gorenjevega in smo z njim zadovoljni. Ne vem pa kako je z drugimi znamkami. Trenutno sem gledala Hooverja za 5kg. Nisem pa nikjer zasledila nobenih komentarjev kako je kdo z njim zadovoljen.
Zanima me tudi kako ste zadovoljni s temi manjšimi stroji (nekateri mi pravijo da za zdaj dokler sva 2 je že ok, da potem nam bo pa premajhen; drugi pa mi pravijo, da imaš itq toliko različnih cot, da ne morš usega hkrati not zbasat). Zaenkrat imava takšno kopalnico, če pa se preseliva se bojim, da nama bo žal če bova imela več prostora.
Skratka, karkoli mi poveste, bom zadovoljna. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Hvala!

lukec -> RE: Kateri pralni stroj? (2.3.2009 11:29:09)

Sem prejšnji teden gledala Candy. 60 X 40 so dimenzije boben pa je za 6kg. Sicer pa mislim, da ima večina manjših kar klasičen boben (5-6 kg).

a.jda -> RE: Kateri pralni stroj? (2.3.2009 12:49:22)

Če mašle možnost zberi večjega. Mi smo 3 je člani pa imam 7kg bosch-a, pa se mi zdi ravno prav velik, da napolnemo 3-4 stroje na teden.

Eca -> RE: Kateri pralni stroj? (2.3.2009 16:20:46)

Jaz ti svetujem, da vseeno vzami pralnege širine 60cm. Ker če praviš, da ko bo vas več, se boste itak selili, ne boš menda takrat tudi stroja menjala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Raje se zdaj malo stisnita v kopalnici. Jaz stroja ne bi kupovala za par let (pri nas je en stroj v uporabi dokler ne crkne in se ne da več uporabit[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]). Mi smo recimo 4 (od tega 2 otroka), boben ima 5kg, pa ti povem, da naslednji stroj bo zagotovo večji - po kilaži opranega perila. Operemo pa kar dosti perila....precej posteljnine, ker stalno kaj polijeta ali popackata (svojo in najino posteljo). Kje so še ostale drobnarije od brisalk, brisač, (perem tudi tepihe)......
Če bi jaz zdaj kupovala, bi vzela enega Bosha s čim večjim bobnom in vsaj 1200 obratov ožemanja, in da ni preveč potraten z energijo - razred A ali AA....

Lp in dober nakupa.

Eca

AndrejBiz -> RE: Kateri pralni stroj? (2.3.2009 17:16:02)

Ožji modeli se zdaj reklamirajo. Vse lepo in prav dokler ne vidiš cene. Moj nasvet je še vedno Gorenje. Tukaj si jih lahko kar nekaj ogledaš skupaj z drugimi gospodinjskimi aparati: http://www.enaa.com/znamke/Gorenje .

zmajaz -> RE: Kateri pralni stroj? (2.3.2009 17:41:13)

Jaz ti pa Gorenje odsvetujem - tašča in soseda sta obe pred kakim letom kupili gorenjev pralni stroj in obe imata same probleme in kar naprej serviserja na obisku. Sosedi so na koncu stroj celo odpeljali in pozamenjali pol delov - praktično so ga morali prenoviti, ker ni in ni bil v redu. Pa tudi kolega, ki dela v tehnični trgovini, ki ima tudi servis, pravi, da se Gorenjeva aparati najbolj kvarijo. Osebno imam od Gorenja samo hladilnik - in to je tudi EDINI gosp. aparat od vseh, kar jih imam, za katerega sem do zdaj imela tu serviserja, ker mi je po slabih treh letih en del crknil in ga je bilo treba zamenjati.

piškotka -> RE: Kateri pralni stroj? (2.3.2009 18:19:32)

Gorenjevi aparati se ne kvarijo prav nič bolj kot aparati ostalih proizvajalcev. Poleg tega ponujajo petletno garancijo (brez dodatnega doplačila) in servisno mrežo po vsej Sloveniji, kar za ostale ne moremo trditi. So kvalitetni, predvsem pa plod slovenskega proizvajalca, kar je v teh časih izrednega pomena. Kupujte Slovenske proizvode in pomagajte domačim podjetjem, da preživijo krizo!!

marjetica23 -> RE: Kateri pralni stroj? (2.3.2009 19:27:47)

IZVIRNO SPOROČILO: lukec

Sem prejšnji teden gledala Candy. 60 X 40 so dimenzije boben pa je za 6kg. Sicer pa mislim, da ima večina manjših kar klasičen boben (5-6 kg).

jst ga mam

lukec -> RE: Kateri pralni stroj? (2.3.2009 19:34:21)

IZVIRNO SPOROČILO: marjetica23

jst ga mam

Men je ful luštkan in zdi se mi, da je 6 kilski boben za tričlansko družino čist dost.

marjetica23 -> RE: Kateri pralni stroj? (2.3.2009 19:37:33)

jst ga mam

Men je ful luštkan in zdi se mi, da je 6 kilski boben za tričlansko družino čist dost.

ja sj je

malania -> RE: Kateri pralni stroj? (2.3.2009 20:42:56)

jst ga mam

Kateri model točno pa je ta Candi?
Kako ste zadovoljne?

zmajči25 -> RE: Kateri pralni stroj? (3.3.2009 8:33:34)

Jaz imam ozkega Candy-ja 60 x 40 cm, smo ga kupili lani aprila ravno zaradi majhne kopalnice in sem zadovoljna. Ne vem točno kateri model imam, je pa tisti z displayem. Kar se tiče količine opranega perila pa ni nobene razlike s klasičnim strojem, saj ima kapaciteto 6 kg, enako kot klasični stroji. Edini minus tega stroja je hrup [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image], saj smo prej imeli Gorenjev pralni stroj in je bil tih kot miška, ta pa kar precej ropota. Drugih minusov nima, je pa bil malček dražji od klasičnih pralnih strojev z enakimi funkcijami.

bori2 -> RE: Kateri pralni stroj? (4.3.2009 13:07:32)

Evo, jest bom pa antireklama za Candy. Nov stroj, na servisu takoj ene 3 krat, menjano je blo praktilčno vse, tako, da bi sigurno že dva nova odkar ga popravljamo kupla. Vsako popravilo je med 80-120 EUR. Obup. Da o glasnosti ne govorimo, ko dela "centrifugo" je pa že od prvega dne kot raketa,...In potem bom seveda rekla da Candya nikoli več.

Ima pa moja nona že ene 20 let candyev pomivalni stroj, pa niso menjali še nič,...

Verjetno je res tudi malo sreča, kakšen aparat dobiš. Mi smo 4 članska družina in pri naslednji "poplavi" grem kupit Hooverjevega 9 kg skega stroja, pa če bi tak boben imelo Gorenje, bi verjetno raje podprla Gorenje. Imajo vsaj serviserjev nekaj več,... 

Stroj se načeloma kupi za več let, tako da če se nameravaš vkratkem selit priporočam, da se malo stisnete pa kupiš "oreng".

malania -> RE: Kateri pralni stroj? (4.3.2009 13:30:04)

Ja, saj osebno sem slišala tudi že nekaj kritik glede Candy-ja. Moji teti in stricu je močno zarjavel odspodaj.. moram pa vprašati kako je s pranjem.
V bistvu sem čist v dilemi. Včeraj sem nekaj merila in v bistvu bi lahko spravli not tud 60cm, v tem stanovanju pa bova minimalno še 3 leta.. tako da tako malo časa ravno ni. Trenutno nosiva cote prat domov. Je pa res, da je stanovanje zelo majhno (enosobno) in morla bi si nabavt tudi za sušit, pa likalnik, likalno desko... Pri tem vidim problem v pomanjkanju prostora. Je pa komot imet svoj stroj pa lepo prat po želji, ne pa da vedno nosimo cele kufre umazanih cunj, pa na veliko sušimo za vikende...
Doma pa imamo Gorenjevega, 2 leti starega (6 kg), je bil pa serviser 2x pri nas, ampak ni šlo za nič hujšega, majhna popravila. Je pa zelo fajn ko pridejo na dom (se moram pozanimat kako je s Hooverjem in servisom).

Stran: [1]