*Junona* -> RE: Aprilčice 2009 - III. del (3.3.2009 18:48:51)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Pat74 Jest pri kuhani smetani nič ne kompliciram: najprej v mrzli vodi namočim liste želatine - kakšno urco, potem burbonsko vanilijo prerežem in izločim semena, ki jih dodam v smetano, prav tako tudi koren, ki je ostal brez semen, to počasi kuham pri majhnem ognju, nekako 15. minut, dodam sladkor po okusu, izločim koren vanilije in dodam želatino ter panacoto prelijem v modelčke. Ko se ohladijo, jih še za kakšno urco dam v hladilnik. Izločim iz modelčkov in prelijem bodisi s terankovim likerjem bodisi s kakšnim jagodnim prelivom ali gozdnimi sadeži, lahko pa tudi karamelo. Mmmm...... Sej prejšnji recept je tut čist enostaven, ni nič kuhanja. Fertik v 5 minutah. No, potem še hlajenje. Je pa res fajn dat bourbonsko vanilijo, da je prava aroma.
|
|
|
|