ronja
|
To, kar si napisala, je glavni razlog, da se mestno dete z mestnim dečkom , ki kuha tudi, če nisem bolana, ampak preprosto ne znese. Sicer zelo rada kuham, ampak vseeno bi bila zelo živčna, če bi vedela, da če se meni kaj zgodi, otroci ali ne bojo dobili kosila doma, ali pa ga bo prišla tašča kuhat (ki sicer zelo dobro kuha, da se razumemo in ji lahko popolnoma zaupam, da bi poskrbela za otroke, ampak se mi to enostavno ne zdi sistem. Navsezadnje tudi tašča ne bo večno tu sposobna skrbet za otroke...). Vem, da je to nekak normalno na kmetiji, da moški delajo zunaj, ženske pa notri, vendar se meni to tudi ne zdi najbolj fer, vsaj kar sem videla na kmetih (pri babici in dedku in stricu in teti in tudi sodelavke iz podeželja so se nad istim pritoževale). Jaz mam čisto dovolj dela že z enim majčkenim stanovanjcem in dvema otrokoma, pa sem trenutno še doma na porodniški (res pa je, da sta obe še mali - 2 meseca in dobro leto in pol, pa stanovanje moraš malo bolj pucat, ker je manjše in hitreje usrano, nimaš prostora karkoli kamorkoli odložit, zato moraš vse sproti pospravljat, itd... Pa kuham vsak dan, pa še en kup drugih stvari si vedno zraven omislim , ampak brez tega pa ne bi hotela bit). Tak da si ne predstavljam cel dan pucat in plet, res pa da mi to ni v veselje. Se pa podpišem pod Marogico. Predno se lotita delat na otrocih, se še enkrat vprašaj, če ti je to ok - ker ko bodo otroci bo dela približno 1000x več , to ti lahko po moje vsi tu gor garantiramo . Vsaj če se hočeš ukvarjat z njimi, se jim posvečat, reagirat na njihov jok, itd... In razmisli, če ti bo sfolgalo, tudi če boš zdrava... Pa če si to želiš. Ker dečko ti je jasno in glasno povedal, da od njega ne pričakuj nič, ker ima pač daleč najrajši sebe, potem so šele vsi drugi. Odkrito povedano, jaz zelo nerada prosim za pomoč in moram priznat, da bi mi bilo globoko pod častjo prosjačit, da naj nekaj naredi, ko sem bolana. Če ne vidi, da ne morem, ga pa k* gleda. Oprosti, ampak če imaš nekoga rad, paše to zraven, da ti je pač do tega, da mu je lepo. Prosit za to bi mi bilo mimo oz. se mi zdi, da mi za to ne bi bilo treba prosit. Mislim, da pri takem fantu najine druge punčke ne bi bilo. Ker sama nočem preveč težit za stvari in če bi mi še kaj takega rekel, bi še toliko težje kaj rekla in bi gotovo pretiravala in splavila... Tak da včasih stvari niso tako enostavne, da si rečeš, ko boš bolana, bo pa že mami skuhala. Ta bolezen lahko traja dalj časa... In ne bi hotela bit ta čas prepuščena samo tašči... Druga stvar je pa ukvarjanje z otroki: semenodajalca ne rabim, to lahko dobim kjerkoli, kadarkoli, ker fanta za seks res ni nek problem najt... Tako da od očeta svojih otrok pričakujem, da ga bodo zanimali, da se jim bo posvečal, da jih bo imel rad in jim to vsak dan pokazal (ja, sem zahtevna, ampak za moje otroke je pa kar se očijev tiče res dobro samo najboljše ). Tako da nekdo, ki že v naprej reče, da so otroci žensko delo, pri meni ne bi mel šans. Ampak nekaterim ženskam to paše, ker lahko na ta način seveda tudi o vsem odločajo same in seveda ima otrok rad njih neprimerno bolj kot očeta (enim je to važno). Skoraj nobena stvar nima samo negativnih lastnosti, razmisli, kaj si želiš, odkrito in potem naredi tako, da bo tebi prav, saj se ti trenutno še ni treba na nikogar drugega ozirat (mislim nimaš otrok, kar bi malo zakompliciralo situacijo). Nič ni narobe, ni ti treba pustit tega fanta, ampak se pa resno pogovori sama s sabo, če si pripravljena tako živet, ker je zdaj lažje naredit kake spremembe in nihče drug ne bo trpel pri tem.
|