spet vneta ušesa (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


bini -> spet vneta ušesa (28.4.2005 21:03:26)

mi imamo že drugič v 2 mesecih vneta ušesa..spet je to posledica zamašenega noska :(.. smo šli včerej na morje, dans pa direkt domov :((:((..no, vsaj en popoldne, pa en dopoldne smo se imeli lušno, čeprav do čofotanja sploh nismo prišli :(.. bo že boljš..

spet smo dobili antibiotike -sedaj druge, ker očitno ne smejo dobit istega v tako kratkem času.. Zanimajo me kakšne vaš izkušnje - kako preprečit s kakšnimi domačimi zdravili, da ne bi prišlo do vnetja takrat ko ima mala samo prehlad???
ko bi vsaj danes kaj spali :zmeden2::zaspan:..držite pesti in zdravi ostanite vsi!! :rozica:




sašaš -> spet vneta ušesa (28.4.2005 21:07:10)


Lahko ti samo napišem: uboga mala pikica!!! Sama imam že 2 tedna vneto uho - to boli kot :hudicek::hudicek::hudicek:

Čim prej jo pocajtajte!!! Držim pesti! :miska:

Lp :muca:




tanaja* -> spet vneta ušesa (28.4.2005 21:15:58)

Baje pomaga kaktus natresk oz.sok te rastline. Koliko kapljic pa ne vem:zmeden:...

lp, tanaja*




bskrle -> spet vneta ušesa (28.4.2005 22:51:14)

Jaz stisnem netresk na žličko in potem s pipeto ali injekcijo v uho. Pomaga tudi, če na zunanji strani namažeš uho z oljem 31.




dami2 -> spet vneta ušesa (29.4.2005 1:52:55)

Natreks zelo pomaga. Že večkrat preverjeno!

Drugače pa ima tudi moj mali zaradi prehlada pogosto vneta ušeska. Vsaj imel jih je. Zdaj po navodilih orologinje vsak dan izpirava nosek s fiziološko raztopino (da je nos vedno čist in ne more "okužit" ušesk) in je full boljše. Ušeska niso bolela že tri mesece, čeprav smo pred tem stali pri zdravniku vsak mesec, včasih še pogosteje.
Fiziološka nič ne škodi, tako da je za poskusit. Po mojem pa je še najboljše, da o tem vprašaš pediatrinjo ali jo povprašaš če te napoti k ORL zdravniku, ki ti bo znal več povedti.




Anonimen -> spet vneta ušesa (29.4.2005 6:57:58)

Natreska ne priporočajo, ker menda za sabo pusti eno tako rjavo barvo, da potem zdravnik, ki gleda v ušesa, ničesar ne vidi.




mammy26 -> spet vneta ušesa (29.4.2005 7:25:22)

jaz sem pri svojemu sinu uporabila švedsko grenčico in je tudi delovalo. Sin je imel že kronična vnetja ušes, posledično tega je bil tudi izpis iz vrtca pri dveh letih. Potem je bil leto dni in nekaj mesecev doma in od takrat ne pomnim kdaj je nazadnje imel vnetje ušes. Star je sedaj šest let.

Tudi jaz sem kot otrok imela ogrmno vnetji ušes in srednjega ušesa, bila zaradi tega tudi oprerirana, po operaciji je bilo bolje. Sedaj nisem imela vnetja že več kot 20 let.




bini -> spet vneta ušesa (29.4.2005 11:04:47)

ja fiziološko ji tud jest skoz nalivam notri, pa očitno ni dovolj..
dami2 daj povej mi kolikokrat in koliko fiziološke mu daš v nosek?? mogoče pa dam premalo :zmeden:..
no, za nami je čist divja noč, dans pa upam da bodo že antibiotiki prijeli...čeprav to tud ni fajn, da smo skoz na antibiotikih- no, sej je šele drugič, ampak vseen...

dans pa bo treba velik :kava: da se spravim k sebi - ker mala dama se ni pustila očiju tolažit ponoči, tako da sem jest šele zjutrej odležala par uric :zmeden2:




dami2 -> spet vneta ušesa (29.4.2005 16:15:27)

Malemu nos s fiziološko izpiram vsak dan 2x-zjutraj in zvečer (pred spanjem je menda najpomembnejše). Ko je prehlajen mu izpiram pogosteje. Ko vidim, da se mu zamaši nosek, takoj speremo, če je nos res full zabasan, pa mu dam tudi kapljice Operil P (recept so nama dali pri ORL zdravniku).
Pri enkratnem spiranju s fiziološko porabiva celo flaško (tisto majhno za spiranje), s tem da polovico porabiva za eno nosnico, fiziološko dolijeva, nato pa še v drugo nosnico. Tako nama je pokazala zdravnica in je res učinkovito (čeprav je bilo na začetko grozno, sva se zdaj že navadila). Se nosek full sčisti (preverjeno na meni!). Sicer se moj tamali totalno upira, ko je čas za spiranje nosa, vendar moramo potrpet!
Ker vem, da so bolečine pri vnetjih ušesk res hude in takrat tudi mi ne spimo, ti res priporočam, da si nekje nabaviš natreks. Mojemu malemu pomaga takoj. In tako potem ni neprespanih noči. Zgoraj so omenjale, da menda ni OK, če daš kapljice direkt v uho. Jaz jih malemu ob hudih bolečinah dam vseeno (mi je celo pediatrinja predlagala), vendar sem slišala tudi, da se lahko natreks nakaplja na toplo vatico in se ta položi na uho. Menda tudi pomaga.
Če natreksa slučajno nimaš v kakšnem bližnjem vtru, si ga lahko posadiš tudi na balkonu. Če imata pogosta vnetja, ti ga priporočam imeti nekje, kjer bo vedno dosegljiv (če ga nimaš, ti ga lahko pošljem, ker pri nas ga imamo full na vrtu in se hitro razraste).

Upam, da se čimprej pozdravite in da boste imeli mirno noč!




Stran: [1]