dami2 -> spet vneta ušesa (29.4.2005 16:15:27)
|
Malemu nos s fiziološko izpiram vsak dan 2x-zjutraj in zvečer (pred spanjem je menda najpomembnejše). Ko je prehlajen mu izpiram pogosteje. Ko vidim, da se mu zamaši nosek, takoj speremo, če je nos res full zabasan, pa mu dam tudi kapljice Operil P (recept so nama dali pri ORL zdravniku). Pri enkratnem spiranju s fiziološko porabiva celo flaško (tisto majhno za spiranje), s tem da polovico porabiva za eno nosnico, fiziološko dolijeva, nato pa še v drugo nosnico. Tako nama je pokazala zdravnica in je res učinkovito (čeprav je bilo na začetko grozno, sva se zdaj že navadila). Se nosek full sčisti (preverjeno na meni!). Sicer se moj tamali totalno upira, ko je čas za spiranje nosa, vendar moramo potrpet! Ker vem, da so bolečine pri vnetjih ušesk res hude in takrat tudi mi ne spimo, ti res priporočam, da si nekje nabaviš natreks. Mojemu malemu pomaga takoj. In tako potem ni neprespanih noči. Zgoraj so omenjale, da menda ni OK, če daš kapljice direkt v uho. Jaz jih malemu ob hudih bolečinah dam vseeno (mi je celo pediatrinja predlagala), vendar sem slišala tudi, da se lahko natreks nakaplja na toplo vatico in se ta položi na uho. Menda tudi pomaga. Če natreksa slučajno nimaš v kakšnem bližnjem vtru, si ga lahko posadiš tudi na balkonu. Če imata pogosta vnetja, ti ga priporočam imeti nekje, kjer bo vedno dosegljiv (če ga nimaš, ti ga lahko pošljem, ker pri nas ga imamo full na vrtu in se hitro razraste). Upam, da se čimprej pozdravite in da boste imeli mirno noč!
|
|
|
|