BarbiG -> RE: Marec IVF/ICSI (16.3.2009 11:10:14)
|
IZVIRNO SPOROČILO: suska BarbiG, hvala za nasvet - bom definitivno upoštevala!!! Biba007, iz tvojih ust v božja ušesa... n74, držim pesti da je vse OK! Še nekaj vprašanj imam: Ali je treba počivati po punkciji ali po ET-ju? A si po punkciji v redu, greš v službo ali ne? Ali te pri punkciji špikne samo enkrat ali za vsak folikl (ne predstavljam si čist dobr)? Po punkciji ti vsaj na GKLJ pripada 5 dni bolniške in morm rečt, da jih je kar fajn izkoristit. Po ET-ju je pa fino kakšno uro na trebuhu ležat in pred ET-jem bi moral biti mehur poln. Tko da nč lulat it. Po ET-ju pa na GKLJ dobiš bolniško za tri dni. Je pa tko, če pride do vgnezditve, pride vsaj v večini primerov v šestih dneh po ET-ju. Jaz sem vedno bila na bolniški po ET-ju do rezultata, sicer nisem ležala, ampak sem živela normalno. Izogibala sem se edino večjim naporom. Pri punkciji gre pa bolj za izsesavanje foliklov, sam te zna kdaj tud kej špiknt, če G ne more s papeto do folikla na nežen način. Sam ni to nič hujšega. Le pogumno naprej in držim pesti za super rezultat.
|
|
|
|