|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   MACKE
28.4.2005 23:57:32   
KMALU
Babica ima dve muci, ki sta zdravi, lepi, cepljeni...itd. , a vseeno ne upam k njej, saj mi je zdravnik rekel, da naj se mackam v nosecnosti izogibam. Babica ima roj. dan in res si zelim tja- Kaj mislite? ..je pa stvar v tem, da moram tam prespat, ker je kar dalec od tukaj...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   MACKE
29.4.2005 0:02:51   
clea
Ne vem,ne vem.Moji kolegici je tut G rekla da naj mačko odda (jo je mela doma,pa jo je dala sestri) zaradi nosečnosti.
Lahko pa rešiš tako,da takrat mačke zaprete v drugo sobo.No ne vem kok je tole kej dober nasvet.Mogoče pa bi bilo pametno,da vprašaš zdravnika,pa kaj ti predlaga,ker mogoče,da za 2 dni ni panike.

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   MACKE
29.4.2005 6:34:34   
Yasminka
Doma sem imele morskega prasicka in psa. Prasicka sem oddala takoj ko sem izvedela za nosecnost, saj glodalci prenasajo vec bolezni. Na peskota pa sem prevec navezana. Prav danes se odpravljam k veterinarju na cepljenja.
Drugace je pa pomembno da mecke ne hranis s surovim mesom, saj se tako poveca moznost okuzbe s toksoplazmo. Ko cistis macje stranisce (ce sta hisni muci) uporabljaj rokavice. Pa kaksno tabletko Pratela (za odpravljanje glist) jima daj.
Fino je biti previden, ni pa se treba odpovedat ljubljenckom... Se mi pa zdi, da zivali hitro ugotovijo, da se nekaj novega dogaja... Kajne? :kuza:

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   MACKE
29.4.2005 7:05:28   
Anonimen
Sicer nimam muc ali kaksnih izkusenj z njimi, ampak jaz sem poanto izogibanja razumela v tem, da je toksoplazmoza lahko v mačjih iztrebkih. Poudarek na lahko. To se da menda tudi testirati pri veterinarju. Poleg tega, da si to lahko ze prebolela, ce so te muce okuzene in si bila ze veckrat prej v stiku z njimi. Ce se prav spomnim, si decemberka in verjetno se nisi delala testa na tokso.
Glede na to, da je se toksoplazmoza nahaja v iztrebkih in v zemlji (kjer so bili iztrebki), gre verjetno za anaerobno bakterijo, kar pomeni, da na zraku ne prezivi. Glede tega nisem 100%, tako si razlagam.

Jaz se obiska pri babici ne bi odpovedala. Saj verjetno ne bo treba tebi cisiti za mucami in jih hraniti, ce bos kako pobozala, pa tudi ne more biti nic narobe. Muce so ciste zivali (se ne valjajo v lastnem dr...) :)

(odgovor članu KMALU)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   MACKE
29.4.2005 7:19:52   
Spicy Black
Kot je rekla someone toksoplazmoze ne dobiš le od muc (mačji iztrebki), ampak se lahko okužiš tudi z uživanjem surovega mesa ali premalo toplotno obdelanega ali pa tudi z zemljo onesnažno z mačjimi iztrebki...Vsako meso mora biti dovolj pečeno, sadje in zelenjava pa zelo dobro oprano. Če greš na vrt uporabi rokavice.

V nosečnosti pa (se mi zdi) ti kri za toksopalzmozo pregledajo trikrat. Sama imam doma perzijca (glej slikco :)-) pa se nisem okužila, je pa res, da ne je surovega mesa.

Lp

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   MACKE
29.4.2005 10:52:42   
KMALU
Hvala za odgovore.
Macjih stranisc res ne bom cistila in tudi hranila jih ne bom... Je pa nekaj drugega. To so hisne muce, ampak so vecino dneva zunaj-na verandi se prekladajo sem in tja :)(na pol perzijke ) in lulajo zunaj... Babica ima tudi vrt, kjer ima zelenjavo, tako da- tega ne bi smela jesti, ce ni grozno dobro oprano a ne?
Uf, odlocitev je tezka... Po eni strani ne zelim brez veze zamuditi njenega roj. dneva, po drugi bi se pa fentala, ce bi nekaj staknila....:(

... moram se malo razmislit... pa se enkrta hvala vsem za odgovore...

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   MACKE
29.4.2005 11:19:52   
kathy
Mi mamo doma muco, pa se še nisem odselila od hiše, ne jaz ne ona. Se mi zdi malo preveč panike zganjat in živalce kar od hiše dat. Od kar sem noseča je ne božam in ne tikam, živiva ena mimo druge. Zelenjavo iz vrta pa jem, je pa dobro oprana.
Bolj kot se sekiraš slabše bo, bolj kot se boš zavivala v vato prej boš kaj staknila.

LP

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   MACKE
29.4.2005 11:34:54   
timi.
Kaj pa vem? Pri nas doma, kjer živita mami in oči imamo tudi mucke. Tudi meni je zdravnica priporočala naj se v času nosečnosti izogibam mačkam, ker sem imela pred leti vnete bezgavke. To se je kmalu pozdravilo in ni bilo nevarno, bilo bi pa lahko usodno za otočička, če bi bila noseča. To se mi je tako vtisnilo v spomin, da takoj ko sem izvedela, da sem noseča, nisem niti enkrat šla na obisk k staršem. Bili so zelo, zelo užaljeni in ni se jim dalo dopovedati, zakaj ne pridem, pa da je to v dobro njunega vnučka. Ampak jaz se nisem dala in nisem šla na obisk. Zdej pa sem že v 40t in 1d, pa sta se že kar navadila, da onadva prideta na obisk, da mene pač ne bo. Meni je moj otročiček tako pomemben, da me nobena užaljenost ne prestavi, kot me je včasih.

Veliko sreče pri odločitvi.

:metulj::metulj::metulj:

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   MACKE
29.4.2005 13:00:37   
NINA78
Tudi moji starši imajo muco :muca: doma, pa zato jaz normalno hodim na obisk (da ne bi, niti pomislila nisem). Je pa res da je ne tikam, če se le da. Mogoče sem jo le 1-2x pobožala. Poleg tega imam jaz v stanovanju tudi morskega prašička (našega Pikija) in res do danes, ko sem na forumu zasledila to temo, niti pomislila nisem, da bi moral stran od nas. Res je, da bom odslej bolj previdna in ga malo manj pestovala. Njegove iztrebke pa že celo mojo nosečnost čisti mož. Jaz ga le malo pestujem, a si pol takoj roke umijem. Ne vem - jaz res do danes nisem o tem tako 'drastično' razmišljala. Mogoče bom od sedaj malo bolj previdna. Upam, da to ni nič škodilo mojemu :duda:.
LP, Nina. :)

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   MACKE
29.4.2005 15:38:01   
Lejči
oj,

moja izkušnja:doma imam muco in vseh 9 mesecev sva lepo živela skupaj kot doslej.tud cartala sva se, spal je kot zmeraj zraven mene v postelji, pa ni bilo nič narobe. večkrat sem si umila roke, pa wc-ja mu načeloma nisem čistila jaz.je pa res, da ne je surovega mesa, pa da ni zunaj.ampak da bi ga dala pa stran, na kaj takega pa tud pomislit ne bi mogla.rajši bi ga peljala na pregled k veterinarju, da bi ugotovil, če ima tokso ali ne.pretiravat z nekimi drastičnimi ukrepi po moje ni dobro,je pa stvar vsakega posameznika, kako bo ravnal.

lp,
lejča

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   MACKE
30.4.2005 0:37:23   
st
tudi mene so vsi po vrsti strašili, da bom svojo muco mogla dat stran...od zdravnikov naprej...sploh pa k sm še alergična na nekatere stvari itd...sam se nisem dala! Pomislite...kako je pa bilo včasih, in kako je še danes na kmetijah recimo...a mislite, da se vsaka taka ženska odpove delu in živalim na kmetiji...kaj - dvigne roke in reče - ne, tega pa jaz ne počnem več, ker sem noseča, mi lahko škoduje! Razumem, da je otročiček na prvem mestu - itak - , ampak po mojem so ti ukrepi, da morajo vse živali od hiše takrat k zanosiš, malce drastični!! Kaj pa veterinarke...a mislite, da nobena ni delala noseča, da so vse takoj ko so zvedele da so noseče ušle na bolniško...
Ne vem no...muce nisem dala stran in upam tudi, da mi jo ne bo treba, zaradi...česarkoli že! Sem pa že čisto na koncu, odštevam dneve...rok imam 8. maja. No, pa lep pozdrav!

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   MACKE
30.4.2005 13:48:56   
mimica
Izogibati se moraš mačjim iztrebkom, pa če jih božaš si moraš dobro umiti roke. Če pa greš k nekomu na obisk, ki ima muce, še ne pomeni, da boš kaj od njih dobila. To se ne prenaša po zraku ! Vedno si dobro umij roke, če boš kaj jedla, pa ti nič ne more biti. Tokso lahko dobiš tudi od slabo oprane zelenjave, ne pa samo od muc, tako da ti predlagam, da greš k babici.

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......