mika -> RE: Otroci v vrtcu grizejo (11.3.2009 14:21:05)
|
IZVIRNO SPOROČILO: renata9 Pri nas, če hoče ugrizniti, mu jasno rečemo, da ne sme in mu ponudimo plastično igračko, ki jo lahko grize. Seveda si tega ne zapomni prvič, vendar sem mnenja, da mnogi starši dopuščajo in jim je celo smešno, da jih otrok grize. Otrok tako sprejme vzorec vedenja, misloč, da je to nekaj popolnoma "vsakdanjega" in dopustnega. V to pa močno dvomim. Mene je naša tako ugriznila, da bi jo v lahko afektu pošteno mahnila, ker sem od bolečine videla zvezde...pošteno sem se morala držat nazaj, da je nisem, ne pa da bi mi bilo smešno. Mi smo našo z občutkom ugriznili nazaj, da je videla da to ni prijetno. Ampak takrat je bila stara leto in pol in je zaleglo. Potem je bilo na vrsti ščipanje...tega pa smo se komaj znebili. S pupo sploh nisem upala v otroško družbo, ker je vsakega, do katerega je segnila konkretno uščipnila. Stiskalo me je kako bo v vrtcu...pa ni bilo nič, nobenega ščipanja, grizenja nič. Doma pa ga še vedno nastrada dedi. sem ji ravno včeraj rekla, da se naj odloči....ali ga bo nehala ščipat ali pa ne bo smela k njemu. Sploh nisem vedela da njega še vedno ščipa, on pa ima krvave kraste[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]...sem mislila, da so od psičke, ker sam ni hotel povedat.
|
|
|
|