frutka_ -> RE: nerezine-bučanje (1.3.2009 14:03:42)
|
Livia mi dopustujemo tam vsako leto, vsaj enkrat, zadnjih 7let. Naselje je zaprtega tipa, vglavnem samih slovencev, imaš trgovino, zvečer živo glasbo, po plaži prodajajo tiste prigrizke (krofe, burek, sladoled....). V naselju je knjižnica! Na št. hiške si sposojaš knjige, imajo vse od romanov, potopisov, otroških knjig,...Vsako jutro plaže očistijo. Na atleh ne boš videla ležati čikov, koščic in nesnage. Zelo je čisto. Predlani so nanovo postavili igrala ob potkah. Tako imaš v naselju ogromno možnosti za igro. Od vlakca, traktorja, previsnih gugalnic, vse je leseno...veliko je možnosti za rekreacijo odraslih. V naselju je tenis igrišče, košarkarsko igrišče, odbojka na mivki in odbojka na igrišču. Potke so tlakovane, kjer so stopnice je potka narejena ob straneh, da dol spustiš voziček. Ogromno je sence. Lošinj je pač najbolj zelen otok na Jadranu. Borovci ugodno vplivajo na dihala otrok. Plaž imaš več. Betonsko, kamenčke, pomole, FKK. Na Lošinju je tudi nova cesta. Edina minus točka je ta, da ni mosta do Lošinja in se včasih čaka na trajekt.No, v času odkar mi dopustujemo tam smo najdlje čakali 3ure. Pa še to je bilo zaradi burje. Vožnja MB-Lošinj z vsemi postanki in trajektom traja običajno 7ur. Tako da....Če še te kaj zanima vprašaj. Mi smo iz Lošinja doktorirali in ni lepšega morskega krajana Jadranu po mojem mnenju kot je Lošinj. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
|
|
|
|