grmotast -> sprožanje poroda (2.3.2009 11:03:10)
|
Pozdravljeni, moja žena je že tri tedne v bolnici zaradi povišanega pritiska. Ima diagnozo preklampsije, poleg pritiska je imela tudi beljakovine v urinu, ma drugače ima baje odlične izvide. Cel čas ji dajajo tablete ("aldomet") za pritisk, ki ji ga uspešno znižujejo in vsak dan hodi dvakrat na CTG in to je tudi vse kar počnejo. No v četrtek ji niso dali tablet in se je zvečer full slabo počutila, ma potem ko je dobila tableto ji je odleglo. Naslednji dan je rekla zdravnica, da ji bodo začeli sprožati porod naslednji dan, saj bo ravno 38. tednov in tudi zanjo bo bolje, ker se ne počuti dobro. No in res so ji zjutraj dali tableto, a ni bilo posebnega učinka. Popoldne so ji dali še eno in drugega kot to, da jo je ščipalo in je pri tem občutila kar velike bolečine ni bilo. No, odprla se je baje za en prst. Naslednji dan je počivala in danes so ji zopet dali, a kot kaže spet ne bo nič...no saj lahko, da še bo ... ma kaj pa če ne bo... Kakšne imate kaj izkušnje s tem in ne vem...drugače je baje vse OK, plodovnica je bistra, CTG-ji so OK...edino pritisk je, ki pa ga znižujejo tablete...sama pravi, ma a mi je treba trpeti tu, da me filajo s temi tabletami za sprožanje...grem raje domov in ko bo čas za porod, se bo že samo sprožilo ... Lp
|
|
|
|