Pupa7
|
IZVIRNO SPOROČILO: felix7 IZVIRNO SPOROČILO: mama_milchy IZVIRNO SPOROČILO: Pupa7 IZVIRNO SPOROČILO: Sey Do tretjega leta, ker je bolješ, da je do takrat otrok s starši, najbolj rabi njih, potem pa rabi tudi družbo otrok! tudi o tem bi se dalo debatirat... socialiazija otrok po 2 letu je še kako pomembna za njihov psihofizični razvoj... naš Žigec je v vrtcu od 15meseca; so prednosti in slabosti; je res da je bil kr veliko bolan ampak je bila za to kriva predvsem žrelnica in ušesa tako da tudi če bi ga imela doma, bi bolehal, ker je bila njegova žrelnica kr prevelika za njegovo starost; slabost je v tem, da je otrok kr bolan prednost: je bolj socializiran in se tam veliko več nauči kot bi se recimo doma z mamo ali očetom tako da je fajn, če gre v vrtec... pri Žigi se recimo takoj opazi če ni v vrtcu recimo kak teden, je cel v njem ima tudi zelo dobro vzojiteljico, ki se res ukvarja z njimi veliko in se pri njej tudi veliko naučijo in če je slučajno ni kak dan ali dva, hitro pogruntamo da jo kdo drug nadomešča se pa strinjam recimo da ni nujno da je v vrtcu ampak tudi v kakšne privat varstvu, kjer je nekaj otrok zna bit dobro no, toliko debatiramo o tem vrtcu, da moram še jaz nekaj pripomnit svakinja ima sina starega 2,5 leti in ga ima doma (pa še enega, starega 1 leto). Starejši sin do danes ne zna niti ene cele besede povedat, vse nekaj na pol, je pa res, da živijo v eni vasi, kjer tudi okrog ni nobenih otrok, pa tudi nikamor ne gredo, da bi otroci imeli družbo svojih vrstnikov. No, včeraj smo bili pa na sprehodu, pa srečamo eno punčko, njegovo vrstnico in je takoj stekel k njej in jo kar gledal... Ful se vidi, kako pogreša družbo otrok, zadnjič je prav jokal, ko je prav tako srečal eno punčko, ko je bilo treba pa it, pa jok. Oni so itak malo ekstremen primer, čudni pravzaprav... Pa sej nima veze, jaz se v njihovo vzgojo ne vtikam in jim ne solim pameti, ampak otrok pri takšni starosti vsekakor rabi družbo vrstnikov (moje mnenje). no, moj nečak bo junija star 3 leta, govori ko dež in hodi v vrtec od svojega 1,5 leta... vse mi razloži po skypu, da je rožice okopaval, da presneto sem se udaril, kako se je v vrtcu s prijatelji igral... če je par dni doma že teži da bi šel vsaj na igrišče kjer so drugi otroci... tako da... mislim da zapiranje otroka s prepričanjem, da potrebuje le starše je težek larifari... moje mnenje
Leonard 27.3.2009 19:02, 4000 g in 54 cm :) 28.4.2009 5500g in 58,5cm :) 25.5.2009 6780g in 65cm :)
|