klopi, komarji (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

gobacius -> klopi, komarji (28.4.2005 20:45:44)

Kako naj malčka zaščitim pred klopi in komarji???
Star je šest mesecev, in se kar dosti potikava po gozdu???:duda::duda::duda:
Hvala!!!

BONI* -> klopi, komarji (28.4.2005 21:07:55)

A veš, da sem ravno danes razmišljala, kako bi bilo lepo, če bi šli mi na kakšen piknik in bi se dali na kašen travnik na deko (ali pa na 10m2 travice za hišo). Potem pa sem pomislila na klope ipd.:grrr: Kako naj zaščitim 4,5 mesečnika. Najbrž Avtaj in podobni preparati niso ravno primerni:zmeden:

Lp, Boni

Anonimen -> klopi, komarji (28.4.2005 21:32:29)

Mazat, mazat in še enkrat mazat. Pa našpricajte obleko, karkoli naredite, je bolje kot nič. Od moje prijateljice hčerka je že imela enega klopa letos, lansko leto je imela sterejša borelijo. Tudi moj je imel borelijo, ko je bil star dobro leto.
Predvsem pa otroke preglejte, ko boste prišli iz narave, in klopa, če je prisesan, čimprej odstranite. Potem pa opazujte mesto vboda. Takoj, ko se (če se) pojavi kolobar, k zdravniku. Dokler je en flek, se dobi samo antibiotik, torej sirup. Če pa sta dva ali več flekov, pomeni, da je šla bakterija že po kvi v organizem, takrat pa je treba v bolnišnico na preiskave, punkcijo možganske tekočine, ki ni lahka stvar. Pa 14 dni antibiotik v žilo, kar je tudi hudo, ker žilice takim malim težko najdejo, pa skozi se kakalčki mašijo. Da o možnih posledicah niti ne premišljujemo.
Vprašajte v lekarni! Saj imajo tudi lekarniške preparate, ki klopom smrdijo, pa so naravni. Mazat!

andrejaz -> klopi, komarji (28.4.2005 22:45:36)

Meni so v lekarni priporočili spray na osnovi naravnih eteričnih olj - imenuje se Baby zanzara spray. Baje naj bi bilo učinkovito in ne tako agresivno kot Autan

AnBan -> klopi, komarji (29.4.2005 13:23:22)

kaksna je pa cena?

andrejaz -> klopi, komarji (29.4.2005 22:15:47)

Spray 100 ml stane 760,37 SIT.

BONI* -> klopi, komarji (1.5.2005 20:15:34)

Sem dobila Baby zanzara losjon, pa na njem piše, da je samo proti komarjem. Jaz se pa bolj kot komarjev bojim klopov:grrr: A potem naj kupim otroški avtan, ali kaj?

Lp, Boni

andrejaz -> klopi, komarji (1.5.2005 22:41:29)

Na mojem Baby zanzara spreyu tudi piše da je proti komarjem, vendar je meni v lekarni zagotovila, da pomaga tudi proti klopem samo je treba večkrat pošpricat ali pa namazat.
Meni so odsvetovali otroški autan, dokler ne bo :duda: star vsaj 1 leto.

Stran: [1]