|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   migrena v nosečnosti?
27.2.2009 21:12:11   
TomTaylor
Je to možno? Z ničemer več ne morem primerjati moj glavobol. Sem pa v 1. trimesečju. Bolečine pa neznosne...Še jutri potrpim, potem pa grem nazaj k zdravniku...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: migrena v nosečnosti?
27.2.2009 21:25:00   
Binko
Tudi mene so pestili kar hudi glavoboli v prvem trimesečju pol je pa minilo !

(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 2
27.2.2009 21:29:23   
gita10
Sploh se nesmem spomnit na to obdobje mi mine do še ene nosečnosti. Drugače mi pri migreni pomaga samo injekcija proti bolečinam - jo že v ambulanti kar pripravijo ko me vidijo- ker drugače ne morem funkcionirati ampak takrat je bilo pa neznosno - tisti lekadol, ki ga lahko vzameš zamene itak ni nič je pa zanimivo, da me od 4 meseca - konca potem ni niti enkrat glava bolela.

(odgovor članu Binko)
Neposredna povezava do sporočila: 3
28.2.2009 7:20:43   
tinec78
Oj,

Jaz sem migrene imela že pred nosečnostjo. Res je, da sem si z drugačnim načinom prehrane in veliko rekreacije takrat migrene tako zreducirala, da sem pred zanositvijo zadnji napad imela leto prej. V prvem trimesečju sem bila šokirana nad intenzivnostjo glavobola, ki je bil definitivno migrenski (po moje bi že lahko pisala študije, kar se tiče glavobolov), trajal je 4 dni in ni popustil niti ponoči, da sem bila totalno nenaspana. Mogreno ponavadi prepoznaš po pulzirajočem glavobolu oz glavobolu na samo delu glave, recimo, da te boli le zgornji del glave in imaš občutek, če bi odžagal glavo na pol in se rešil zgornjega dela, bi sigurno dočakal olajšanje. Pri migreni zelo moti svetloba in zvok, glavobol se na račun teh dejavnikov poveča. Jaz sem šla k zdravnici ko po 3h dneh ni bilo konca, mi je rekla da je čudno da traja tako dolgo in me dala na bolniško za 1 teden.

LP

T

(odgovor članu gita10)
Neposredna povezava do sporočila: 4
28.2.2009 8:01:06   
Raho
Ja, možno. Jaz sem imela v 2. nosečnosti take migrene, da sem 2x končala v bolnišnici. Od bolečine mi je namreč podivjal pritisk (nisem smela ničesar vzeti, razen lekadola - ta pa ravno dosti ne pomaga), pa me je vsak dežurni poslal direkt na ginekologijo, ker sem imela pritiska 120/200. Tam pa niso vedeli, zakaj. Ko so me nafilali z injekcijami apaurina, pa je bilo čez 3 ure OK.user posted image

Je pa grozljivo.

(odgovor članu tinec78)
Neposredna povezava do sporočila: 5
28.2.2009 12:50:27   
TomTaylor
To so bolečine, ki so me zadnje tri dni dobesedno ohromile - če ležim čisto pri miru je kolikor toliko OK, če pa se samo premaknem imam občutek, da mi bo glavo odprlo. Kot da bi imela ekonom lonec namesto glave. In ja, boli me samo del glave - leva stran, v glavi čutim srčni utrip, z vsakim utripom pa močno bolečino..butanje....Ko grem na WC obvezno zraven še bruham od bolečine, jesti pa itak ne morem ker mi je slabo od glavobola.....Mater...Zdaj če je res migrena bi moralo v 72 urah miniti, ane? Zdajle sem vzela 1,5 lekadola + kavo z limono pa mi je malo odleglo (toliko da lahko berem in  pišem tukaj)....Oprostite mi, ker jamram...

Se pravi: mir + tišina + počitek v temnem prostoru, pitje veliko tekočine. Kaj še? Nekoč sem slišala, da tudi neka dieta lahko pomaga zoper migrene? Če ima katera kakšen link bi ga bila zelo vesela.

Do katerega tedna nosečnosti pa naj bi to minilo? Jz sem trenutno med 13-14. tednom.

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 6
28.2.2009 17:01:05   
Raho
Meni so se migrene vlekle vso nosečnost.

Drugače pa se je potrebno izogibati siru, paradižniku, čokoladi, orehom (ostalega se več ne spomnim) - bojda vse to vpliva na pojav bolečine...

Prvič, ko vzameš lekadol, lahko vzameš 2 tableti naenkrat, potem pa na 4 ure. Res pomaga samo zatemnjeni prostor in tišina. Pa vmes si poskušaj izmeriti krvni tlak, da ne bi imela previsokega.

Bruhanje je pri migreni nekaj običajnega. Mnogokrat bolečina vsaj malo popusti, ko imaš popolnoma izpraznjeni želodec (vsaj pri meni je tako).

(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 7
28.2.2009 17:18:00   
dana
Tudi mene je 2x zagrabila v 1. trimesečju. Seveda nisem smela vzeti Nalgesina, ki mi je vedno pomagal, ampak samo Lekadol, po katerem pa ni bilo nič boljše. Tako da sem šla samo ležat in čakala da je minilo samo od sebe. Je pa trajalo vsakič 2 dni, da sem prišla k sebi. Sem pa tudi vsakič bruhala.

Jaz sem pri sebi opazila, da sem jo fasala vedno kadar sem bila nenaspana in to že dalj časa. Tako da sem potem res pazila, da sem dovolj spala. Pri meni je bil vedno to vzrok. Je pa od posameznika do posameznika različno.

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 8
28.2.2009 20:47:51   
tinec78
Oj,

Meni pri migreni načeloma pomaga čisti vitamin c, zdaj ga sicer nisem jemala a če ti ga ginekologinja dovoli, vzemi tudi 2-3 naenkrat. Pij izključno pijače brez sladkorja, kava pa načeloma tudi zadevo bolj poslabša kot poboljša (vsaj meni). Meni pomaga kak jogurt in ostali mlečni izdelki... ne ravno kot dieta ampak če dnevno pojem kakega se mi migrena niti ne pojavlja, pa pazi da ne dehidriraš. Sem pa trenutno noseča toliko kot ti tako da ti ne vem povedat kdaj mine... kolikor sem brala, znajo glavoboli minit šele po porodu. Stisnit zobe in skozi. Držim pesti!

LP,

T

(odgovor članu dana)
Neposredna povezava do sporočila: 9
28.2.2009 23:18:48   
felix7
migren je pravzaprav veliko vrst, meni so diagnosticirali migreno auro, preden me zagrabi pravi glavobol, mi vse migota pred očmi, postane mi slabo, del obraza postane mravljinčast (najbolj zoprno je, če postane mravljinčast jezik...), na koncu pa še ne znam več sklanjat besed user posted image  Ta faza traja nekih 20 minut do pol ure, nato se začne glavobol, ki pa ni tako hud, kot pri nekaterih. Meni so celo rekli, da ta vrsta migrene z nosečnostjo lahko izgine. Pojavlja se, kadar sem utrujena in neprespana, sproži pa jo močna svetloba. Nisem ugotovila, da bi bila pogojena s hrano. Sem pa močno zreducirala število migren, ko sem začela namesto očal uporabljati leče.
V nosečnosti so migrene spet postale zelo pogoste, vendar skoraj vedno me napade samo prva faza - migotanje, mravljinčenje..., do glavobola pa potem niti ne pride. Tako da še vedno upam, da me morda po koncu nosečnosti vsa stvar mine user posted image

Postati mama, in to še na materinski dan, je čudovito.

(odgovor članu tinec78)
Neposredna povezava do sporočila: 10
1.3.2009 8:09:48   
end1
jaz mam tudi migreno z auro, sam mam samo blesketanje pred očmi ki traja cca 20 min. in pol me zelo malo boli glava. v obeh nosečnostih sem jih imela na začetku in bol proto koncu. Ne vem pa kaj bi jih sprožilo, verjetno utrujenost, mi pa žal po nosečnosti ni zginlo. Baje da se zdravijo z bioresonanco, kaj ve katera kaj o tem.

Mi je pa hudo za vse, ki imajo tako hude glavobole, nisem si niti mislila, da je tako hudo.

(odgovor članu felix7)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?