Vitaebella -> RE: Marec IVF/ICSI (3.3.2009 11:28:06)
|
PUNCE, ZA VSE NAS, BORKE....DA BO VSAKA OD NAS VEDELA, DA NISMO SAME... KOLIKO SE VAS NAJDE V SPODNJIH VRSTICAH? JAZ SE V VSAKI.... Sovražim neplodnost … sovražim obsedenost z neplodnostjo … …sovražim jezo … … sovražim poglede usmiljenja … … sovražim neumna in neumestna vprašanja … … sovražim nemoč … … sovražim zavist …. … sovražim dejstvo, da se težko veselim prijateljičine nosečnosti … … sovražim strah med postopkom … … sovražim razočaranje po … … sovražim injekcije … … sovražim hormone … … sovražim tudi upanje zaradi postopkov … … sovražim pomanjkanje odgovorov … … in nejasno prihodnost Sovražim tvoj obstoj in to, da si se vselila v najin dom. Sovražim te. Premagala te bom! Koliko strahov … Objavil afrodita ob 12.04.2007 pod Neplodnost Žal še nisem tako daleč. Najina OBMP (oploditev z biomedicinsko pomočjo) je še daleč. Čakalne dobe pač … Ko prebiram in poslušam svoje virtualne prijatljice (neplodnost mi je dala nekaj lepega – spoznala sem kup čudovitih deklet, s katerimi imamo skupen cilj), sem spoznala, da je sam postopek OBMP povezan z ogromno strahovi. Od začetka do konca jih spremlja. Strah, da ne bomo prišle pravočasno na vrsto. Strah, da ne bomo reagirale na zdravila – hormonske stimulacije. Strah, da bo premalo jajčnih celic. Strah pred injekcijami. Strah, kam in kako si dati injekcijo. Strah pred uporabo sprejev. Strah pred punkcijo, ki zna bit zelo boleča … (ne vem, zakaj tako varčujejo pri anestezijah). Strah, da bodo folikli prazni. Strah, da se celice ne bodo oplodile. Strah, da se celice ne bodo pravilno delile. Strah, bo ali ne bo prišlo do oploditve. Strah, da ne bo ostalo nobenega zamrznjenčka. … in ko premagamo vse te strahove, se pojavi nov, verjetno največji. Čakanje na razultat. So se zarodki ugnezdili ali ne? Bo test pozitiven ali ne? Punce moje, veliko preprek smo že preskočile. Ene več, druge manj. Ene čakamo, da pridemo na vrsto, druge ste v strahu pred punkcijo, tretje čakate na prenos zarodkov, četrte odštevate dneve do testa, petim v bolnišnici ustavljajo predčasne popadke …
|
|
|
|