Uvajanje goste hrane pri dojenčkih s krči (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


niki5 -> Uvajanje goste hrane pri dojenčkih s krči (28.4.2005 21:52:39)

Vem, da nas je nekaj, ki se ubadamo s krči pri naših dojenčkih tudi po 4 mesecu, zato me zanima kako ste začele s hrano. Namreč mi vedno znova stopimo na 'mino' in potem ne spimo ponoči zaradi krčev, zato bi mi prav prišel kakšen nasvet kateri hrani se je dobro čim dalj izgibati, katera povzroča krče.
Ugotovila sem, da našemu bučke ne odgovarja, dala sem mu tudi Milupovo riževo kašico, katere nisem zmešala s svojim mlekom, temveč dodala Aptamil, po katerem je imel krče, je pa kar nekaj časa trajalo, da sem ugotovila kdo je krivec. Tako, da bi mi res prišel prav nasvet kateri hrani se ve izogibate pri vaših dojenčkih?




Annny -> Uvajanje goste hrane pri dojenčkih s krči (28.4.2005 21:58:56)

Živjo,

jaz mu na začetku ne bi dajala ničesar surovega (npr. jabolka).
Poskusi Alnaturino riževo kašico ('riževo sluz') zmešati samo s prekuhano vodo (nikar adaptiranega mlaka)...toliko, da se navadi na drugačno 'teksturo' hrane, ker ta kašica je bolj kot ne brez okusa:) Po tem skoraj gotovo ne bo imel krčev.
Upam, da se bo ta težava kmalu uredila:rozica:
Lp




nejcko -> Uvajanje goste hrane pri dojenčkih s krči (28.4.2005 22:00:41)

Naša tamala je tudi imela krče, ko smo začeli z uvajanjem goste hrane. Ne po vsem, ampak po kolerabi, po kakiju in po cvetači. To se spomnim, ampak mislim, da kaj drugega že ni moglo bit, ker takrat itak ni bilo ne vem koliko sadja in zelenjave na razpolago, ker je bila zima.
Nič ji pa ni bilo ne po kumarah ne po bučkah v omaki.




Annny -> Uvajanje goste hrane pri dojenčkih s krči (28.4.2005 22:11:43)

Kaj pa samo prekuhano sadje (jabolko, hruška ipd.)?




niki5 -> Uvajanje goste hrane pri dojenčkih s krči (28.4.2005 22:18:29)

Dala sem mu od Alete gres in ga vredu prenaša. Korenček, krompir tudi, zataknilo se je pa pri bučkah tako da sem jih ukinila za nedoločen čas.
Danes je že tretji dan zaporedoma dobil kuhano jabolko in ima že dva dni hude krče okoli 8 ure zvečer, kar mi ni jasno glede na to da dobi jabolko ob 12h :zmeden:

A je možno da šele tako pozno telo odreagira in da ne prenaša kuhanega jabolka?




nejcko -> Uvajanje goste hrane pri dojenčkih s krči (28.4.2005 23:29:15)

Kaj pa vem, vse je možno. Jaz sem se pri dveh otrocih že kar vsega navadila oz. sprejela, da je pač vse mogoče - tudi tisto, za kar si nikoli ne bi mislila, da je lahko mogoče.

Kaj pa AD3? Ste mogoče kaj povečali dozo? Ali pa kakšen čaj, če ga pije?
Drugače pa - 3 dni že je kuhano jabolko in dva dni ima krče ... jaz bi probala in ukinila jabolko. Škodit ne more, boš pa vsaj videla, če je mogoče to to.





nejcko -> Uvajanje goste hrane pri dojenčkih s krči (28.4.2005 23:31:21)


Aja, še to. Naša je recimo jedla kaki dopoldan oz. okoli dvanajste ure - krče pa je imela točno ob pol petih zjutraj. Sem tudi tri dni rabila, da sem skapirala, da je kaki kriv.





BONI* -> Uvajanje goste hrane pri dojenčkih s krči (29.4.2005 9:01:28)

Jaz sem svojemu zadnjič (3dni nazaj) dala jabolčno kašico od Hippa, pa je imel ful krče, kakat pa še do danes ni šel pošteno:( Ful pa prdi Tako da bomo sedaj malo počakali z drugo hrano.




niki5 -> Uvajanje goste hrane pri dojenčkih s krči (29.4.2005 11:18:16)

Kapljice dajem že od vsega začetka od Oleovit D3, tako da te niso krive. Jabolko sem pa ukinila in bomo danes zvečer videla ali bo kaj spremembe.

Na sumu imam edino še banano, katero sem jaz košček pojedla.. Vse skupaj mi pa ni jasno, če ima take krče na hrano kako bo sploh uvajanje potekalo :zmeden: Star je pa še 6 mesecov in pol...




Stran: [1]