Kako pripraviti polento? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

sneska -> Kako pripraviti polento? (28.2.2009 23:42:41)

Zanima me, kako skuhati polento, da bo še kar viskozna in ne preveč zbita. Verjetno jo je treba potem takoj dat [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] Ali najprej skuhat, potem pa npr. v mojem/adaptiranem mleku še premešat? Rižolino npr. se mi vedno zgodi, da se mi po določenem času "utekočini" - ni več gost. Zanima me, ali je rižolino takoj, ko ga zmešam z mlekom primeren za uživanje? Jaz namreč v mleko najprej dam rižolino, nato pa šele mleko segrevam (v primeru, da dam svoje mleko!).

vanomis -> RE: Kako pripraviti polento? (1.3.2009 0:44:58)

Na začetku sem jo delala z adaptiranim mlekom. Najprej skuhala na vodi, potem pa sem dodala AM. Ni imel preveč rad.

Zdaj pri 9 mesecih mu skuham polento na vodi, in sicer tako da na pribl. 4 žlice polente dodam 1 žlico gresa in pa malo masla in je polenta mehkejša (ne pika toliko). Odkar delam tako, jo je veliko raje. Zraven pa kakšno omakco. Mljask.
Drugače pa mu s polento gostim zelenjavno mineštrico in mu gre tudi v slast.

ksenci -> RE: Kako pripraviti polento? (1.3.2009 15:16:20)

jz jo skuham na vodi- dam več vode, kot za nas, da ornk povreje in je sočna. z njo pa največkrat pomešam zelenjavo in/ali meso, tako jo ima rajši, kot z mlekom. lahko, pa joskuhaš in pogreješ, ko jo rabiš. kot pravi, naredi bolj vodeno, jo boš lažje mešala z mlekom in ne bo pikala toliko.

lidijajenko -> RE: Kako pripraviti polento? (1.3.2009 20:12:31)

oj, jz jo tudi pripravljam z vodo, tudi z mlekom je dobra pa naredim bolj redko tako da je taka fina (da ni pregosta). Ful dobr je tud če jo skuhaš v vodi in dodaš omako, golaž, kaj takega da da bolj poseben okus.

lp

Stran: [1]